15/4/17

Τα παιδία παίζει το παιχνίδι "εθνικός διχασμός"

του Σάββα Καλεντερίδη
Η χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια στην ουσία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κρίση που απειλεί την ύπαρξη του ελληνικού κράτους, τη συνοχή της κοινωνίας, ακόμα και αυτήν την επιβίωση του ελληνικού έθνους.
Σε τέτοιες περιπτώσεις το έθνος παραμερίζει τις όποιες ιδεολογικές, ταξικές ή άλλες διαφορές, και ενωμένο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την απειλή.
Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας και στο απώτερο ιστορικό παρελθόν και στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Παραφωνία σε αυτήν την παράδοση αποτελεί ο εθνικός διχασμός (1914-1917), που έκοψε όχι μόνο το έθνος αλλά και την Ελλάδα στα δύο, ως αποτέλεσμα της γεωπολιτικής σύγκρουσης της Αντάντ και της Τριπλής Συμμαχίας πάνω από το σώμα της Ελλάδας. Αποτέλεσμα η Μικρασιατική Καταστροφή, η μεγαλύτερη καταστροφή που υπέστη ο ελληνισμός από της εμφάνισής του στην ιστορία. 
Άλλη παραφωνία ο Εμφύλιος Πόλεμος (1946-1949), που αποτελείωσε ό,τι είχαν αφήσει όρθιο Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι, και άφησε βαθιές ουλές διχασμού στην ελληνική κοινωνία – συνέπεια του οποίου σε μεγάλο βαθμό είναι η τραγωδία που ζούμε τα τελευταία επτά χρόνια, με τη μορφή οικονομικής κρίσης.
Αν δεν μπόρεσε το ελληνικό πολιτικό σύστημα να δώσει ένα ενωτικό μήνυμα στην κοινωνία, στις αρχές της κρίσης, για να ενωθεί ο ελληνικός λαός και να την ξεπεράσουμε ενωμένοι και δυνατοί, αυτό οφείλεται στο διχαστικό κλίμα που συνεχίζει να υπάρχει στο πολιτικό σύστημα, το οποίο τροφοδοτεί αναλόγως και την ελληνική κοινωνία.
Η εξουσιομανία, ο αμοραλισμός, η ανευθυνότητα και η πρωτοφανής υποκρισία των πολιτικών είναι που δεν επέτρεψαν την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση, και όχι οι κακοί ξένοι.
Στην πολιτική, τη διεθνή πολιτική, είναι δεδομένο ότι όταν «αφήνεις τις πόρτες ανοιχτές», τα διάφορα συμφέροντα θα σε λεηλατήσουν. Αυτοί που «άφησαν τις πόρτες ολάνοιχτες», για να κρύψουν τα εγκληματικά τους λάθη, τα ψεύδη και την υποκρισία τους, πολλαπλασιάζουν τις ευθύνες των ξένων, που αναμφίβολα έχουν, και δημιουργούν νέα αδιέξοδα στη χώρα.
Και ενώ ήδη η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ η χώρα έχει υποθηκεύσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της για 99 χρόνια, ενώ έχουμε χάσει μισό εκατομμύριο νέους –οι περισσότεροι από τους οποίους επιστημονικά κατηρτισμένοι–, ενώ έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον και των επόμενων γενεών, οι πολιτικές ηγεσίες παραμένουν αμετανόητες, λειτουργώντας περίπου όπως οι τζιχαντιστές. Σε μια περίοδο που είναι απαραίτητη όσο ποτέ η εθνική συναίνεση, που επιτυγχάνεται με πράξεις συμβολισμού, η κυβέρνηση, που φέρει τεράστιες ευθύνες και αυτή για το «βάθεμα και το πλάτεμα» της κρίσης, αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση της εθνικής ενότητας ξέθαψε τους σκελετούς του εθνικού διχασμού, γιατί είναι το τελευταίο σωσίβιο που της απέμεινε ώστε να συσπειρώσει γύρω της τα τελευταία απομεινάρια μιας θλιβερής περιόδου της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Ο Νίκος Μπελογιάννης συμμετείχε σε σφαγές Ελλήνων και ο ίδιος ήταν μέλος ενός κυκλώματος που έπαιρνε εντολές από μια ξένη χώρα για να κινηθεί εναντίον της ίδιας του της πατρίδας, ενώ είχε τελειώσει ο Εμφύλιος. Ναι, έδειξε γενναιότητα γιατί δεν υπέγραψε πιστοποιητικό μετάνοιας και έμεινε πιστός σε αυτό που πίστευε, όμως δεν πολέμησε για την πατρίδα και δεν δικαιούται εθνικής αναγνώρισης. Θα μπορούσε να τον τιμά το κόμμα που υπηρέτησε και οι σύντροφοί του, παλιοί και νέοι. Το μουσείο με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, είναι μια πράξη άδικη και διχαστική.
Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που επέλεξε να τιμήσει ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντάς το όνομά τους σε σήραγγες των αυτοκινητοδρόμων.
Οι καταλήψεις των σχολείων τη δεκαετία του 1990 ήταν πράξεις υποκινούμενες συνήθως από αντιδημοκρατικά κέντρα και δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοκρατία και την Παιδεία. Η ονοματοδοσία μια οδικής σήραγγας στο θύμα μιας δολοφονικής επίθεσης που έγινε εν μέσω δημοκρατίας, στη διάρκεια και με αφορμή μια τέτοια κατάληψη, μόνο ως πράξη πολιτικού παραλογισμού θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς, και όχι μια πράξη με εθνικό συμβολισμό.
Ας ελπίσουμε οι Έλληνες πολίτες να έχουν ωριμάσει από τα δεινά που έχουν προκαλέσει στην πατρίδα οι πολιτικοί απατεώνες και οι ψεύτες, οι ανίδρωτοι καταληψίες, και να μην παρασυρθούν στον διχαστικό κατήφορο που προσπαθούν να μας οδηγήσουν.
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών και να σώσουμε την πατρίδα.
Ας κλείσουμε λοιπόν τ’ αυτιά μας στις σειρήνες του διχασμού.

