21/3/11

Μια ξεχωριστή περίπτωση

Για την περίπτωση της αποστρατείας του πλοίαρχου Ραδ. Φουντουλάκη, η στήλη θα κάνει ειδική μνεία, γιατί οι πληροφορίες που συλλέξαμε και τα πολλά email που λάβαμε είναι αποκαλυπτικά.
Ο αξιωματικός αυτός των υποβρυχίων είναι από τους πιο μορφωμένους στο Πολεμικό Ναυτικό, έχει μεταπτυχιακό Μaster στην Υποβρύχια Ακουστική, είναι απόφοιτος της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη, δίδαξε επί 10 χρόνια ως καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ενώ συμμετέχει ενεργά σε διάφορες ομάδες εργασίας και επιτροπές μελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Υπήρξε μεταξύ των αρχικών εμπνευστών της δημιουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ακουστικής και μέλος επιτροπών πολλών διεθνών συμποσίων.
Την τριετία 2006-09 υπηρέτησε σε θέση κλειδί στο πιο σοβαρό ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, στο Στρατηγείο Μετασχηματισμού του SACT (ΗΠΑ), ως διευθυντής Εκπαίδευσης, όπου διακρίθηκε κατ΄ επανάληψη αναλαμβάνοντας καθήκοντα αρχηγού πολυεθνικών αποστολών επιθεώρησης και υποβοήθησης διαφόρων χωρών, ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Η συνημμένη επιστολή του ΝΑΤΟ αποτελεί διθύραμβο για κάθε έλληνα αξιωματικό. Όμως ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε, φαίνεται σημασία σ’ όλα αυτά και επέτρεψε να τον αποστρατεύσουν σε ηλικία 50 ετών. Και μια μικρή λεπτομέρεια: Η οικογένεια του πλοίαρχου κατάγεται από το χωριό του Μιχάλη Καρχιμάκη στο Λασίθι, αλλά είναι άλλης «απόχρωσης»... Κρίμα!
http://www.paron.gr

11 σχόλια:

  1. πωωω 50 χρονών μεγαλο-συνταξιούχος.

    πλήρωνε κορόιδο έλληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://alithiastofos.blogspot.com/ Η Αναρτηση σε αυτο ειναι κρυφη σκαλ η εχω χασει επεισοδια ;;;;;Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεκάθαρα το μόνο που μετράει ακόμα και σήμερα είναι το Πολιτικό Κόμμα.

    Οι ικανότητες έρχονται δεύτερες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. dΜπορεί να έχει κάποιο δίκιο ο συγγραφέας του άρθρου όμως όταν μιλάμε για τόσο υψηλές θέσεις θα πρέπει να βλέπουμε και τα προσόντα όσων "μένουν". Γιατι προερχόμενος από οικογένεια ανωτάτου στρατιωτικού μπορώ να πώ ότι πολλές φορές είδα ότι αξιόλογα στελέχοι έφυγαν απλά γιατί όταν έχεις 5 θέσεις και 10 υποψήφιους με λαμπρές περγαμηνές αναγκαστηκά και 5 αξιόλογοι αξιωματικοί θα αποστρατευτούν. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να παίζονται κομματικά κριτήρια στο τραπέζι των κρίσεων όμως ας κοιτάμε όλη την εικόνα όχι μεμονομένες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατουρημένες ποδιές φιλούσε;

    Προφανώς οχι!

    Ε τι μας λές τότε για Master και κουραφέξαλα!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπερβολές, υπερβολές, υπερβολές.
    1. Μ'αυτά τα προσόντα στο ΠΝ έχουμε δεκάδες και καλύτερους.
    2. Για ρωτήστε και κανα (πρώην) υφιστάμενο του και τα λέμε.
    3, Το καλοκαίρι είχε υποβάλλει παραίτηση και την απέσυρε (αβαβα) και μάλιστα δήθεν για τον ίδιο λόγο με το Φενέκο, μόνο που τόχε κάνει κανά μήνα νωρίτερα.
    Σιγά τα ωά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ορκίζομαι να φυλλάτω πίστην εις την πατρίδα...

