2/11/17

Κύριοι Τσίπρα και Τόσκα,τα κατορθώματά σας - «Μου είπαν "μην ξανακάνεις πλειστηριασμούς" και κατέστρεψαν τα πάντα», λέει η συμβολαιογράφος στα Εξάρχεια

«Νιώθω ανυπεράσπιστη, φοβάμαι πολύ από 'δω και μπρος», λέει στο protothema.gr

15 άγνωστοι με κουκούλες διέλυσαν το γραφείο της συμβολαιογράφου - Κρατούσαν λοστούς και χρειάστηκαν μόλις 2 λεπτά για να σπάσουν το γραφείο - «Μην κουνηθείς, δεν θα σε πειράξουμε αλλά μην ξανακάνεις πλειστηριασμούς»
«Νιώθω ανυπεράσπιστη, φοβάμαι πολύ από δω και μπρος» λέει στο protothema.gr η συμβολαιογράφος που είδε 15 αγνώστους με κουκούλες να διαλύουν το γραφείο της στην οδό Μπόταση 12, στα Εξάρχεια.
Όπως αποκαλύπτει η συμβολαιογράφος Ιωάννα Ζαγκανά μιλώντας στο protothema.gr, οι κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα στο γραφείο της. «Μου είπαν: "Κάνε στην άκρη, μην κουνηθείς, δεν θα σε πειράξουμε αλλά μην τολμήσεις να ξανακάνεις πλειστηριασμούς"», δηλώνει στο protothema η συμβολαιογράφος που έγινε θύμα της οργής των κουκουλοφόρων. «Κρατούσαν λοστούς και χρειάστηκαν περίπου δύο λεπτά για να διαλύσουν τα πάντα», συμπληρώνει.

Πώς εισέβαλαν στο συμβολαιογραφικό γραφείο
«Μου χτύπησαν το κουδούνι, δεν άνοιξα. Συνέχισαν να χτυπούν επίμονα, δεν τους άνοιγα γιατί δεν περίμενα κάποιο ραντεβού... Έσπασαν την πόρτα με λοστούς και μπήκαν μέσα...», περιγράφει η συμβολαιογράφος Ιωάννα Ζαγκανά που έπεσε θύμα επίθεσης περίπου 15 αναρχικών μέσα στο γραφείο της.  






















Πηγή: Πρώτο Θέμα

10 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Άραγε θα κινδυνεύουν καί οι άλλοι συναδελφοί της ;...

      Διαγραφή
    2. με το καλο φασιστοειδη να τραμπουκισουν την μητερα σου κ να σου βανδαλισουν το σπιτι....τοτε βλεπουμε αν εχεις διαθεση για ειρωνια

      Διαγραφή
  2. Όσο το κράτος είναι τόσο δειλό που δεν προστατεύει τους λειτουργούς του, κάποιος εξ αυτών, κάποια στιγμή, κάπου, μπορεί να αμυνθεί και να έχουμε τραγωδία.
    Η δειλή πονηρία της πολιτικής εξουσίας πρέπει να σταματήσει εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οποιον ανακατευεται με τα πιτουρα τον τρωνε οι κοτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ.. δεν καταλάβα δηλαδή. Και όσοι πληρώνουν στην ώρα τους όλες τις υποχρεώσεις τους τι ειναι κορόϊδα; Άλλωστε δεν θα χάσουν το κεφάλι τους, το σπίτι τους θα χάσουν το οποίο από ότι φαίνεται σε όσους γίνονται πλειστηριασμοί δεν έχουν μπει στον κόπο να ξεπληρώσουν.