40 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω! Επί τέλους , άς βρεθεί , έστω και ένας αρχηγός πολιτικού κόματος της Χώρας που να θέτει τα εθνικά θέματα , δηλαδή την Ελλάδα μας, υπεράνω κοματικών και προσωπικών πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων!!! Μέσα στην απέραντη έρημο των πολιτικών-ΣΣ. λίαν επιεικώς!--μετριοτήτων, άς αναδειχθεί επί τέλους έστω , ένας αληθινός ΗΓΕΤΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι αδύνατο με το παρόν πολιτικό σύστημα, την κομματοκρατία. Το γιατί έχει πολλάκις εξηγηθεί. Το κομματικό σύστημα ευνοεί την ανάδειξη των μετριοτήτων και των χειροτέρων απ' αυτές.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνω και εγω προσυπογραφω με εχετε καλυψει σε ολα, πραγματικα ενας ηγετης Ελληνας που αγαπα τον τοπο μας και τον ΛΑΟ ΤΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλό άρθρο! Καλή Ανάσταση σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ παντα συμφωνούμε σε προτασεις που στοχευουν στην ομονοια,στον παραμερισμο των διαφορων μας και εν γενει στην συγκροτηση ενός εθνικου αραγους μετωπου για να αντιμετωπισθουν τα προβλήματα μας,εν τουτοις σπανιες φορες συνεβη αυτό γιατι είναι πιστοποιημενο το ελατωμμα αυτό στο DNA μας.
    Δεν χρειαζεται να φερω παραδείγματα από το προσφατο και απωτερο παρελθον,ουτε ειναι θεμα μονον ενός χαρισματικου ηγετη που εμεις οι ιδιοι θα τον σταυρωσουμε μετα από λιγο.
    Πρωτα εμεις πρεπει να αυτολογοκριθούμε και μετα να κανουμε προτασεις που θα εχουν στοχους,η θυσια πρεπει να αρχισει από εμας ώστε ο ηγέτης-μεσσιας να πειστει ότι τον ακολουθει λαος ετοιμος για θυσιες.
    Αλλιως βαυκαλιζόμαστε με ουτοπιες.
    Καλη Ανασταση σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Koι κανεις δεν ενδιαφερεται πια για ολα αυτα...
    Συσσωμο το πολιτικο συστημα ομου μετα των φερεφωνων τους τα ΜΜΕ ειναι αντιθετα αποτι λεγονται στο αρθρο,Απολυτα ημωμενοι σενα και μονο σκοπο:
    Το ξεπουλημα της χωρας...
    Κιειμαι σιγουρος οτι κιαυτο εδω το ιστολογιο επικροτει το ολο εγχειρημα ξυνοντας πληγες σε αντιθεση μοσα διατεινεται και ριχνει οσο λαδι του αναλογει στην φωτια του διχασμου.
    Μαλλον για να συσκοτισει -κατα την αποψη μου- τα αληθινα γεγονοτα.
