11/9/19

Όποιος νομίζει ότι θα περάσει έτσι το Σκοπιανό, πλανάται πλάνην οικτράν! Έφηβος «βουλευτής» μίλησε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και καταχειροκροτήθηκε

Παναγιώτης Σαββίδης

Δείτε βίντεο με την ομιλία του 17χρονου  Πέτρου Σιγκούδη - «Μας πονάει το θέμα και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε» δηλώνει στο protothema.gr

Μίλησε από το βήμα της Βουλής των Εφήβων για την Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών και καταχειροκροτήθκε. Ο λόγος για τον 17χρονο Πέτρο Σιγκούδη, μαθητή του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, που με τη ομιλία του «ταρακούνησε» τα νερά των πρόσφατων εργασιών της ΚΔ΄ Συνόδου του ετήσιου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος.
Ο 17χρονος μαθητής μίλησε από το βήμα, στο πλαίσιο του θέματος : «Δημοκρατία-Δικαιώματα: Ένα, δύο, τρία, έχουμε Δημοκρατία» και επέλεξε να αναφερθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών, ένα θέμα που εξακολουθεί να «πονάει» την Βόρεια Ελλάδα.
«Είμαι απογοητευμένος που βρίσκομαι στο χώρο που πριν περίπου μισό χρόνο οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία δε συμφωνεί η πλειονότητα. Δεν είμαστε φασίστες, αλλά Έλληνες πατριώτες που αγαπούν όλες τις πατρίδες, όλου του κόσμου. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική», δήλωσε συγκεκριμένα, με τους έφηβους βουλευτές να τον χειροκροτούν.
"Η Μακεδονία είναι Ελληνική" μέσα στο Κοινοβούλιο από τον Έφηβο Βουλευτή, Πέτρο Σιγκούδη!
Μιλώντας στο protothema.gr ο μαθητής του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, δήλωσε πως αποτελούσε ελάχιστη υποχρέωση για τον ίδιο να αναφερθεί δημόσια στη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία είναι αντίθετη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
«Κατάγομαι από την Πέλλα τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Συμφωνία των Πρεσπών μας αφορά όλους και ειδικά εμάς τους Μακεδόνες μας πονάει. Στη φετινή σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, ακούσαμε για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα. Και τα δύο καταπατήθηκαν βάναυσα με τη συγκεκριμένη συμφωνία, αφού η βούληση της πλειοψηφίας των Ελλήνων δεν ελήφθη υπόψη. Μας πονάει το θέμα και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε» λέει, τονίζοντας πως στη συνέχεια έγινε δέκτης συγχαρητηρίων και μηνυμάτων υποστήριξης για τα όσα δήλωσε.
Πριν και μετά της ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, από τη βουλή, ο 17χρονος συμμετείχε στα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας, καθώς και στην κατάληψη της σχολικής του μονάδας, αντιδρώντας στο «ξεπούλημα» -όπως λέει- της Μακεδονίας. «Η απόφαση για κατάληψη λήφθηκε από τους μαθητές του σχολείου μου με δημοκρατικές διαδικασίες και ήταν συντριπτική. Επιλέξαμε αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούμε γιατί οι «Πρέσπες» μας αφορούν και μας «πονούν», όσο και εάν ορισμένοι θέλουν να τις ξεχάσουμε» λέει.
Ο Πέτρος Σιγκούδης είναι τελειόφοιτος του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, ακολουθώντας τη θετική κατεύθυνση. Αν και ακόμη δεν έχει καταλήξει τι θα σπουδάσει, δηλώνει με βεβαιότητα πως θα το κάνει σε ελληνικό πανεπιστήμιο.
Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

 1. To σκοπιανό δεν πονάει μόνον την "Βόρεια" Ελλάδα, ανόητο Πρώτο Θέμα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα και την διασπορά. Ας σταματήσει επιτέλους η φτηνή προπαγάνδα. Συγκεντρώσεις για το σκοπιανό έγιναν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για φαντασθείτε, αυτός ο 17χρονος ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά !!!!! Που είναι τα παλικάρια μας !!
  Ρε μπας και δεν έχουμε απ αυτούς !!!! Ένα παιδί 17 ετών βγήκε και είπε το αυτονόητο και άρχισαν να ξύνουν τα κεφάλια τους μερικοί !!!!
  Δυστυχώς τα παλικάρια στην χώρα μας σπανίζουν και εσείς πέστε ότι θέλετε !!
  Πάντως μπράβο στον Πέτρο !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.youtube.com/watch?v=iQAKqez6n-U
  "Η Μακεδονία είναι Ελληνική" μέσα στο Κοινοβούλιο από τον Έφηβο Βουλευτή, Πέτρο Σιγκούδη!
  (15.652 προβολές από 8-9-2019 μέχρι 11-9-2019).

  286

  11

  ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.