3/4/17

Οι παλιοί κομμουνιστές θα έπρεπε να κρύψουμε τα πρόσωπα από ντροπή!

Toυ
Τάκη Λαζαρίδη*

Με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη θα ήθελα, δεδομένου ότι υπήρξα αυτός που έζησε μαζί του τις τελευταίες μέρες, τις τελευταίες του στιγμές, να σημειώσω τα εξής.
Α) Ο Μπελογιάννης υπήρξε αναμφισβήτητα μια ηρωική φυσιογνωμία, μια από τις μορφές εκείνες που σπάνια αναφαίνονται στον τόπο και στον χρόνο. Ηταν ένα θαρραλέος και ανιδιοτελής αγωνιστής, που έδωσε τη ζωή του (ενώ θα μπορούσε να σωθεί συμβιβαζόμενος), αγωνιζόμενος για υψηλά, πανανθρώπινα ιδανικά, για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι συνεπώς άξιος τιμής και σεβασμού, όμως έως εδώ. Διότι ταυτόχρονα ήταν και ένας πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης που με τη δράση του πλήγωσε, άθελά του έστω, την πατρίδα. Πολέμησε στον Εμφύλιο, αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον οποίο ήμασταν εμείς. Και όταν λέω εμείς, εννοώ ο Ζαχαριάδης και η παρέα του, που δρούσαν πάντοτε κατ’ εντολήν της Μόσχας.
Η τραγωδία μας, που είναι βέβαια και τραγωδία του Μπελογιάννη, συνίσταται στο ότι νομίζαμε ότι πολεμούσαμε για υψηλά ιδανικά, ενώ στην πραγματικότητα πολεμούσαμε και δίναμε τη ζωή μας για την προώθηση των στόχων της σοβιετικής εξωτερικής πολιτικής.
Βαρύ ήταν το υλικό και ανθρώπινο κόστος του Εμφυλίου. Τον πληρώσαμε εμείς, όμως ταυτόχρονα τον πλήρωσαν και πολλοί αθώοι.
Είχαμε κάθε δικαίωμα να θυσιάσουμε τη ζωή μας καταπώς θέλαμε, δεν είχαμε όμως κανένα δικαίωμα να θυσιάσουμε τις ζωές αθώων συμπατριωτών μας. Δεν μας πρέπουν, λοιπόν, τιμές και μνημεία. Και αντί για εγκαίνια μνημείων, που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν να διχάζουν και να αναζωπυρώνουν τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος, θα έπρεπε εμείς οι παλιοί κομμουνιστές, και μαζί ο Τσίπρας και η παρέα του, να κρύψουμε το πρόσωπο από ντροπή και να κλάψουμε πικρά για το αδικοχαμένο αίμα των δικών μας αλλά και των αδελφών μας της άλλης πλευράς. Κι αν πάλι ο Τσίπρας ήθελε οπωσδήποτε να στήσει μνημεία, θα έπρεπε πρώτα να στήσει μνημείο για τον συνταγματάρχη Ψαρρό ή για τις μαρτυρικές μανάδες της Ηπείρου που εκτελέστηκαν γιατί ήθελαν να σώσουν τα παιδιά τους. Θα έπρεπε να επισκεφθεί πρώτα το στρατιωτικό νεκροταφείο της Καστοριάς και να αποθέσει ένα λουλούδι στη μνήμη των χιλιάδων αξιωματικών και των ανδρών του Ελληνικού Στρατού που έπεσαν στον Γράμμο και στο Βίτσι για να παραμείνει η πατρίδα μας ελεύθερη και δημοκρατική. Τόσο ελεύθερη και δημοκρατική, ώστε να μπορεί να γίνεται, με την ελεύθερη ψήφο του λαού, πρωθυπουργός και να κρατάει στα χέρια του τη μοίρα τη δική μας και των παιδιών μας!
Β) Με τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη προσπάθησε ακόμα μία φορά ο Τσίπρας, και ενώ θανάσιμοι κίνδυνοι περιζώνουν τη χώρα μας, να διαιρέσει, να διχάσει τους Ελληνες. Προσπάθησε για πολλοστή φορά να καταδείξει στο κομματικό του ακροατήριο ότι είναι γνήσιος απόγονος και συνεχιστής των Ζαχαριάδη, Σιάντου, Ιωαννίδη. Οτι στόχος του είναι να ολοκληρώσει το έργο που εκείνοι άφησαν ημιτελές. Ο,τι δεν πέτυχαν εκείνοι με τη δύναμη των όπλων, να το πετύχει τώρα αυτός με τη δύναμη της ψήφου.
Στόχος του, δεδηλωμένος και αμετακίνητος, η μετατροπή της χώρας μας σε Βενεζουέλα της Μεσογείου, η διαμόρφωση των αναγκαίων προϋποθέσεων ώστε να καταστεί αναπόφευκτη η αποχώρηση της χώρας μας από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη.
Και για την επίτευξη του στόχου αυτού εργάζεται συστηματικά, επίμονα, μεθοδικά. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και σοβαρός και πρέπει να σημάνει εθνικός συναγερμός. Τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να συνεργαστούν και να συντονίσουν τη δράση τους, ώστε να διαφυλαχθούν και να προστατευτούν τόσο η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας όσο και το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Συγγραφέας, συγκατηγορούμενος 
και συγκατάδικος του Νίκου Μπελογιάννη