    Το οξυμωρο στην ολη υποθεση ειναι οτι ευτυχως που ο ελληνικος λαος (αν υποθεσουμε οτι υπαρχει πια κατι τετοιο) αδιαφορει παντελως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μετά από 8 χρόνια τραγικής κρίσης δεν γνωρίζετε τα στοιχεία, ή δεν έχετε απλά κάνει ανάλυση να καταλάβετε ότι αυτό που συμβαίνει είναι σχεδιασμένο από ξένα κέντρα. Εδώ θα σας πω μόνο λίγα πράγματα και αν θέλετε περισσότερα να πάρετε αεροπλάνα μαζί με τον Άδωνι να με ψάξετε. Το 1959, όταν η Κύπρος πάει για ανεξαρτησία, ξεκινάει μια διεθνής τραπεζική εκστρατεία κατά της Ελλάδος με επικεφαλή τον Herman Josef Abs (1901-1994). Ο Abs σε διεθνή συνάντηση με τον Ξενοφώντα Ζολώτα μπροστά του, ζήτησε η Ελλάδα να υποχρεωθεί να πληρώσει το χρέος που είχε προ της χρεοκοπίας του 1932, και το οποίο είχε κηρυχθεί παράνομο και διαγραφεί οριστικά από διεθνές δικαστήριο. Η Ελλάδα δεν είχε την παραμικρή νομική ή άλλη υποχρέωση να πληρώσει το παλαιό χρέος, και εκτός αυτού η Ελλάδα είχε ρημάξει από τον Β πόλεμο με τα μεγάλα δάνεια και την άλλη τεράστια χρηματοδότηση που είχε προσφέρει με το πιστόλι στον κρόταφο προς τη Γερμανία κατα τη διάρκεια του πολέμου.
    Η Ελλάδα, η εξαθλιωμένη και πάμπτωχη, η γονατισμένη και από τον εμφύλιο, μέχρι το 1964 αντιστάθηκε στην απάτη των πανίσχυρων συμφερόντων που εκπροσωπούσε ο Abs. Τότε όμως ο Μητσοτάκης ως υπουργός οικονομικών δέχθηκε να πληρώσει το προ του 1932 χρέος. Υπόψιν ότι το 1964 έγινε και η πρώτη εισβολή στην Κύπρο. Με άλλα λόγια, μπήκε πάλι το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδος. Ο Μητσοτάκης Δέχτηκε να πληρώσει η Ελλάδα και ένα πρόσθετο 70% επί του κεφαλαίου του χρέους για ότι κέρdη είχαν χάσει οι δανειστές επ' αυτού, και επίσης να πληρώσει όλους τους τόκους από το 1932 μέχρι το 1964. Έτσι άρχισε πάλι η Ελλάδα να έχει χρέος, το οποίο ναι μεν τότε ήταν μικρό σε σχέση με το σημερινό, αλλά δεν θα συνεχίσω πως φούσκωσε σε ένα σχόλιο. Στο επόμενο όμως θα συνεχίσω την εισαγωγή με παραπομπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ συνεχίζω: ή είστε εκτός τόπου και χρόνου ή ο Καζάκης ο οποίς με έδιωξε από το ΕΠΑΜ επειδή σας προασπίστηκα έχει δίκιο και είστε όργανο ξένων υπηρεσιών. Να λοιπόν και άλλες ξεκάθαρες αποδείξεις για το στήσιμο του εγκλήματος κατά του λαού μας, αλλά αν δεν μπείτε στο κόπο να τα ακούσετε και να τα διαβάσετε από την αρχή μέχρι το τέλος, υπάρχει περίπτωση να μείνετε στα ίδια. Θα σας πάρουν 4 ώρες:

