2/11/17

Τουρκία: Μετά το F-35Α, έχει σειρά το “ναυτικό” F-35B;

Η Τουρκία σχεδιάζει την επιχειρησιακή αξιοποίηση των F-35B από τα υπο ναυπήγηση ελικοπτεροφόρα της.
 Η Τουρκία έχει εκφράσει ενδιαφέρον να προμηθευτεί το F-35B, επισημαίνει δημοσίευμα του Jane’s.
Σε αντίθεση με τις άλλες δύο εκδόσεις του F-35 (A/C), το F-35B είναι ικανό να επιχειρεί από μικρά αεροπλανοφόρα και LHD, όπως το υπό ναυπήγηση «TCG Anadolu»
Το ενδιαφέρον γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης Τούρκων αξιωματούχων με τον Υποπλοίαρχο Mathias Winter, τον επικεφαλής του γραφείου προγράμματος του F-35 για τις ΗΠΑ. Η συνάντηση συνέβη στην Άγκυρα στα μέσα Οκτωβρίου.
Η Τουρκία έχει παραγγείλει μέχρι τώρα έξι F-35A και αποφασίσει την αγορά άλλων 18, ενώ έχει δεσμεύτει για συνολικά 100. Το δημοσίευμα τονίζει ό, τι είναι άγνωστο πόσα F-35B αφορά το ενδιαφέρον της Άγκυρας, ωστόσο, είναι γνωστό ό, τι το Τουρκικό Ναυτικό επιδιώκει την αγορά έως 16 μαχητικών.

Πηγή: Πτήση και Διάστημα

11 σχόλια:

  1. Με συγχωρειτε. Μπορει καποιος να μου πει τι στο διαολο θελει το αεροπλανοφορο η Τουρκια? Να το βαλει στο Αιγαιο μαλλον οχι. Που ακριβως θελει να κανει προβολη δυναμεως? Στην Ασια? Την Αφρικη? Μα ειμαστε σοβαροι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Hasan Muratoglu.
      Καθε υπερδυναμη χρειαζεται αεροπλανοφορα ωστε να μπορει να μεταφερει την ισχυ της δηλ.τα αεροπλανα,σε οποιοδηποτε σημειο της γης οπου μπορει να εχει εμπλακει η να στηριζει συμμαχους της.
      Δεν βλεπεις τι κανει παντα η Αμερικη,η Αγγλια,Ρωσια και η Γαλλια ακομα με ενα αεροπλανοφορο.
      Η Τουρκια σχεδιαζει υπομονετικα εδω και παρα πολλα χρονια,να γινει παγκοσμια δυναμη και εγω θεωρω οτι οι χρονικες συγκυριες την εννοουν καθοσον οι παραδοσιακες υπερδυναμεις δειχνουν μια ταση απεμπλοκης απο ευ6αισθητα σημεια που κινδυνευουν με αναφλεξη,ενω μεταβιβαζουν εξουσιες εκπροσωπησης τους σε μικροτερες χωρες δηλ.βαζουν αλλους να τρωγονται μεταξυ τους και ετσι γλυτωνουν τουλαχιστον θυματα.
      Αυτη την νεα προσεγγιση θελει να εκμεταλλευτει η τουρκια και ειμαι βεβαιος οτι θα τα καταφερει.

      Διαγραφή
    2. @ Hasan Muratoglu,

      Θα εκπλαγείς αν ψάξεις ποιες χώρες που ίσως θεωρείς «υποδεέστερες» έχουν (ή είχαν) αεροπλανοφόρα. Οι ΣΟΒΑΡΕΣ χώρες, που σέβονται τον εαυτό τους, και νοιάζονται για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ τους και θέλουν να έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν την ισχύ τους και να παίζουν στην γεωπολιτική σκακιέρα με όρους εξωτερικής πολιτικής που διαμορφώνουν και όχι απλά σκύβουν το κεφάλι και να αποδέχονται τον ρόλο που υπαγορεύουν τα άλλα κράτη, και αεροπλανοφόρα έχουν, και στρατιωτικές βάσεις στην άλλη πλευρά του πλανήτη διατηρούν και διαστημικά προγράμματα αναπτύσσουν και όταν κρίνεται απαραίτητο για τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ εφαρμόζουν στρατιωτική δραστηριότητα…

      …τα ΣΟΒΑΡΑ κράτη, παίζουν σκάκι - εμείς παίζουμε τάβλι! Υπάρχει διαφορά.

      Διαγραφή
  2. Στο Αιγαίο φυσικά που αλλού ανάμεσα Ρόδο κ Καστελόριζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι? Δεν εχει αεροδρομια εγγυς των παραλιων που δεν βυθιζονται? Και εν τοιαυτη περιπτωσει ο εχθρος ποιος ειναι? Τα Αμερικανικα πλοια, τα Γαλλικα κλπ? Διοτι εμεις εχουμε πληθος αθυθιστων αεροπλανοφορων. με τους καταλληλους πυραυλους, το αεροπλανοφορο ειναι παρελθον σε χρονο dt. Εχω την εντυπωση αυτη. Δεν ειμαι καιο ειδικος.