12 σχόλια:

  1. Αυτο είναι ΜΑΓΚΙΑ , εάν είναι αριστερή ή δεξιά ξέρω ότι είναι ρωμαίικια Μακάρι να βρεθούν άντρες και από την άλλη την μπάντα και να αναλάβουν τις ευθυνες και να ζητησουν συγνώμη για τα δικά τους λάθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. '' Ηταν ένα θαρραλέος και ανιδιοτελής αγωνιστής, που έδωσε τη ζωή του (ενώ θα μπορούσε να σωθεί συμβιβαζόμενος), αγωνιζόμενος για υψηλά, πανανθρώπινα ιδανικά, για ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι συνεπώς άξιος τιμής και σεβασμού, όμως έως εδώ. Διότι ταυτόχρονα ήταν και ένας πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης που με τη δράση του πλήγωσε, άθελά του έστω, την πατρίδα.''
    Τι μας λετε μεσιέ Λαζαριδη μου...
    Ακριβως τα ιδια θα ελεγε και ενας ναζιστης σημερα για την θυσια και την ανιδιοτελεια του Γκαιμπελς, του Χερμαν Γκαιριγκ, του Ρομελ αλλα και του ιδιου του Αδολφου που επεσαν ανυποχωρητοι στις ιδεες τους ...
    Οσο και να τα ανακατευεις τα σκατα (Μπελογιαννης, Γκαιμπελς κλπ) τοσο βρωμανε κυριε Λαζαριδη μου..αστε λοιπον το ανακατεμα και μην μας θυμιζετε ξανα τους αιμοσταγεις ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ και ΠΡΟΔΟΤΕΣ της πατριδας μας. Αρκετα υπεφερε αυτος ο τοπος απο το ειδος σας. Βγαλτε επιτελους τον σκασμο και σεβαστειτε οτι σας δωσαμε συγχωροχαρτι για τις ελεεινες πραξεις σας που δεν υπολειπονται καθολου εκεινων που εκαναν οι Ναζι στον τοπο μας, και αν οι τελευταιοι ειχαν την 'δικαιολογια' οτι ηταν ξενοι εσεις δεν εχετε ουτε αυτην φοβαμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω σε όλα όσα λες, εκτός απο το τελευταίο. Το 75-80% των συμμοριτών ήταν αλλοδαποί. SNOFΙτες, Σλάβοι και Βούλγαροι ήταν αυτοί που πολεμούσαν πάλι πλάι με τα δικά μας κατακάθια σαν τον "κύριο" ανωτέρω για την ανεξάρτητη και κομμουνιστική Μακεδονία. Τουλάχιστον αυτός μετανόησε. Οι αμετανόητοι είναι στη Βουλή.