    Εδώ οι αναφορές του Πέρκινς, πρώην διεθνούς οικονομικού δολοφόνου της Σια, που δήλωσε ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει σχεδιαστεί από συγκεκριμένη διεθνή οργάνωση:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=281545
    και εδώ ένα ντοκιμαντέρ με λεπτομέρειες γιατί και πως κάνουν τις χώρες να έχουν χρέος :
    https://www.youtube.com/watch?v=Y8PN_X3AD1s

    Εδώ ο επίτημος πρόεδρος του International Association of Constitutional Law καθηγητής Κασιμάτης μαζί με άλλους, να εξηγούν ότι οι δανειακές συμβάσεις είναι έργα οικονομικώ δολοφώνων, τόσο βάση του διεθνούς όσο και του Ελλαδικού δικαίου:
    https://www.youtube.com/watch?v=8X1JSfwUKlg

    Στον παρακάτω σύνδεσμο οι καταγγελίες αξιωματούχων της στατιστικής υπηρεσίας που αποκάλυψαν τους πλαστούς λογαριασμούς για να πάρουμε δάνεια. Υπόψιν, ότι κατόπιν διεθνών πιέσεων από ΕΕ και ΗΠΑ απομακρύνθηκαν οι πρώτοι εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση, αλλά η μάχη δεν έχει τελειώσει :
    https://www.youtube.com/watch?v=GAX4TDkonsM

    Εδώ κάποια συγκλονιστικά στοιχεία σχετικά με τους πραγματικούς ανώνυμους διαχειριστές της Ελλαδικής οικονομίας:
    https://www.youtube.com/watch?v=Yzd4yfa8vQc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον κάθε εθνικό μας διχασμό ήρθε ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: δεν θα είχαμε εθνικούς διχασμούς αν ξένα κέντρα δεν στήριζαν την κάθε παράταξη να φάει την άλλη. Ήρθε η ώρα να μιλάμε για εθνική ενότητα ρίχνοντας το φταίξιμο για τις καταστροφές σε όσους μας διχάζουν πρώτα. Ο Κωνσταντίνος είχε αγκαλιάσει τον Κάιζερ νομίζοντας ότι αυτό ήταν το σωστό. Έκανε λάθος ανάλυση, πήγε με τον χαμμένο, δεν ήταν προδότης. Ο Βενιζέλος είχε πιστέψει μέχρι το κόκκαλο τον ΖεντΖεντ που κινούσε γη και ουρανό για την απελευθέρωση της πατρίδας του. Ούτε αυτοί ήταν οι προδότες. Οι Έλληνες, Βενιζελικοί, Βασιλικοί, Αριστεροί, Δεξιοί, δεν είναι πρόδότες και κάνουν λάθη από υπερβάλοντα ζήλο για την πατρίδα τους και επειδή πιστεύουν σε ξενες βαρβαρικές ιδεολογίες όπως ο φασισμός, κομμουνισμός, καπιταλισμός. Όσοι λένε τους Έλληνες προδότες είναι αμαθέστατοι. Ελάχιστοι είναι οι αληθινοί προδότες.