    Βεβαίως και πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί είδικά για όσα δεν προστατεύονται από τους σχετικούς νόμους πχ ν. Κατσέλη. Διαφορετικά όσοι φωνασκούν είτε είναι μέλη διάφορων πολιτικών τσίρκων είτε είναι ανόητοι που απλά φωνασκούν γιατι οι ίδιοι είναι χρεωμένοι τότε να ξεπληρώνουν αυτοί τις υποχρεώσεις που δεν πληρώνουν άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλώ πολύ, σε ένα σοβαρό site,κάποιοι να σταματήσουν να βγάζουν την χολή, την εκδικητικότητα, την ιδεοληψία και ορισμένες φορές την άγνοιά τους.Δεν υπάρχει μόνο το άσπρο-μαύρο. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας, με ανειλημμένες δανειακές υποχρεώσεις, συνεπέστατοι μέχρι πρότινος, που έχασαν τις δουλειές τους ή είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 50%. Αυτοί οι άνθρωποι, παρότι πολλοί εξ'αυτών κατέβαλλαν ήδη ένα σημαντικό μέρος της οφειλής τους, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους (που πολλά θα πωληθούν σε FUND,έναντι ευτελούς τιμήματος, επ'ωφελεία των Τραπεζών, που αρνούνται την ίδια συμπεριφορά στους αναξιοπαθούντες δανειολήπτες)και εξ αιτίας της ισχύος του Αγγλικού δικαίου (που δεν ισχύει πχ στις ΗΠΑ) θα εξακολουθούν να χρωστούν το υπόλοιπο του έντοκου ποσού, ως άλλοι δουλοπάροικοι, για όλοι της την ζωή.Οι εκάστοτε κυβερνώντες, ανεπαρκείς και δόλιοι όντες, αρνούνται να διαχωρίσουν την ήρα από το στάρι...Εσείς όμως? Κάποιοι δείχνουν σαν να επιχαίρουν γιατί κάποιος έπαθε καρκίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιος θα τα πληρώσει. Σαν νομίζεις ότι μπορείς και θέλεις εσύ να τα πληρώσεις τότε πληρώσε τα και αφήστε ότι κάποιο βγάζουν χολή κτλ. Γνωρίζω ανθρώπους που μένουν σε διαμερισματάκι 60 μόλις τ.μ. ημιορόφου κληρονομημένο από τους γονείς το οποίο πρωτοκτίστηκε προ του 1960 και που έχουν επίσης ένα και μόνο αυτοκίνητο μοντέλο 20ετίας και παρ΄ ότι θα μπορούσαν να έχουν λάβει δάνεια και να είναι ιδιοκτήτης ενός ευάερου ολοκαινουργιου ρετιρέ με γκαράζ κτλ και βεβαίως και ολόφρεσκο αυτοκίνητο μοντέλο ας πούμε του 2016 ωστόσο δεν το έκαναν και έτσι διαμένουν σε σχέση με αυτούς που είναι σύμφωνα με τα λεγόμενα σου σε δύσκολη κατάσταση σε ένα διαμέρισμα σε σύγρκιση που μοιάζει με μπουντρούμι.

      ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ και το -ανόητο- ευφυόλογημα ότι τα FUND θα τα αρπάξουν έναντι ευτελούς τιμήματος, με δεδομένο ότι μιλάμε για δάνεια που είναι εντελώς ληξιπρόθεσμα και τα Funds γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με δανειολήπτες που από ατυχία αν θέλεις τα φόρτωσαν στον "κοκκορα" γνωρίζοντας την πραγματικότητα τότε θα έχουν και οι δανειολήπτες την δυνατότητα να ξεπληρώσουν στα funds το δάνειο τους σε τιμές εξευτελιστικές.

      Τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει; Μήπως θέλεις να εφαρμοστεί το "άλλος τρώει και άλλος πληρώνει"; Γιατί αυτό νομίζω ότι πολλοί θα ήθελαν. Έβαλαν δηλαδή φέσια και ψάχνουν για άλλα κεφάλια να τα φορέσουν.

      Διαγραφή
  6. Να συμπληρώσω και αυτό. Κάποιοι είτε από κάποιου είδους ιδιοτέλεια είτε και από άγνοια θολώνουν την πραγματικότητα με κάτι άλλο που αν και μοιάζει παραπλήσιο ωστόσο είναι και άσχετο. Για παράδειγμα ενώ μιλάμε ή σχολιάζεται η επίθεση σε συμβολαιογράφο ή ενώ σχολιάζονται οι πλειστηριασμοί τελικά η συζήτηση διαστρέφεται στα Funds.