      Διαγραφή
    2. Κύριε "Νικηφόρε Φωκά", σχόλια καί ἀπόψεις σάν τίς ἀνωτέρω δικές σας, ρίχνουν χωρίς λόγο, ἐπαναλαμβάνω χωρίς λόγο, λάδι στήν φωτιά τοῦ διχασμοῦ μας, γιά νά τήν ἀναζωπυρώοουν. Γιατί; Ποῦ στοχεύετε;
      Στήν ἀπόλυτη δικαίωση τῆς μιᾶς μόνον πλευρᾶς, τῆς ἔστω καλλίτερης ἀπό ἠθικῆς ἀπόψεως καί ἀπό ἀπόψεως ἐθνικῆς σωτηρίας;
      Γιατί ὅμως τέτοια ἀπόλυτη δικαίωση; Δέν τήν δικαιοῦσθε, ὡς ἀπόλυτη, οὔτε ἐσεῖς πού προφανῶς θά ἔχετε (ἄθελά σας) ἔνοχες ρίζες, οὔτε οἱ ὅποιοι ἐγκληματίσαντες καί τῆς ἄλλης πλευρᾶς, δηλ. τῆς ἰδικῆς σας.
      Προσέξτε: Τό 1991 ἤ 1992, συζητοῦσα σέ βάπτιση ἀνηψιοῦ μου, μέ συγγενῆ τοῦ κουμπάρου, πρώην ἀνώτερον ἀξιωματικόν τῆς χωροφυλακῆς (κατά τόν ἐμφύλιο σπαραγμόν). Καί ἀφοῦ τόν ρώτησα ποῦ ὑπηρετοῦσε κλπ, καί κατάλαβα ὅτι πιθανόν ἦταν ἀναμεμιγμένος σέ ἐγκλήματα, τοῦ εἶπα ὅτι οἱ χωριάτες δέν έλεγαν, πολλές φορές πρός τά ποῦ πῆγαν οἱ ἀντάρτες, ὄχι διότι ἦσαν καί οἱ ιδιοι κουμουνιστές, ἀλλά μόνο καί μόνο φοβούμενοι ὅτι θά ἐπέστρεφαν οἱ ἀντάρτες καί θά τούς σκότωναν, καί ὅτι ἀδίκως ἔγιναν φόνοι σέ βάρος αὐτῶν πού ἀπό φόβο δέν μίλαγαν. Τί γυρίζει καί μοῦ λέει;
      Στό τάδε χωριό (βορείας Λακωνίας ἤ Νοτίου Ἀρκαδίας), ἕνα ἀντρόγυνο δέν μιλοῦσε νά μᾶς πῆ (πρός τά ποῦ πῆγαν οἰ ἀντάρτες) / εἶχαν δύο παιδιά/ ἔσωσα τά παιδιά.
      _Πάγωσα. Δηλαδή θά ἦταν φυσικό σέ ἄλλους χωροφύλακες νά σκοτώσουνε καί τά παιδιά! Καί ὁ ἄνθρωπος αὐτός, μέ τό μόνιμο τίκ στόν ὤμο, δέν εἶχε ὁλοκληρώσει τήν μετάνοιά του, καί ζοῦσε τό δράμα ἀκόμη...
      _Φτάνει πιά τό ψέμμα καί τῆς μιᾶς καί τῆς ἄλλης πλευρᾶς!
      Ἐμφύλιος πόλεμος ἤτανε. Κυρίως, ναί, εἶναι προφανές πιά, ἔφταιξαν οἱ τότε ἀριστεροί καί δή ἡ ἡγεσία τους. Ἔχουν ὅμως μείνει τελείως ἀνεξομολόγητοι οἱ περισσότεροι, καί "αὐτοδικαιώνονται" μέ φανταστικῶς ἐξαγνιστικές τελετές!
      Τελετές λήθης τῶν ἐγκλημάτων αὐτῶν καί τῶν πατέρων τους, καί τελετές μνήμης τῶν ἐγκλημάτων μόνον τῆς ἄλλης πλευρᾶς! Κι αὐτό, πάλι καί πάλι, διότι δέν ἀντέχουν τήν κρίση τῆς συνειδήσεώς τους.
      Ἀλλά, καί ἡ ἄλλη πλευρά, ἡ ἐθνικόφρων, περιέχει σέ μικρό σχετικά ποσοστό της, πρώην συνεργάτες τῶν Γερμανῶν, που ἐγκλημάτισαν καί στήν Γερμανική κατοχή καί στήν διάρκεια τοῦ ἔμφυλίου, ἐνδυόμενοι τό ἔνδυμα τῆς ἐθνικοφροσύνης, καί πού ὀργάνωναν ἀντίστροφες τελετές, θριάμβου τους, λές και οἱ ἄλλοι δέν ἦσαν Ἕλληνες πού παγιδεύθηκαν οἱ περισσότεροι καί ἔτσι ἐγκληματισαν.
      Ὑπάρχει ἀλλος λόγος λοιπόν, ἀπό τήν "αὐτοδικαίωση" αὐτοῦ τοῦ μικροῦ ποσοστοῦ προδοτῶν, ὥστε νά καταστηλιτεύετε καί τόν εἰλικρινή Λαζαρίδη καί τήν ἐπαινετή δημόσια μετάνοιά του;
      Ἤ θα ἔβλαπτε ἄν, ὅπως σαφῶς καί εὐστόχως προτείνει, τιμώντας τήν μέχρι θανάτου συνέπεια λόγων καί ἔργων τοῦ Μπελογιάννη, καταδικάζαμε μαζί με τόν Λαζαρίδη ὅλοι οἱ Ἕλληνες, τήν ἀνοησία καί πλάνη του καί ἀφροσύνη του (τοῦ ἴδιου τοῦ Μπελογιάννη) νά δείξῃ θάρρος καί νά πεθάνῃ, ὄχι γιά τήν Ἑλλάδα καί γιά ἕνα καλλίτερο αὕριο, ἀλλά γιά τήν ἐνίσχυση τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς καί ἰδεολογικῆς ἐπικρατήσεως παγκοσμίως, μιᾶς ξένης χώρας; Χώρας εὑρεθείσης μάλιστα τότε, στόν ἀντίποδα τῆς ἱστορικῆς ἀξίας τοῦ ὀρθοδόξου χριστιανικοῦ πολιτισμοῦ της; - Θά « ἔβλαπτε» , ναί, ἐσᾶς καί τήν εἰκονικήν σας αὐτο-δικαίωσιν , μᾶλλον διά λογαριασμόν κάποιου προγόνου σας πού ἐκγλημάτισε. Ἤ (μακάρι) μόνον τήν ἄφρονα λύπην σας γιά κάποιον πού χάσατε ἀδίκως τότε ἀπό τούς κουμουνιστές. Ἄφρονα λύπην, διότι τίθεται θέμα θαρρετῆς μετανοίας ὅλων μας, καί εἰ δυνατόν ἀπό κοινοῦ, ὅπως ὀρθῶς τό θέτει - ἐπί τέλους! - ὁ κ. Λαζαρίδης.

