29/6/10

Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν "κατά λάθος" χωρικούς

Δύο χωρικοί που μάζευαν θυμάρι έπεσαν νεκροί στη νοτιοανατολική Τουρκία, όταν στρατιωτικοί περίπολος τους πέρασε για Κούρδους αντάρτες και άνοιξε πυρ εναντίον τους. Ακόμη ένας τραυματίστηκε.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χατάι, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ύστερα από το πρόσφατο κύμα επιθέσεων Κούρδων αυτονομιστών. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

10 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑ για τον νεο αρχηγο του CHP τι εχεις να μας πεις? ειναι κουρδος γενιτσαρος? περιμενουμε καποια αλλαγη πολιτικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η νύκτα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος ήταν μια από τις πιο ανατριχιαστικές σελίδες της Ποντιακής Γενοκτονίας.


    "Όλες τις κοπέλες και τις γυναίκες που συνέλαβαν οι Tσέτεδες, τις οδήγησαν μέσα στη Μονή, τις βίασαν και τις διακόρευσαν κτηνωδώς. Μετά από επανειλημμένους βιασμούς και ενώ τα θύματα δεν ήταν σε θέση να κινηθούν, τα αποκεφάλισαν μέσα στη Μονή.


    Έσφαξαν και άντρες, αφού τους ανάγκασαν να βλέπουν την κακοποίηση των γυναικών τους...


    Μια εικοσάχρονη κοπέλα η Κυριακή Τσιρονίδου, βιάστηκε μπροστά στους δικούς της από εννέα βδελυρούς Τούρκους Τσέτεδες, από τους οποίους ο τελευταίος την αποτέλειωσε με το ξίφος του..."





    Aπόσπασμα από το βιβλίο: Η Μαύρη Βίβλος
    των διωγμών του εν Τουρκία Ελληνισμού (1914-1918)
    του Οικουμενικού Πατριαρχείου

    Σαββα, θαυμασε τα εργα των τσετων ΚΟΥΡΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε φίλε
    πρώτα απ' όλα, όταν αναφερόμαστε σε ένα θέμα δημόσια, νομίζω ότι θα πρέπει να εξετάζουμε αν είναι σωστό αυτό που λέμε-γράφουμε.
    Η λέξη cete, τσετέ σημαίνει άτακτος. Οι ομάδες ατάκτων που δρούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όνομαζόταν τσέτες. Ακόμα και σήμερα, οι συμμορίες ονομάζονται τσέτε και τα μέλη τους τσέτες.
    Αν λοιπόν μέσα σου έχει εντυπωθεί ότι τσέτες=Κούρδοι, είναι λάθος πέρα για πέρα.
    Τη σφαγή στο Βαζελώνα την έκαναν τσέτες, πλην όμως οι τσέτες εκείνοι δεν ήταν Κούρδοι, αλλά μουσουλμάνοι -δυστυχώς εξισλαμισμένοι Έλληνες- από τα γειτονικά χωριά του ποταμού της Μουλάκας.
    Όσον αφορά τον Κιλιτσντάρογλου, είναι Κούρδος αλεβίτης από την περιοχή του Ντερσίμ. Η οικογένειά του είχε παραδοσιακούς δεσμούς με το κράτος και το ΛΔ Κόμμα.
    Τέλος, αν έχεις κάποια άποψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία και το Κουρδικό Ζήτημα, γράψτην, να τη δημοσιεύσουμε, να μάθει ο κόσμος την άποψή σου και εν τέλει να βοηθήσουμε την πατρίδα.
    Το να απευθύνεις πότε-πότε σε μένα άσχετες ερωτήσεις, που δεν έχουν και ουσιαστικό περιεχόμενο, δεν κερδίζουμε τίποτα.
    Παρεμπιπτόντως, τη στάση μου, τις θέσεις και τις απόψεις μου στο θέμα της αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής και του Κουρδικού, την καθορίζουν τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδας.
    Και όταν τις εκφράζω, φροντίζω να διαβάζω, να μελετώ, να ενημερώνομαι, για να είναι υπέυθυνες.
    Το ίδιο θα έλεγα να πράξεις και συ.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν καποιος πιστευει οτι η κουρδικη νοοτροπια ειναι καλυτερη των τουρκων αγνοει πολλα στοιχεια και μαρτυριες Ελληνων μικρασιατων. Σκοπιμα;
    δεν νομιζω!

    ΕQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕQN
    Γιατί δεν διαφωτίζεις εσύ εκείνους που λες ότι αγνοούν πολλά κλπ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ skal
    Αν καποιος Σημερα αναζητει διαφωτισει!
    περι νοοτροπιας και συμπεριφορας και των κουρδων απεναντι των Ελληνων μετα απο τοσες χρονικες μαρτυριες. ΣIΓΟΥΡΑ εξυπηρετει ξενες αγορες.
    EQN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ούτε εγώ κατάλαβα!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Κούρδοι χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν από τα κέντρα εξουσίας της Τουρκίας στις γενοκτονίες εις βάρος των χριστιανικών πληθυσμών.
    Και από τον ίδιο τον Κεμάλ είχαν χρησιμοποιηθεί στις γενοκτονίες χριστιανικών πληθυσμών με την υπόσχεση της δημιουργίας ενός ελεύθερου Κουρδιστάν.
    Είναι γεγονότα ιστορικά καταγεγραμμένα.
    Ο αμόρφωτος εύκολα υποκινείται και φανατίζεται ωστόσο.

    Οι ίδιοι οι Κούρδοι βέβαια μετέπειτα έγιναν και οι ίδιοι θύματα γενοκτονίας και ο αγώνας τους σήμερα για ελευθερία είναι δίκαιος εφόσον δεν εκδηλώνεται με επιθέσεις μέσα σε αστικά κέντρα εναντίον άμαχων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. με όλο το σεβασμό προς όλους σας....το θέμα είναι μεγάλο και απαιτεί προσεγμένες προσεγγίσεις....

    το νέο θέμα που προκύπτει φίλε Σάββα είναι το παρακάτω...

    http://www.milliyet.com.tr/iste-sicak-agustos-listesi/siyaset/sondakika/29.06.2010/1256978/default.htm

    προαγωγές αποστρατείες ΤΕΔ έτους 2010...ένα σχόλιο και μια εκτίμηση

    φιλικά Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.