    Ωστόσο στην πραγματικότητα οι πλειστηριασμοί είναι εντελώς άσχετοι με την αγορά δανείων από τα Funds. Διότι αφενός οι μεν πρώτοι γίνονται για ακίνητα που δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ικανοποιηθεί η αποπληρωμή τους ενώ η αγορά των κόκκινων δανείων από τα Funds είναι κάτι άλλο και ευελπιστούν τα τελευταία ότι αγοράζοντας τα κάτι θα κερδίσουν. Τα Funds δηλαδή αγοράζουν τα δάνεια σε ένα χαμηλό ποσοστό που ανταποκρίνεται περίπου στο 5% με 10% της υπολοιπόμενης ονομαστικής αξίας αλλά ότι αγοράζουν το αγοράζουν ΟΜΑΔΙΚΑ. Δηλαδή πληρώνουν στις τράπεζες για πακέτα χιλιάδων δανείων έναντι τιμήματος δισεκατομμυρίων χωρίς και να γνωρίζουν που θα καταλήξουν με αυτά. Αντίθετα ο απλός δανειολήπτης ή τέλος πάντων ο εύκολος σχολιαστής που έχει άγνοια ή ημιμάθεια του προβλήματος βλέπει το πρόβλημα από την πλευρά ενός δανειολήπτη που ενδεχομένως θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του νέου πετσοκομένου πλέον δανείου του. Αν και ένας δανειολήπτης που δεν μπορεί να πληρώσει δόση πχ 200 ή 300 ή και περισσότερο € είναι απορίας αξιο πως θα μπορέσει να ικανοποιήσει ένα μειωμένο συνολικό ποσό πχ 20000 €; Και αν πράγματικά υπάρχουν λίγοι τέτοιο δανειολήπτες που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις νέες μειωμένες απαιτήσεις, τι θα γίνει με τον κύριο όγκο των δανειοληπτών που δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτό;

