3/4/17

Ο μεγαλύτερος εχθρός της απασχόλησης είναι το Ελληνικό κράτος

Προ ημερών, σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Aegean, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, ανέφερε το εξής: “Ένας ώριμος Κυβερνήτης της Aegean με τις ασφαλιστικές εισφορές και προσαυξήσεις κοστίζει 130.000 ευρώ ετησίως αλλά λαμβάνει καθαρά μόνο 45.000 ευρώ. Το 62% πάει στο κράτος σε εισφορές και φόρους.”
Πιο αναλυτικά, ένας εργαζόμενος για να λάβει 45.000 ευρώ καθαρά θα κοστίσει επιπλέον άλλες 85.000 ευρώ φόρους και εισφορές, δηλαδή σχεδόν άλλες δύο θέσεις εργασίας σε καθαρές απολαβές.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της άθλιας κρατικής διαχείρισης που προκύπτει από το υποχρεωτικό σύστημα καταβολών εισφορών στο Ελληνικό κράτος. Ορισμένες επισημάνσεις σχετικά:
1) Η ανταποδοτικότητα είναι μηδενική σε σχέση με τις πραγματικές καταβολές. Τιμωρούνται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι επιχειρήσεις που εργάζονται, οι οποίες ήταν και είναι συνεπείς στην πληρωμή εισφορών, καταβάλλοντας τεράστια ποσά με ελάχιστη ανταποδοτικότητα. Στην αντίθετη πλευρά υπήρξαν πολλές θέσεις στο δημόσιο τομέα, όπου με πληρωμή εικονικών εισφορών και πλασματικών ετών εργασίας, βρέθηκαν νεότατοι στη σύνταξη προερχόμενοι από δουλειές γραφείου απολαμβάνοντας παχυλές συντάξεις. Επίσης, η χρησιμότητα της εργασίας που παρείχαν είναι θέμα προς διερεύνηση.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Αντπίκ, πολλές φορές, όπως όλοι μας, κατηγορείς το Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες πολίτες για τα χάλια μας. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, σε ισάριθμες αναρτήσεις πρέπει να κατηγορείς με τα αντίστοιχα στοιχεία τους δανειστές και τους ξένους δυνάστες μας. Τα προβλήματα της χώρας μας δεν είναι μόνο εσωτερικά. Δεν μας έχει επιτραπεί η ανάπτυξη και η εξυγίανση μέσα από εντολές οι οποίες πάνε συνεχώς στους υπουργούς εδώ και δεκαετίες. Με τη διάβρωση των υπηρεσιών ελέγχου, προστασίας και δικαιοσύνης, μας έχουν ρημάξει. Μεγάλη σειρά αναρτήσεών σου έχουν φτιαχτεί από κέντρα που στοχεύουν να τρελάνουν τον Έλληνα ότι είναι αυτός που φταίει πρώτο από όλους για την κρίση. Δεν είναι έτσι. Πρώτα από όλους φταίνε οι ιδοκτήτες μας οι οποίοι δεν είναι καν Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.