      Διαγραφή
    3. Νικηφόρε σε βρίσκω λίαν επιεικώς ανιστόρητο.Ο Ρόμελ στον οποίο αναφέρεσαι ήταν επαγγελματίας στρατιωτικός.Υπηρέτησε την πατρίδα του σε δύο παγκόσμιους πολέμους και ήταν ο τελικά ο Χίτλερ ο οποίος τον οδήγησε στο να επιλέξει την αυτοκτονία απο το να δικαστεί για την συμμετοχή του στην απόπειρα του Ιουλίου 1944 κατά της ζωής του Χίτλερ.
      Όσον αφορά τους Έλληνες κουμουνιστές αυτοί πάσχουν απο την πάθηση της επιλεκτικής μνήμης.Θεωρούν ως ήρωα και πρότυπο τον Κλάρα αλλά ξεχνούν οτι ήταν το ίδιο το κόμμα τους που τον χαρακτήριζε δηλωσία και όριζε κανείς να μην τον συνδράμει όταν τον είχε πάρει στο κατόπι ο Ελληνικός Στρατός.Φτιάχνει μουσεία για τον Μπελογιάννη και ξεχνάει οτι τόσο ο Ζαχαριάδης όσο και η πολιτική γραμματεία του ΚΚΕ με το να διαψέυσουν το μήνυμα του Πλουμπίδη τον καταδικάζουν σε θάνατο.
      Το τραγικό στην όλη κατάσταση,αλλα και ενδεικτικό της κατάντιας της σημερινής Ελλάδας, είναι το γεγονός οτι λέγε λέγε τα παραμύθια τείνουν να αντικαταστήσουν (εάν δεν έχουν ήδη αντικαταστήσει)την ιστορική πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    4. Προς Απροσκλητον Επισκεπτη
      Δεν διαφωνω σε τιποτα αγαπητε απο αυτα που εγραψες αλλωστε αυτο δεν αναιρει οτι ο Ρομελ (που κοντεψε να κερδισει τον πολεμο για τον Χιτλερ..) θυσιαστηκε για τις ιδεες του οταν για το καλο οπως το αντιλαμβανοταν της Γερμανιας.

