9/2/16

Γιατί Μέρκελ-Ερντογάν βάζουν το ΝΑΤΟ στο παιχνίδι

Στιγμιότυπο από τo καρναβάλι στην Κολωνία και στο Μάιντς
Υιοθετήθηκαν βασικές θέσεις της Τουρκίας με γερμανική βούλα. Αναθεωρείται το Action Plan, ώστε η Αγκυρα να λάβει χρήματα χωρίς ουσιαστικές προϋποθέσεις. Eρωτηματικά για τη διμερή συμφωνία. Πώς ένα tweet Τούρκου αξιωματούχου επιβεβαιώνει τους εκβιασμούς Ερντογάν. Τηλεφώνημα Τσίπρα-Μέρκελ.
Στις καλένδες φαίνεται ότι παραπέμφθηκε το λεγόμενο Action Plan μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συμφωνήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και είχε ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να λάβει βοήθεια η Τουρκία μόνο όταν πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, που πήρε πάνω της τη διαχείριση του προσφυγικού, φέρεται να ενέδωσε σε όλες σχεδόν τις απαιτήσεις της γείτονος χώρας. Όπως το Euro2day.gr έγραψε εδώ και μήνες, η Τουρκία ήθελε και στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ στο προσφυγικό και ιδιαίτερα βοήθεια στα σχέδιά της στα σύνορα με Συρία.
Τελικά χθες Μέρκελ, Ερντογάν και Νταβούτογλου αποφάσισαν να καταθέσουν αίτημα την Τρίτη στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο προσφυγικό, ώστε να αναχαιτιστεί η ροή των προσφύγων.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν η εμπλοκή θα σημαίνει την περιφρούρηση των τουρκικών παραλίων, εάν θα «αγγίζει» τα ελληνικά παράλια και εάν θα ενισχυθούν οι τουρκικές δυνάμεις στα συριακά σύνορα. Μένει επίσης να ξεκαθαρίσει ο ρόλος της Frontex, που ήταν και η ευρωπαϊκή λύση που είχε προταθεί αρχικά από την Κομισιόν ώστε να αποφευχθεί η εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
Για τη συνέχεια Euro2Day

1 σχόλιο:

  1. Ο Ελληνόφωνος Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε πως δεν γίνεται τα 10 μίλια που χωρίζουν την Ελλάδα με την Τουρκία να είναι ο παράδεισος των λαθρέμπορων και σωματέμπορων. Για να εξηγούμαστε όμως οι λαθρέμποροι και οι σωματέμποροι δεν αναδύονται ως γοργόνες από τη θάλασσα. Η θέση λοιπόν του Ελληνόφωνου πολιτικού ουσιαστικά είναι φιλοτουρκική αφού και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο παράδεισος λαθρέμπορων και σωματέμπορων είναι η Τουρκία!
    Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μια νέα απειλή και δεν την έχει ταυτοποιήσει όπως πρέπει ακόμα! Κινδυνεύει να χάσει κυριαρχικά δικαιώματα σε εδάφη και θάλασσες που είναι δικά μας δικαιωματικά όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο δηλαδή λόγω της απόλυτης απουσίας πολιτικής για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η απειλή δεν είναι οι μετανάστες για να είμαστε ξεκάθαροι! Οι απειλές είναι δυο, η μια είναι η τουρκική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να αξιοποιήσει το μεταναστευτικό όχι για να γκριζάρει αλλά για να διεκδικήσει την διοίκηση και κυριαρχία περιοχών του Αιγαίου και η δεύτερη είναι οι ανύπαρκτοι Έλληνες; πολιτικοί! Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να ενισχυθούν άμεσα, όχι αύριο χτες, το λιμενικό και η ακτοφυλακή! Είναι απαραίτητο ν δώσουμε τεράστια βαρύτητα στο ζήτημα αυτό και να υπερισχύσουμε έναντι της Τουρκίας! Υπάρχει ένα τεράστιο πρόγραμμα μπροστά και μια τεράστια πρόκληση, πρέπει να ανταποκριθούμε αν θέλουμε να σώσουμε την πατρίδα μας! Το πεδίο της μάχης δεν είναι το συμβατικό πεδίο μάχης είναι το κομμάτι της έρευνας, διάσωσης και διαχείρησης της μετανάστευσης! Απειλή δεν είναι οι μετανάστες, αλλά η τουρκική κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυβερνήσεις που μπορεί να θεωρούν την Ελλάδα ανίκανη και αδύναμη με αποτέλεσμα να βλέπουν ευκαιρία στο Αιγαίο για να δελεάσουν την Τουρκία! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη δημιουργία τέτοιας επιλογής! Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να οργανωθούμε χτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.