5/4/17

Η Τουρκία Δούρειος Ιππος του ισλαμισμού

Με χρηματοδότηση του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, πάνω από 1.000 Τούρκοι πράκτορες του σαλαφισμού αλωνίζουν την Ευρώπη. Ποιοι είναι οι στόχοι τους για την Ελλάδα;
Η πραγματικότητα δεν είναι τόσον αθώα όσο την περιγράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Το Δίκτυο Τούρκων πληροφοριοδοτών που έχει εγκατασταθεί σε 35 χώρες δεν ασχολείται μόνον με τους φερόμενους οπαδούς του θρησκευτικού κινήματος του Γκιουλέν. Το όλο θέμα πάει πολύ πιο μακρυά και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Κατά τον Τούρκο ιστορικό και πολιτικό ερευνητή στο Γαλλικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών Σαμίμ Ακγκενούλ (Samim Akgonul), που διδάσκει επίσης στο πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, η διείσδυση του τουρκικού ισλάμ στην Ευρώπη έχει πολύ πιο «φιλόδοξα» σχέδια από την παρακολούθηση κάποιων Τούρκων.
Στοχεύει στο να δημιουργήσει μέσα στην Ευρώπη θύλακες ισλαμισμού που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να παρεμποδίσουν την ενσωμάτωση των Τούρκων της Ευρώπης στον δυτικό τρόπο ζωής και στις δυτικές πολιτικο-κοινωνικές και θρησκευτικές αντιλήψεις.
Ζωτικός, από την άποψη αυτή, είναι ο ρόλος μίας εξτρεμιστικής ομάδας Τούρκων ισλαμιστών που φέρουν την ονομασία Koplanc και έχουν έδρα την Κολωνία της Γερμανίας. Με επίσημο όνομα Anadolu Islam Federe Dovleti, ήτοι «Ομοσπονδιακό Ισλαμικό Κράτος της Ανατολής», η ομάδα αυτή ιδρύθηκε το 1983 από τον μουφτή των Αδάνων Cemalettin Kaplan και σήμερα διατηρεί στενές σχέσεις με τους κύριους χρηματοδότες του ισλαμικού ολοκληρωτισμού, που είναι το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.