      Προς Socrates Alexandrinos
      Αν και θα συμφωνησω και μαζι σας αγαπητε οτι ειναι σωστο να μην υποδαυλιζουμε παλαια παθη εν τουτοις εχω αγανακτησει απο την μονομερη εμφυλιοπολεμικη αριστερη ρητορικη που εδω και 50 χρονια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ και απο παντου προσβαλει και την μνημη μας και την αληθεια. Ειναι ο γελοιος Τσιπρας που διαλεξε να καταθεσει στεφανο στην Καισαριανη και οχι στο μημειο του αγνωστου Στρατιωτου υψωνοντας μαλιστα την μαλθακη (ενεκα απουσιας οποιασδηποτε εργασιας στη ζωη του) μπουνιτσας για να ικανοποιησει τα αριστερα ζομπι. Ειναι αυτη η παρανομη πλεον κυβερνηση που αποφασισε να κανει μνημειο στον ΣΦΑΓΕΑ 4500 ανθρωπων στον συμμοριτοπολεμο και ΠΡΑΚΤΟΡΑ της ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Μπελογιανη. Αυτον που ΜΕΤΑ την ληξη του συμμοριτοπολεμου επανηλθε κρυφιως στη χωρα (εν Δημοκρατια)για να οργανωσει οπως ο ιδιος παραδεχθηκε τον τεταρτο γυρο και να ξανα-αιματοκυλισει την χωρα. Διαβαστε λιγο τα σχολικα βιβλια, ιδετε λιγο την καθημερινη προπαγανδα επι ωρας απο τους ακροαριστερους βλαστους (ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ) απο τους ραδιοφωνικους/τηλεοπτικους σταθμους οπου κυριαρχουν με ολοκληρωτικα ποσοστα που δεν καθρεπτιζουν την πραγματικη κοινωνικη τους δυναμη. Δεν βλεπετε αγαπητε οτι το κομμουνιστικο σκυλολοι εχει σκισει σε κορδελες οποιαδηποτε συμφωνια ληθης εχει γινει ? Δεν βλεπετε καθημερινα να υμνουνται και σημερα απο κυβερνητικα στελεχη οι τρομοκρατες δολοφονοι της αριστερας ? Δεν εχετε ακουσει στην Βουλη οτι μας εδιναν 'ραντεβου στα γουναραδικα' ? Δεν εχετε διαβασει το προγραμμα του ΚΚΕ οπως διαμορφωθηκε στο 19ο Συνεδριο = 'Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό - λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης' η το αλλο 'Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση....Στην οργάνωση, λειτουργία και δράση του για την υλοποίηση των υψηλών αυτών σκοπών, το ΚΚΕ καθοδηγείται από την κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και τον προλεταριακό διεθνισμό. Εμπνέεται από την πρώτη ιστορική απόπειρα εργατικής εξουσίας, την Παρισινή Κομμούνα (1871), πολύ περισσότερο από την πρώτη νικηφόρα Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία τον Οκτώβρη του 1917. Το ΚΚΕ καθοδηγείται από τα διδάγματα των ταξικών αγώνων στην Ελλάδα, τους ηρωικούς αγώνες των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ την περίοδο της κατοχής και του Δεκέμβρη 1944 και ιδιαίτερα τον κορυφαίο αγώνα του ΔΣΕ 1946 - 1949. '
      βλεπε = http://www.kke.gr/19o_synedrio
      Ολα αυτα τα κανουμε γαργαρα ? Εγω και η Αστικη κοινοβουλευτικη Δημοκρατια ειμαστε που υμνουμε σφαγεις και οραματιζομεθα δικτατοριες αγαπητε ? Ως ποτε θα ανεχομαστε μια δρακα ερυθροφασιστων να κυβερνανε τον τοπο και να προπαγανδιζουν ξεδιαντροπα τον ''κορυφαιο αγωνα του ψευτοΔημοκρατικου στρατου 1945-1949' ?
      Οσο για την οικογενεια μου φιλτατε μετραμε θυματα και απο τους Ιταλους Φασιστες και απο τους Γερμανους εθνικοσοσιαλιστες και απο τα ερυθροφασιστικα γουρουνια του ΚΚΕ...βλεπεις εμεις πολεμησαμε τον φασισμο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ και δεν αγαπησαμε καποιον απο αυτους οπως κανει η αριστερα ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΜΥΑΛΟ.
      Μακαρι να υπηρχε ληθη , νασαι σιγουρος οτι δεν θα μιλαγα ποτε ! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΛΗΘΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΚΡΑΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ.