    Τότε δηλαδή όταν είχαν πουληθεί τα άλλα τα ανταποκρινόμενα δηλαδή θα νομίζαμε λογικό να έλθουν τα funds να αγοράσουν αυτά τα δάνεια που ούτως ή άλλως δεν θα πωλούνται με τίποτε; Μα κάτι τέτοιο ούτε από τον Καραμουρτζούνη δεν θα το περιμέναμε και επομένως τι θα γινόταν; Μήπως ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ των τραπεζών που θα την πλήρωναν ασφαλώς αυτοί που μάλλον δεν έλαβαν ούτε δεκάρα δανεικά;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή τα έχεις ανακατέψει όλα για να σου βγει η φασολάδα, θα σου απαντήσω σε κάθε παράγραφό σου όσο πιο σύντομα μπορώ:
    1) Κάποιοι τόλμησαν και έλαβαν ένα δάνειο, έχοντας συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, πιστοποιημένα από την Τράπεζα, παρακινούμενα μάλιστα από αυτήν, αποφάσισαν να κάνουν το θαρραλέο αλλά όχι ριψοκίνδυνο για τα δεδομένα της εποχής βήμα και ανέλαβαν να πληρώνουν μια δόση, ίση περίπου με το μηνιαίο τους ενοίκιο.Στις περισσότερες δε των περιπτώσεων έδωσαν και ένα σημαντικό ποσό ως προκαταβολή. Η τράπεζα για την κάλυψή της εκτίμησε το ακίνητο που υποθήκευσε, σε ανάλογη αξία με το δάνειο που χορήγησε. Γιατί δεν είναι ικανοποιημένη εάν λάβει ως αποζημίωση, το ακίνητο, την προκαταβολή που έλαβε και τις επί σειρά ετών τοκοχρεολυτικές δόσεις που έλαβε, αλλά ζητά και την Άρτα και τα Γιάννενα, το ''οικοπεδάκι στο χωριό'', ''το διαμερισματάκι της εγγυήτριας γυναίκας σου'' και την σκλαβιά για τον υπόλοιπο ενεργό εργασιακό σου βίο ? Αυτή, ''η πτωχή πλην τίμια Blance Epifany''δεν έχει καμιά ευθύνη για την αμετροέπεια των χορηγήσεών της, για τους τοκογλυφικούς τόκους της ( στα καταναλωτικά 18-20%)?Ποιος από αυτούς και με ποιο τιμωρήθηκε?
    2)Το ότι τα fund αγοράζουν στο 5 ή 10% της αξίας τους ( και μάλιστα χωρίς να προβούν σε καμιά νομιμοποίηση αυθαιρέτων, όπως πριν από κάθε αγοραπωλησία υποχρεούται ο κάθε Έλληνας πολίτης) δεν σε ενοχλεί καθόλου? Γιατί δεν κάνουν την ίδια πρόταση και στους δανειολήπτες (όπως άλλωστε έγινε και αλλού πχ Κύπρος)και κατόπιν , εάν και εφόσον δεν ανταποκριθούν να τα παραδώσουν στα fund.
    3) Φταίνε άραγε μόνο οι Έλληνες πολίτες για την απώλεια των εργασιών τους, το πετσόκομμα των μισθών τους, την πλήρη απορρύθμιση της έννοιας εργασία (νέα παιδιά με απίστευτα προσόντα δουλεύουν 12άωρα για 369 euro),την πτώση του ΑΕΠ κατά 30%, την πλήρη απαξίωση της Δημόσιας και Ιδιωτικής περιουσίας και καθόλου το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα με τους εγχώριους και ξένους υπηρέτες του, τους υποτελείς πολιτικούς, τις Τράπεζες και τα τυχοδιωκτικά Funds?
    4) Γνωρίζεις ότι, μέχρι το 2009, ο δείκτης του Ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα, πριν την κρίση, ήταν από τους χαμηλότερους στον Δυτικό κόσμο και το ποσοστό των Ελλήνων ''μπαταχτζήδων''ασήμαντο? Ξαφνικά έγιναν όλοι κερατάδες?
    5)Αλήθεια πιστεύεις ότι τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης των ξένων πια τραπεζών (καθότι πρώτα φρόντισαν να τις απαξιώσουν και κατόπιν να τις αγοράσουν μπύρ-παρά) και τα οποία προσμετρήθηκαν, αντίθετα από την Ισπανία για παράδειγμα, πήγαν για να καλύψουν τα κόκκινα δάνεια ή την άτακτη φυγή των κεφαλαίων στο εξωτερικό, τα παντός είδους θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τις τριγωνικές δανειοδοτήσεις μεταξύ ιδιοκτητών τραπεζών, τα άχρηστα κωλόχαρτα-ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου για το τάισμα του κομματικού κράτους και το ξεσάλωμα των μιζαδόρων ?
    6) asper, έχουν γίνει πλειστηριασμοί, και για ψίχουλα και για φτωχόσπιτα όπως πχ στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, όπως πανελλαδικά έχει γνωστοποιήσει η δικηγόρος Α. Νούκα. Οι συμβολαιογράφοι δεν το γνώριζαν? Το τέρας είναι αδηφάγο και ανυπομονεί να κάνει την αρχή, αδιαφορώντας για τον ποιόν θα φάει πρώτο.
    7) asper, οι συμβολαιογράφοι κάνουν απλά την δουλειά τους, υπακούοντας στους εντολείς τους. Αυτό είναι σωστό. Μα το ίδιο δεν έκαμαν και οι Γερμανοτσολιάδες στην κατοχή, οι Αστυνομικοί στην χούντα? Αsper άλλο το νόμιμο άλλο το ηθικό.
    8) asper, οι τράπεζες σαν κύριοι εκφραστές του χρηματοπιστωτικού συστήματος παρήγαγαν δάνεια ( με μόχλευση 1:100) και ως άλλες πόρνες εκμαύλιζαν επί χρόνια τον Έλληνα, με εορτοδάνεια, με διακοποδάνεια, με στεγαστικά, με καταναλωτικά, με επιχειρηματικά, προκειμένου να τον υπερχρεώσουν και χορηγώντας του κωλόχαρτα να λάβουν πίσω πραγματικές αξίες (οικόπεδα, σπίτια, επιχειρήσεις, δημόσιες μονοπωλιακές επιχειρήσεις,ακτές, λιμάνια αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο. Τι δεν κατάλαβες Αλέκο?
    9)Από αυτά που γράφεις φίλε, είσαι ή αγαθός ή ανίδεος, ή εκδικητικός, ή κοράκι, ή εκπρόσωπος fund.
    10) asper, με μεγάλη διαφορά και πολύ διάθεση κατανόησης,,προτιμώ το πρώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.