6/4/17

6.643 ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία -Με επενδύσεις πάνω από 4 δισ. ευρώ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ 7η ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
6.643 ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία -Με επενδύσεις πάνω από 4 δισ. ευρώ6.643 ελληνικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία -Με επενδύσεις πάνω από 4 δισ. ευρώ


Την 7η θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών και το 4,57% του συνολικού επενδεδυμένου κεφαλαίου στη Ρουμανία κατέχει η Ελλάδα με τις επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων να ανέρχονται σε 6.643.
Με βάση τα στοιχεία του Εμπορικού Μητρώου Εταρειών μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2016 οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόνων στη Ρουμανία με επενδεδυμένο κεφάλαι 1,83 δισ. ευρώ ανέρχονται σε 6.643.
«Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Πρεσβείας Βουκουρεστίου και λαμβάνοντας υπ' όψιν τις δηλώσεις των κυριοτέρων επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων στην Ρουμανία (TOP 60) καθώς και του γεγονότος ότι πολλές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων εισρέουν τα κεφάλαιά τους μέσω άλλων χωρών (Κύπρου, Ολλανδίας, Λουξεμβούργου), το ελληνικό επενδεδυμένο κεφάλαιο υπερβαίνει τα 4 δις. ευρώ με καταγεγραμμένες όμως επιχειρήσεις 6.643 και ενεργές περί τις 1.500» όπως αναφέρει ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι - Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για τη συνέχεια iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.