      Διαγραφή
    2. Εχεις δικιο..αλλα για να γινει οτι λες..χρειαζονται αντιπλοικοι πυραυλοι..ξηρας ...νησιων δηλ....ισχυροι ..κι εμεις ..δεν εχουμε τετοιους...και να εχουμε και ικανους αριθμους διασπαρτους στα νησια.Η δυση δεν εχει τετοιους ..ικανους τοσο...η ρωσια και η κινα εχουν.Η ρωσια πχ εχει εναν τρομερο...τον Γιαχουντ... .εχει κι αλλους ...αλλα αυτοι ειναι απ το ...αλλο στρατοπεδο...Επειδη δεν ειναι πολυ ακριβοι...οσο ενα αεροσκαφος..πχ...δεν εχουν ...μεγαλη μιζα...ειναι και ρωσικοι...αστα βραστα...Εχουμε κι εβα αλλο θεμα..οι στρατιωτικοι μας δεν εχουν οι πιο πολλοι ..και πολλες γνωσεις επιστημων...ερευνας κλπ...και δυσκολευονται πολυ βα καταοησουν λυσεις τεχνολογιας εξυπνες..συνηθως μασανε οτι τους λενε οι δυτικες εταιριες αμασιτο..ετοιμο και ακριβο..ειτε ειναι ψεμμα..ειτε αληθεια...αφου το λαδοτυρι παει ευκολα..εχουν και δυτικη επιμορφωση..επιδοτουμενη....ευγενικα..απ τους συμμαχους..τις σχολες τους..κλπ.Αυτην την στενομυαλια..του απομακρου απ τις επιστημες..την εχω ζησει στην θητεια μου απο κοντα..κι επαθα πλακα...ουτε μια φορα δεν σκεφτηκαν πχ. Οτι ενα αρμα νεο ..σημερα πρεπει ναχει ενεργη θωρακιση..η σκαρες σιδερα απ εξω για προστασια απο πυραυλους αντιαρματικους..ορα τα ισραηλινα..φτηνες σιδεριες μηχανουργιου ντοπιες ..Μην ψαχνεις..θελει μερακι η δουλεια. . Και οραμα..για την πατριδα..οχι μονο παπαγαλιες . .

      Διαγραφή
  3. Απο την παραγγελία μέχρι την παράδοση υπάρχει μεγάλο χάσμα ! Και ειδικότερα για την σημερινή Τουρκία ! Απίθανο το βλέπω να τα παραδώσουν οι Αμερικανοί ! Ήδη στις ΗΠΑ υπάρχουν αντιδράσεις από πολύ υψηλά ιστάμενους για την παράδοση των F35 ! Όπως απίθανο είναι να αποκτήσουν και τους S400 από την Ρωσία .Όσον αφορά στο αεροπλανοφόρο που ετοιμάζει ...αν τελικά κατασκευαστεί θα πέσει πολύ γέλιο σε ενδεχόμενο πόλεμο με οποιονδήποτε σοβαρό αντίπαλο! Στο πολεμικό μας ναυτικό πάντως γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι μόνο θα πάρουν τα F-35A αλλά προχθές έστειλαν αίτημα (LOA) στις Η.Π.Α. για να πάρουν κ 15 F-35B STOVL (κάθετης απονήωσης - προσνήωσης) όπως επίσης και προμήθεια πυραύλων SOM-J (βεληνεκές :300 km - 2500km) και Meteor (βεληνεκές: μεγαλύτερη των 100km) 3πλασια από το βεληνεκές των AMRAAM AIM-120 που διαθέτει ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ☪.

      Πηγή : http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/643896_f-35b-stovl-meteor-som-j-tcg-anadolu-i-tetrapli-toyrkiki-apeili-stin

      Διαγραφή
    2. @ leon pale,

      Μια στιγμή να σημειώσω… «2 Νοεμβρίου 2017». Μην στεναχωρηθείς όταν αύριο μεθαύριο που οι Τούρκοι ΚΑΙ τους S400 θα έχουν προμηθευτεί, KAI τα F35 θα πετάνε επιχειρησιακά, σου θυμίσω τι έγραψες και πως οι προσδοκίες σου για «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» ήταν απλώς ευσεβείς πόθοι…

      …και να δω τότε, τι τέχνασμα θα επικαλεστούν οι γνωστοί για να δικαιολογήσουν «γέροντες», προφητείες και γεωπολιτικές αναλύσεις επιπέδου καφενείου όλο το χρονικό διάστημα ΠΡΙΝ την παραλαβή των όπλων από τους Τούρκους.

      Διαγραφή
  4. Προφανώς θα το βάλει στα πλαίσια μιας άσκησης, στο κέντρο του Αιγαίο, όπως έχει κάνει στο πολύ κοντινό παρελθόν με διάφορα άλλα πολεμικά πλοία. Υπάρχουν τρόποι. (Σενάριο). Μετά από κάποιες μέρες περιπλάνησης στο μισό Αιγαίο υπό την δημοσιοποίησης μίας NAVTEX (παράνομη, αλλά δεν θα έχει και καμιά αντίδραση από κάποιον, τουλάχιστον ενεργή) θα έχει πραγματοποιήσει και κάποιες πτήσεις, ο θεός ξέρει με τι, θέλοντας σιγά σιγά να μας περάσει ότι η Τουρκία είναι αυτή που κάνει κουμάντο στο Αιγαίο στους τομείς έρευνα, διάσωση, και στο τέλος αεροπορικό έλεγχο. Και μετά ας έρθει ο Κ.Καμένος η όποιος άλλος Κ. Καμένος να πάει να το βγάλει απ'την (μέση)... Παράλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και φυσικα εμεις θα αεροβατουμε ελπιζοντας οτι η τουρκια δεν θα παρει τι[ποτα ουτε απο Ρωσους,Αμερικανους,Κινεζους κλπ.
    Σε λιγο στις παρελασεις,μεχρι να καταργηθουνε,θα εμφανιζομαστε με τυπους σφεντονας και γκραδες απο τα μουσεια ενω ο σουλτανος που κοροιδευουμε θα παρελαυνει τις πυρηνικες κεφαλες του.
    Το ιδιο και με τους Σ-400 που αρνιομαστε να το πιστεψουμε.
    Εμας θα μας σωσουν οι αλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.