10/3/16

Η Ελλάδα κατάλαβε αλλιώς τη Σύνοδο Κορυφής!

Του Γιάννη Σιδέρη
Δεν έχει σημασία αν ο πρωθυπουργός κατανόησε ή όχι τι αποφάσισε τη Δευτέρα η Σύνοδος Κορυφής, και πανηγύριζε με τις δηλώσεις του ότι απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, αναφερόμενος στο ότι δεν μπήκε στο κείμενο συμπερασμάτων το κλείσιμο των συνόρων.
Ούτως ή άλλως ο κ. Τσίπρας πάντα πανηγυρίζει κάνοντας τη δική του ανάγνωση των εκάστοτε γεγονότων, και πάντα με λόγο επιθετικό. Είπε εκείνο το βράδυ ότι απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα και ότι δημιουργήθηκαν τείχη σε αυτούς που χτίζουν τείχη, υπονοώντας την Αυστρία και τις χώρες του Βίζεγκραντ.
(Η στήλη έγραφε ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το κείμενο συμπερασμάτων, αφού τα σύνορα έκλεισαν ούτως ή άλλως, και δεν προβλέπετο να ανοίξουν, οπότε μικρή σημασία είχε η αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων).

Σοκ από τον Τούσκ
Το σοκ για την Ελλάδα ήρθε από το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Διευκρίνισε δε, ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν ήταν μονομερής ενέργεια αλλά απόφαση των 28 της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για τη εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Αυτό που βιάστηκε να ανεμίσει ως νίκη ο Έλληνας πρωθυπουργός (ασχέτως αν το έκανε σκόπιμα ή δεν το κατανόησε), διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήδη  το είχαν διυλίσει, το είχαν κατανοήσει και το είχαν καταδικάσει.
Για τη συνέχεια liberal

1 σχόλιο:

  1. Ο ψεύτης και ο κλέφτης στην Ελλάδα και στην Κύπρο, τα ελληνικά κράτη δηλαδή, μια φράση ακατανόητη για πολλούς στο υπουργείο "εκωτερικων" χαίρονται πάνω από ένα χρόνο. Με αφορμή τις δηλώσεις Tursk και σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Τσίπρας δεν λέει αλήθεια ούτε για κάτι που βλέπει μπροστά του και είναι μεγαλωμένος μέσα στην κουλτούρα του ψέματος και της προπαγάνδας, γιατί αυτό είναι η αριστερά στην Ελλάδα τουλάχιστον, πρέπει να ανησυχούμε. Ο Tusk είπε ξεκάθαρα ότι αυτό που γίνεται είναι απόφαση και των 28 ωστόσο ο τσίπρας δεν μας είπε τίποτα για αυτό αλλα ως άλλος Κούρκουλος υποκρίθηκε ότι δεν συναίνεσε ότι πρόκειται για μονομερείς ενέργειες και βεβαια η merkel έπαιξε μαζί του από τη στιγμή που θα τηρούσε την συμφωνία. Όλοι κερδισμένοι εκτος από τους Έλληνες! Επιπλέον, το ΝΑΤΟ που τόσο πολύ υπερασπίζεται ο "αλεσκης" καμια ασχολία δεν πρέπει να έχει με τους μετανάστες οι οποιοι ασταμάτητα έρχονται από απέναντι. Διαφορετικά σημαίνει ότι τα υπερσύγχρονα νατοϊκά πλοία δεν βλέπουν καμια από τις βάρκες που έρχονται η ότι οι Τούρκοι δεν τηρούν την μεριά της συμφωνίας τους και γραφουν το ΝΑΤΟ κανονικά. Τι έχει όμως συμφωνήσει ο Αλέξης? Αν κρίνουμε και από το παρελθόν και από αυτά που αποκαλύφθηκαν στην Κύπρο τι συμφωνίες ετοιμάζουν για την Ελλάδα οι κύριοι αυτοί και με ποιο κριτήριο? Για ποια δημοκρατία μιλάνε όταν κλείνουν τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες χωρίς ο κόσμος να γνωρίζει λες και κάποιος τους έχει δώσει λευκη επιταγή?

    Και ενώ ο Αλέξης πανηγυρίζει μπροστά σε άμυαλους που βλέπουν την πατρίδα τους να καταστρέφεται πήδηξε από την συμφωνία και η Τουρκια φυσικά αφήνοντας εμάς στο έλεος της καταστροφής και της απομόνωσης! Τα βόδια του Υπουργείου Εξωτερικών, το μεγάλο μπόντι του υπουργείου εθνικής άμυνας, ο tsrlatanos πρωθυπουργός τι κάνουν? Τα ξόανα της αντιπολίτευσης ποτε θα αντιδράσουν? Ο διακοσμητικός της προεδρίας δεν θα κάνει τίποτα? Είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ λένε ασύστολα ψέματα αλλα και οι επιδημίες θα χτυπήσουν και οι Ισλαμοφασίστες θα χτυπήσουν και τότε θα έχουμε αλλα τετελεσμένα και τα γεγονότα συμβαίνουν και δεν αλλάζουν με ψέματα!


    An yparxoun estw kai ligoi mesa se auta kommata pou akoma agapoun thn Ellada as riksoun thn kybernhshs na stamathsoun thn katastrofh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.