    κάπως έτσι νομίζω ορκιστήκαμε στον στρατό .
    ε σαραντατόσα χρόνια τζάμπα σας πληρώνει ο ελληνικός λαός , επιτρέψατε στους άεργους εθνομειοδότες να κουμαντάρουν την πατρίδα όντες αμέτοχοι .
    κύριοι στην απειθαρχία που επικρατεί στο μεγάλο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είστε συννένοχοι . καλοπερασάκηδες .
    ο καφετζής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερωτηση:Πατριδα μας ειναι κιοι Αλβανοι που οι μισοι τουλαχιστον ελληνες υπερασπιζονται;
    Kι οι Αφρικανοι του Μουαμαρ αποπου ψωνιζουν οι αλλοι μισοι;
    Κιοι πακιστανοι που ολοι ελεηουμε;
    Μηπως κιοι "γηγενεις" τρακαδοροι απατεωνες που εκμεταλλευονται οποιον βρουν;
    Ε, αν η πατριδα μας ειναι ολοι αυτοι,
    τοτε θα ειχα να προτεινω στους στρατιωτικους να υπερασπισθουν τον εαυτον τους και μονο...
    Κατουδενα λογον θα κριθουν ως επιορκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε παιδιά ηρεμία. Ο συγκεκριμένος μπορεί να έχει "περγαμηνές" στα πανεπιστήμια αλλά μην ξεχάμε ότι το ΠΝ θέλει ηγέτες και manager. Εξόσον γνωρίζω, με τίποτα δεν ήταν ο κ. Φουντουλάκης τέτοιος. Το ατνίθετο μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ενα αρθρο ε διαβασα οτι, αποτελεί απαράβατη αρχή στις διεθνείς σχέσεις και την πολιτική το να μην επιτρέπεις και να μη δίνεις στον άλλον τη δυνατότητα και την πρωτοβουλία να επιλέξει αυτός τη γεωπολιτική και την πολιτική συγκυρία, τον χρόνο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί ένας πόλεμος.
    Και το Casus Belli δίνει τη δυνατότητα και την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Ελλάδα.Ολοκληρη κειμενο για να μας πει απλα οτι μπορουμε να κανουμε πολεμο με την τουρκια οποτε θελουμε λογο casus belli ,ξεχνωντας οτι αυτη την δυνατοτητα την εχουμαι σαν εγγυητρια δυναμη της Κυπρου ,τελειωνει δε με την κοκκινοσκουφιτσα και τον κακο λυκο και οτι η κοκκινοσκουφιτσα στο τελος πληρωσε ακριβα της επιλογες της, παραμυθια δηλαδη ξεχνωντας ξανα οτι υπαρχει και ο κυνηγος και το τελος του κακου λυκου αυτα διοτι το να εχουμε εμμονες λογο οιδιποδειου συμπλεγματος με ενα λαο και να ωραιοποιουμε το παρελθον του δεν ειναι καλο για την πατριδα, κατα τα αλλα μου αρεσε το αρθρο του οπως και το μπλοκ που εχει ο ανωτερο φιλικα γιατι πολλοι περιμενουν πολλα . Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό που λείπει από το Ελλαδιστάν είναι η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ!!!
    Όταν "ψηφίζουμε" για ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ το Τζέφφρυ, τον οποίο όποιον κι αν ρώτησα ΔΕΝ θα τον προσλάμβανε για υπάλληλό του στην πιό μικρή επιχείρηση (!!!), τότε τί περιμένουμε ;;;
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΔ!!!
    Όταν με ένα "ντου" θα μας φτάσουν στα Τέμπη, τότε θα ψάχνουμε να βρούμε το τι έφταιξε!!!

    Εδώ κρατάμε ακόμη τον Πάγκαλο για "αντιπρόεδρο" ... μην ξεράσω !!!
    Οι δε "Υπουργοί" Εθνικής Αμύνης ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ !!! (Φυσικά, με τα ρουσφέτια" και τις "προμήθειες" ασχολούνται!)
    Δημοσθένης ο Μακεδών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.