14/4/17

Ήρωες κατά λάθος

Επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε αποφασίσει ποιανού η ζωή είναι άξια προς μίμηση, δημιουργήσαμε ένα απίθανο κριτήριο: Tο πώς πέθανε κάποιος.

Κάθε κοινωνία ψάχνει τα πρότυπά της: ανθρώπους που έδωσαν ένα παράδειγμα, έδειξαν έναν δρόμο. Τι δρόμο όμως; Έχουμε συμφωνήσει σ΄ αυτό ως κοινωνία;
Είναι πρότυπο ο μαθητής που μελετάει ξέροντας ότι θα πρέπει σε όλη του τη ζωή να διακρίνεται στον διεθνή ανταγωνισμό, ή αυτός που κάνει κατάληψη κατά της «εντατικοποίησης» των σπουδών ξέροντας ότι θα βολευτεί ισοβίως σε κάποιο κομματικό γραφείο; Είναι πρότυπο ο καθηγητής που στηρίζει τον πρώτο ή αυτός που «περιφρουρεί» την κατάληψη του δεύτερου; Είναι πρότυπο ο επιχειρηματίας – επιστήμονας, δημιουργός του taxibeat ή ο κυρ- Θύμιος, ο πρόεδρος των ταξιτζήδων με τις συντεχνιακές απεργίες; Για άλλους είναι οι μεν, για άλλους οι δε. Κι επειδή δεν έχουμε αποφασίσει ποιανού η ζωή είναι άξια προς μίμηση, δημιουργήσαμε ένα απίθανο κριτήριο: το πώς πέθανε κάποιος.

Για τη συνέχεια SQUARE

4 σχόλια:

  1. Δε χρειάζεται ούτε να ανοίξω το λίνκ για να καταλάβω ποιός είναι ο συγγραφέας. Ήμουν σίγουρος από τη χυδαιότητα του λόγου, την αμετροέπεια και την αδυναμία να καταλάβει πόση ναυτία προκαλεί ότι είναι ο Θάνος Τζήμερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν νομιζω οτι το θεμα ειναι θεμα για διδασκαλια,ουτε για προβληματισμο.
    ενα ατυχες γεγονος σε μια κακη περιοδο,αποτοκο της προσπαθειας εξομαλυνσης των αντιθεσεων αριστερας-δεξιας και εκμηδενισης των καταλοιπων των γεγονοτων του εμφυλιου.
    Καθε δε προσπαθεια εμβαθυνσης στο θεμα ανευ ουσιας,για να μην πω κατι χειροτερο...
    βγαλτε ρε τα λεφτα απο ταυτια σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.