      Διαγραφή
    5. Ἔχετε μέν σέ πολλά δίκηο. Ἀλλά ἐπιμένω:
      Χωρίς μετάνοια ὅλων ἤ ἔστω τῶν περισσοτέρων, και χωρίς ἄρα διάθεση συγνώμης μετά λόγου γνώσεως βέβαια, κάθε φορά κάποιοι θά παραδίδουν τήν Ἑλλάδα (ΜΜΕ, πολιτκοί...) σέ αὐτούς πού θέλουν νά τήν προδώσουν γιά να δικαιωθοῦν στήν δική τους τήν ἔνοχη συνείδηση.
      Ὁ φαῦλος κύκλος δέν εἶναι τοῦ αἵματος πού ζητᾶ δικαίωση διά τῆς συγνώμης ὅλων ἐνώιον του Θεοῦ, ἀλλά τοῦ θύτη πού θέλει νά χύσῃ καί ἄλλο αἷμα, γιά νά δικαιωθῆ μόνος του, εἴτε "συντροφικά" εἴτε "ἐθνικοφρόνως".
      Διότι , ὁ φαῦλος κύκλος εἶναι φαῦλος εἴτε τόν βλέπετε ἀπό δεξιά πρός ἀῤιστερά, εἴτε από ἀριστερά πρός τά δεξιά. Ὅταν ὅμως περπατᾶτε ἐπί τῆς περιφερείας αὐτοῦ, φαίνεται ὅτι ἡ διέξοδος ἀπό τά δεινά, βρίσκεται πρός τά ἐκεῖ ὅπου πηγαίνετε, γύρω-γύρω, ἄρα καί ἀπό γύρο σέ γύρο.... Πλάνη! Τό ψεῦδος καί δή τό ήθελημένον πρέπει ὅλοι νά πολεμήσουμε, γιά νά άρχίσουμε νά βλέπουμε ὁ ἕνας τόν ἄλλον.

      Διαγραφή
    6. Αν μη τι άλλο κ.Φωκά αυτό που μένει στο τέλος είναι η αλήθεια και το ότι επιτέλους εμείς οι νεότεροι θα μάθουμε τι παραγματικά συνέβει εκείνα τα άθλια χρόνια στην πατρίδα μας.
      Όσον αφορά το βιβλίο θα μπορούσε κάποιος να καταλάβει άμεσα για ποιό λόγο είμαστε σε αυτό το χάλι,αυτά τα χρόνια περισσότερο,διαβάζοντας την συγκλονιστική επιστολή του συγγραφέα πρός τον κ.Θεοδωράκη.

