28/6/10

Διαμαρτυρία διπλωματικών υπαλλήλων στο Μέγαρο Μαξίμου

Διπλωματικοί υπάλληλοι βρίσκονται έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να κάνουν γνωστά τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του κλάδου τους.
Σε επιστολή της η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η αντισυνταγματική, εξοντωτική φορολόγησή των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ κατά το δοκούν και κατά παράβαση πλειάδας δικαστικών αποφάσεων, οι αυθαίρετες περικοπές του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και η επιχειρούμενη οργανική αναδιάρθρωση του Υπουργείου ερήμην των λειτουργών του, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση των υπηρεσιακών μετακινήσεων και η πλήρης αδιαφορία για τον προγραμματισμό της ζωής των υπαλλήλων και των οικογενειών τους, δηλαδή όλα αυτά που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, στοιχειοθετούν την εντύπωση ότι η πολιτική ηγεσία μας, όχι μόνο δεν αξιοποιεί θεσμικά την Διπλωματική Υπηρεσία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδιασμού, αλλά επιφυλάσσει για το ανθρώπινο δυναμικό του Υπουργείου Εξωτερικών τη μεταχείριση αποδιοπομπαίου τράγου».
Τη συμπαράσταση της ΝΔ «στις δίκαιες διεκδικήσεις τους και κινητοποιήσεις τους» εξέφρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Η στάση της κυβέρνησης, απέναντι σε έναν κλάδο, που έχει ταχθεί στην υψηλή αποστολή της εκπροσώπησης της χώρας και της προάσπισης των εθνικών της συμφερόντων, είναι τουλάχιστον προσβλητική», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Και σε αυτήν, την ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της Διπλωματικής Υπηρεσίας και το κύρος της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Απεργία των Ακολούθων Τύπου με αιτία την κατάργηση μεγάλου αριθμού Γραφείων Τύπου στο εξωτερικό Εκτύπωση E-mail
    29-06-2010 14:43:12

    Σε 48ωρη απεργία προχώρησε η Ένωση Ακολούθων Τύπου (ΕΝΑΤ) στις 28 και 29 Ιουνίου, διαμαρτυρόμενη για την υποβάθμιση της σημασίας προβολής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

    Πιο συγκεκριμένα η ΕΝΑΤ επισημαίνει το γεγονός ότι σε μία περίοδο που η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό πλήττεται από συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο μεγάλου αριθμού Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, αρνούμενη μάλιστα οποιαδήποτε διαβούλευση.

    Το πλέον όμως ανησυχητικό είναι ότι η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο Γραφείων Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού, ακόμα και σε ευαίσθητες για τα εθνικά θέματα χώρες!

    Δυστυχώς για άλλη μία φορά σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΑΤ, οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν συμπίπτουν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, αφού ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει αρχικά την ενσωμάτωση των Γραφείων Τύπου στις ελληνικές πρεσβείες, κάτι που τελικά δεν γίνεται.

    Για τους παραπάνω λόγους η ΕΝΑΤ προχώρησε σε 48ωρη απεργία, τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία, όσο και στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.