2/9/19

Προσφυγικό: Στη βόρεια Ελλάδα μεταφέρονται οι 1500 μετανάστες από τη Λέσβο



Με το πλοίο «Καλντέρα Βίστα» αναχώρησαν 635 άτομα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη - Οι 1.000 θα πάνε σε χώρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και οι υπόλοιποι 500 σε άλλες δομές της βόρειας Ελλάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 10:30, το πρώτο μέρος της μεταφοράς 1.500 αιτούντων άσυλο από τους καταυλισμούς της Μυτιλήνης σε δομές φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, με το πλοίο «Καλντέρα Βίστα» αναχώρησαν 635 άτομα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Τόσο αυτοί όσο και οι υπόλοιποι (συνολικά ο στόχος της μετακίνησης φτάνει τα 1.500 άτομα) που θα μετακινηθούν με το πλοίο «Άκουα Μπλου» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι 1.000 θα πάνε σε χώρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς και οι υπόλοιποι 500 σε άλλες δομές της βόρειας Ελλάδας.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε στις 4:00 από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, ενώ ενεπλάκησαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν τα προσωπικά είδη των μετακινουμένων.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση των υπολοίπων, προκειμένου να μετακινηθούν από τη Μόρια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και να ξεκινήσει, περίπου στις 12:00, η επιβίβαση στο δεύτερο πλοίο.

Και άλλες αφίξεις

Σημειώνεται, ότι χθες το βράδυ, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου προς Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, άλλοι 125 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στη Λέσβο. Στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Τουρκική Ακτοφυλακή κάνουν λόγο για περίπου 700 συλλήψεις ατόμων που περνούσαν στο νησί από την περασμένη Πέμπτη μέχρι σήμερα. Στο ίδιο διάστημα ξεπερνάνε τους 1.000 οι αφιχθέντες στη Λέσβο που υπέβαλαν αίτημα ασύλου.

Στο συγκεκριμένο νησί, μόνο τον Αύγουστο, έφτασαν πάνω από 6.500 άτομα, ενώ ροές υπάρχουν και προς άλλα νησιά, τόσο του βορειοανατολικού Αιγαίου όσο και των Δωδεκανήσων. Οι αριθμοί αυτοί, όπως είναι φυσικό, αποτυπώνονται και στις εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν επαρκώς ούτε τους μισούς.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

8 σχόλια:

  1. Μετακινουν τα πιονια απο ενα κουτακι σε αλλο στο ιδιο σκακι.Καλο αυτο.Μεχρι ποτε ..?? Και τα χρονια περνανε...χωρις προσθεση ποτε..Ο θεος βοηθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Dimitri, in chess the rules are clear; eliminate your opponent´s head. This feels more than Monopoly with the difference the opponent is giving more start money and faster access to the game´s assets. Once we are left with nothing, then we will maturally be vanished from the game-

      Διαγραφή
    2. Το βλεπουν σαν παιχνιδι.
      Ομως προκειται για την ζωη μας.Εως ποτε θα λεμε αστο ? Μας υποτιμουν πολυ.
      Αν δεν κανουν τωρα κατι δραστικο , σε δυο μηνες..εχουμε δικαιωμα σαν πολιτες να αμυνθουμε μονοι.
      Μια πρωτη αμυνα ειναι οι ΜΚΟ.Μια ομαδα μπορει να κανει τις ΜΚΟ ..ας πουμε κοσκινο.Κανουν εχθρικη ενεργεια εναντιον της χωρας.Αυτο ειναι κακουργημα ιδιαιτερα ειδεχθες. Κατι πρεπει να κανουμε.Μεχρι ποτε θα κοιταμε την συμφορα ??

      Διαγραφή
  2. Μπράβο!!! Κάντε χῶρο γιὰ τοὺς ἑπομένους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἡ Μακεδονία μας δέν χωρᾶ ἄλλους μετανάστες.
    Τοῦτο, πολύ περισσότερο, ὅσο κάποιοι θέλουν νά σεβασθοῦν τήν ἀντισυνταγματικά συναφθεῖσα συμφωνία τῶν Τσίπρα-Ζἀεφ-Πάητ-Μέρκελ (Πρεσπῶν).
    Τό ἠχηρό ΟΧΙ τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἀκούσθηκε, καί θά ἀκούγεται, μέχρι νά φύγουν, ὅλοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ηγεσία μας , όχι μόνο η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες στο θέμα ασφάλειας του λαού είναι και ήταν για κλάματα! !!!!
    Είμαι τόσο σίγουρος ότι σε λίγα χρόνια η Ελλάς που γνωρίσαμε δεν θα είναι έτσι !!!!
    Σας το λέω από τώρα, χωρις να το παίζω μάντης !!!!!!
    Ο λαός μας θα αναμιχθεί με τους Άραβες, και η χώρα θα περιοριστεί γεωγραφικά !!!!!
    Αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους έχουν όλοι την ευθύνη !!!!!!
    Εγώ ο τελευταίος το βλέπω, αυτοί γιατί όχι !!!! Γιατί δεν το βλέπουν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ανοιγαν την Γλυφαδα ..κι αναβαν και φαρους τα βραδυα θα γλυτωναμε τα καυσιμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.