      Διαγραφή
  3. Γράφει ο κ Λαζαρίδης: "Και αντί για εγκαίνια μνημείων, που ως μόνο αποτέλεσμα έχουν να διχάζουν και να αναζωπυρώνουν τα πάθη και τα μίση του παρελθόντος, θα έπρεπε εμείς οι παλιοί κομμουνιστές, και μαζί ο Τσίπρας και η παρέα του, να κρύψουμε το πρόσωπο από ντροπή και να κλάψουμε πικρά για το αδικοχαμένο αίμα των δικών μας αλλά και των αδελφών μας της άλλης πλευράς". Σωστά. Μόνο που είναι η μισή αλήθεια και αν τόσο μπερδεμένο είναι το μυαλό μας δεν πάμε καλά. Οι αριστεροδεξιές ταλαντώσεις θα συνεχιστούν.
    α) το ίδιο πρέπει να κάνουν όσοι αριστερά-δεξιά και ενδιάμεσα μπερδεύτηκαν με τα ανυπόστατα και παρωχημένα ιδεολογικά δόγματα τα οποία εκατέρωθεν δεν αποτελούσαν τίποτα άλλο παρά μόνο μεταμφιέσεις αξιώσεων ισχύος. Πέραν αυτού ο εμφύλιος δεν ήταν μόνο μια μαύρη και αχρείαστη σελίδα αλλά μετατροπή των νεοελλήνων σε ιθαγενείς που παρασύρθηκαν επειδή τους κουνούσαν πολύχρωμα καθρεπτάκια. [ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ http://wp.me/p3OqMa-1jx] [ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ: Τι είναι οι Θερμοπύλες, εν τέλει; Τι είναι η Ιθάκη; Τι είναι οικογένεια; Τι είναι πατρίδα; http://wp.me/p3OlPy-1pZ]
    β) Βρίσκω την προβολή στο σήμερα υπερβολική. Με όλο τον σεβασμό στον κ Λαζαρίδη, ποιους εννοεί ως σημερινούς σωτήρες; Όσους αντί συμφιλίωσης όπως έγινε σε άλλα κράτη επί δεκαετίες έστελναν την μισή Ελλάδα σε εξορία; Έτσι λειτούργησαν υπεύθυνα διχάζοντας την νεοελληνική κοινωνία μια κατάσταση που καλά κρατάει μέχρι σήμερα;
    γ) Υπογραμμίζω το τελευταίο σημείο. Αυτοί μήπως που κινούμενοι δεξιοαριστεροδεξιά 1. θεώρησαν ότι "ανήκουμε" αντί συμμετέχουμε σε μια συμμαχία ή στη ΕΕ; [ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. http://wp.me/p3OlPy-1vt] 2. Αυτοί που έριξαν την Ελλάδα στον λάκκο των λεόντων χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος [ΟΝΕ: Ο μηχανισμός της καταστροφής και έγκαιρες προειδοποιήσεις http://wp.me/p3OlPy-CS]. 3. Αυτοί μήπως που γονυπετείς αντί διαπραγματεύσεων μετά το 2010 καταδίκασαν το νεοελληνικό κράτος σε θάνατο καταχρεώνοντάς το για δεκαετίες ή και αιώνες; [ Ο ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΔΙΆΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΓΈΝΗ, ΤΟΝ ΤΣΑΡΟΎΧΗ. ΠΕΡΊ ΑΣΤΏΝ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΏΝ, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΨΗΦΟΥ, ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΎΣ https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/permalink/503613566462127/]
    Τα Εξάρχεια ανέβηκαν το σκαλί της εξουσίας επειδή απουσιάζει πολιτικό προσωπικό, επειδή απουσιάζουν εγχώριες ολιγαρχίες (ξενοκρατούμενες είναι), επειδή οι νεοέλληνες μπερδεύτηκαν με τα παρωχημένα ιδεολογικά δόγματα [http://wp.me/p3OqMa-1jx], επειδή ενώ είμαστε ένα αστικό κράτος απουσιάζουν εγχώρια ελίτ εμφορούμενα από φιλοπατρία, επειδή ο διεθνισμός είναι αριστεροδεξιός (διεθνισμός=ενάντια στην πατρίδα), επειδή «ανήκουμε» αντί να συμμετέχουμε στις συμμαχίες και στους διεθνείς θεσμούς και επειδή δεν υπάρχει αντί-διεθνιστικό βάλσαμο για να θεραπεύσει τα αριστεροδεξιά σύνδρομα κατά της φιλοπατρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Λαζαρίδης ξέχασε να πει μια κουβέντα για τα "ηρωικά" Τάγματα Ασφαλείας που έσωσαν την Ελλάδα! Άμα σε πάρει ο κατήφορος ... δύσκολα σταματάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ίδρυση των Ταγμάτων Ασφαλείας αποφασίστηκε κατά την κατοχή από τους πολιτικούς της εποχής όπως οι κκ. Θεμιστοκλής Σοφούλης, Ιωάννης Ράλλης πρωθυπουργός της τότε κατοχικής κυβέρνησης και Ταβουλάρης υπουργό της,τους Στρατηγούς ε.α. Θεόδωρο Πάγκαλο και Γονατά και άλλους, για να αντιμετωπίσει τους κομμουνιστές του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ..

