21/4/17

Ρωσία: «Εξτρεμιστική οργάνωση» οι μάρτυρες του Ιεχωβά - Μήπως πρέπει να διαβάσει το σκεπτικό κανένας Έλληνας εισαγγελέας;

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε σήμερα ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά είναι «εξτρεμιστική οργάνωση», μετά τη σχετική προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ζητώντας να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία τους στην Αγία Πετρούπολη.
Πολλά από τα βιβλία και τα έντυπα που εκδίδονται από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά στη Ρωσία έχουν μπει στη λίστα των "απαγορευμένων εξτρεμιστικών εντύπων". Οι ρωσικές εισαγγελικές αρχές υποστήριζαν ότι πρόκειται για μια οργάνωση που καταστρέφει οικογένειες, υποδαυλίζει το μίσος και απειλεί ζωές, μια περιγραφή που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ψευδή.

Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε επίσης την κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, οι οποίοι απάντησαν ότι θα ασκήσουν έφεση στην απόφαση.
Ο Γιάροσλαβ Σιβούλσκι, ένας εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία, δήλωσε "σοκαρισμένος" από την απόφαση του δικαστηρίου και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται να ασκηθεί έφεση.
(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

4 σχόλια:

 1. Ἐπιτέλους, τὸ κράτος δικαίου, τοῦ tolerance, της Κοντσίτα Βουρστ, τῶν gay parades, τῆς λαθρολαγνείας, τοῦ σαλαφισμοῦ καὶ τῆς αποδόμησης, τὸ κράτος τοῦ philantropist George Sorros τῆς global συνείδησης, τῆς πολιτικῆς καὶ ἠθικῆς ὀρθότητος πῆρε τὰ κ$κκ$λ$ του σὲ μία χώρα, μία οἰκονομία, μία δομὴ ἐξουσίας ποὺ δὲν τὴν ἐλέγχουν πλέον. Στὸ ὑπὸ πολιτισμικὴ καὶ ἠθικὴ κατοχὴ πρωτίστως yunanistan τέτοιες πράξεις ἀποτελοῦν φασισμὸ καὶ χούντα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μία παρατήρηση: κακώς χρησιμοποιείς υποτιμητικά τον όρο "yunanistan": Yunan=Ιωνας. Το όρο αυτό χρησιμοποιεί όλη η Ανατολή για να μας προσδιορίσει, και εμμέσως πλην σαφώς αποδεικνύει την αποδοχή ελληνικότητας της Μ. Ασίας από όλη την Ανατολή.

   Διαγραφή
  2. Μικρὸ τὸ κακό. Ἴσως ἔχετε δίκιο. Ἡ οὐσία εἶναι τὸ τὶ ἔγινε στὴν Ρωσσία. Ὅσο καὶ ἂν τὸ yunanistan εἶναι καλλίτερο ἀπὸ τὸ καθ'ὅλα ὑποτιμητικὸ Ἑλλαδιστάν, εἶναι ἀδιάφορο, ἀφοὗ καὶ οἱ τοῦρκοι-νεοοθωμανοὶ το yunanistan ὑποτιμητικὰ τὸ βλέπουν.
   Ἄλλωστε καὶ αὐτὸ δάνειο εἶναι στὴν τουρκική, μέσῳ ἀρχαίας περσικῆς ἀπὸ τὰ ἑλληνικά.

   Διαγραφή
 2. @ Pns_Exe

  Προφανώς, ήθελες να γράψεις "Ελλαδιστάν", όπως συνηθίζεται στην περίπτωση, διότι κατά τ' άλλα ο Αλέκος Δ. έχει απόλυτο δίκιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.