2/11/17

Στην Αθήνα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου

  • (Φωτ.: hakancavusoglu.com)
Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο νέος Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου που θα έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης.

Πληροφορίες από την Άγκυρα που επιβεβαίωσαν και ελληνικές πηγές, αναφέρουν πως ο Τούρκος αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 
Η συζήτηση με τον πρωθυπουργό θεωρείται η συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Άγκυρα και των επαφών που είχε στην τουρκική πρωτεύουσα με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, με βασικό θέμα της ατζέντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Χ. Τσαβούσογλου θα συμβάλει και στην προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία φαίνεται να «κλειδώνει» για τις 4 Δεκεμβρίου. Τη Θράκη θα επισκεφτεί μετά την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. Θα έχει επαφές την Παρασκευή σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για την Τουρκία από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.