    Διαβάστε και το βιβλίο του Ιωάννη Κ. Μπουγά, "Η Πηγάδα του Μελιγαλά - Τα Πραγματικά γεγονότα τον Κόκκινο Σεπτέμβρη του 1944", Εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, Ιωάννη Γιαννακενα, 2016 Αθήνα.

    Είναι ένα απόλυτα τεκμηριωμένο βιβλίο με πλήθος από μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τότε την τρομοκρατία των κομμουνιστών του ΕΛΑΣ, χωρίς από οποιοδήποτε ίχνος προκατάληψης.

    Τα Τάγματα Ασφαλείας δεν ήσαν οι μόνοι που σφαγιάστηκαν από τον Θανάση Κλάρα (Βελουχιώτη), αλλά υπήρξαν πολλά αθώα θύματα του φρικώδους όργιου αίματος των αναρχικών κομμουνιστών.

    Δεν πετάχτηκαν μόνο οι σφαγμένοι Ταγματασφαλίτες στη Πηγάδα αλλά και .... αντιδραστικά (!) γυναικόπαιδα και ιθύνοντες της Καλαμάτας και του Μελιγαλά που δεν έφταιξαν σε τίποτε....Απλά δεν ήσαν κομμουνιστές αλλά Έλληνες Πατριώτες.

    Είναι αίσχος να υπάρχει σήμερα αδριάντας του Θανάση Κλάρα και να υβρίζεται ο Αντώνιος Φωστερίδης Ο Θρυλικός Τσαούς Αντών!, ο οποίος ως Λοχίας επικεφαλής Ελλήνων αμιχνευτών από τον Πόντο (Μαρτυρία στον υπογράφοντα του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού Α. Καρανίκου ο οποίος πολέμησε στο Οχυρό ΠΕΡΙΘΩΡΙ!), πρίν από την Γερμανική επίθεση στα Οχυρά της Γραμμής Μεταξά, την νύκτα περνούσαν τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ανίχνευαν τους Γερμανικούς σχηματισμούς στην Βουλγαρία και την άλλη νύκτα επέστρεφαν πίσω με πληροφορίες για την Ελληνική στρατιωτική δίοικηση!

    Ο Τσαούς Αντών έδρασε αργότερα στην Μακεδονία κατά την κατοχή πολεμώντας ηρωϊκά κατά των Βουλγάρων και των Ελασιτών, με σώμα αποτελούμενο από Ποντιακής καταγωγής ατάκτους.

    Περσσότερα θα βρείτε στο βιβλίο του Χρήστου Ζαλοκώστα "Το Χρονικό της Σκλαβιάς".

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Eθνικός Συναγερμός" δηλαδή για να ΜΗ φύγουμε από την ΕΕ και την Ευρωζώνη!!!
    Αυτό ζητάει ο Λαζαρίδης ο γενίτσαρος της Αριστεράς... ο Τάκης Λαζαρίδης γιατί υπάρχει κι άλλος Λαζαρίδης γενίτσαρος της Αριστεράς...
    ΟΚ, το να έχεις αλλάξει ιδεολογία και παράταξη το καταλαβαίνω.
    Να έχεις όμως πάψει να είσαι κομμουνιστής ώστε να καταντήσεις ευρωλιγούρης-ευρωφεντεραλιστής που λατρεύεις την ΕΕ;;;;

    Ε λοιπόν, ζήτω η έξοδος από την ΕΕ και το Ευρώ, ζήτω η δημοκρατία και η εθνική συμφιλίωση, ζήτω ο Μπελογιάννης, ο Άρης Βελουχιώτης αλλά κι ο Ψαρρός, κάτω οι γερμανοδοσίλογοι ευρωλιγούρηδες και εμφυλιοπολεμικοί δεξιοί & αριστεροί (πρώην και νυν)!

    ΥΓ. Στην εθνική συμφιλίωση δεν χωρούν ταγματασφαλήτες και οι θαυμαστές τους... αυτοί δεν είναι ούτε με τους δεξιούς, ούτε με τους αριστερούς αλλά με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.