    Η ενότητα έρχετε μόνο αφότου οι διαφορετικοί μεταξύ τους όλοι αντιμετωπίσουν ένα κοινό κίνδυνο. Χωρίς να δουν καθαρά τον κίνδυνο και να τον φοβηθούν όλοι, δεν υπάρχει ενότητα. Ο πραγματικό εχθρός δεν είναι ποτέ ο Έλληνας, και είναι βλακώδες που για δεκαετίες οι δεξιοί και αριστεροί μιλάτε για Έλληνες εχθρούς. Ο Έλληνας ότι και να έχει στο κεφάλι του είναι συμπατριώτης και θύμα αιώνων διωγμού και καταστροφών, είναι ο αδελφός μας που ψάχνει σε όλες τις ιδεολογίες και τα δόγματα για να σώσει τον τόπο του. Εχθρός δεν είναι όποιος Έλληνας έχει σχέση με τα κοινά για να βοηθήσει το λαό του. Εχθρός είναι ο ξένος που πληρώνει ή εκβιάζει τον Έλληνα να βλάψει τη χώρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αψογος!!!
      να προσθεσω :ο συγχρονος ελληνας απλα ειναι βλακας.
      Κι η θεραπεια αν υπαρχει καποια: τουλαχιστον ας ενωσουμε την βλακεια μας...

      Διαγραφή
    2. "Για τον κάθε εθνικό μας διχασμό ήρθε ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: δεν θα είχαμε εθνικούς διχασμούς αν ξένα κέντρα δεν στήριζαν την κάθε παράταξη να φάει την άλλη." Συγγνώμη που στο λέω αλλά στον πλανήτη υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι. Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους εμείς τι κάνουμε είναι το θέμα αλλά από ό,τι φαίνεται εμείς υποστηρίζουμε αμετανόητα αυτούς που κάνουν τη δουλειά των ξένων κέντρων οπότε καλά να πάθουμε!

      Διαγραφή
  9. (δεν είχαν καμία σχέση με τη δημοκρατία και την Παιδεία. /δολοφονικής επίθεσης που έγινε εν μέσω δημοκρατίας) Μα τι επιχειρήματα είναι αυτά έλεος ! ηταν δολοφονία με πολιτικές προεκτάσεις ,πολιτική κάλυψη .οποιαδήποτε ανακατάληψη έπρεπε να γίνει νόμιμα απο την Αστυνομία και όχι απο παρακρατικούς μηχανισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξενοκρατίδη
      η Αριστερά δημιουργεί δικούς της μύθους, που διχάζουν.
      Το κράτος, εθνικούς, που ενώνουν.
      Τόσο απλά.

      Διαγραφή
    2. Τι σημαίνει δολοφονία με πολιτικές προεκτάσεις? και ποια πολιτική κάλυψη? Ο Καλαμποκας εντοπίστηκε δικαστηκε και πήγε φυλακή.
      Αυτα είναι επιχειρήματα των αναρχικων και καταληψιων εκείνης της εποχής.
      Ξενοκρατιδη για ποια ανακαταληψη μιλάς ? που νομίζεις ότι αναφερεσαι? σε πεδίο μάχης?
      Με τέτοια μυαλά εξηγούνται πολλα.

      Διαγραφή
    3. οι οννεδιτες Καλαμπόκας Σπίνος και άλλοι οπλισμένοι με σιδερολοστούς, καδρόνια κλπ (δεν ηταν αστυνομική δύναμη ) εδρασαν με στόχο να διώξουν αυτους που τελούσαν κατάληψη .τελος η οννεδ προέβαινε σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον δολοφονο τα αλλά είναι γνωστα

      Διαγραφή
    4. Η Μερκουρη κρατούσε το ακρωτηριασμενο χέρι του Μαζοκοπου στο νοσοκομείο και οι εφημερίδες έγραφαν 'Κυριακο, κουράγιο'.
      Αυτο σημαίνει με την παράλογη σκέψη σου ότι ευθυνοταν το ΠΑΣΟΚ για τους τρομοκράτες.
      Αυτο λες?

      Διαγραφή
    5. Περιμένετε να βγάλετε άκρη με οπαδούς Κουφοντίνα, ο οποίος στην απολογία του είχε το θράσος να χρησιμοποιήσει στίχους Παλαμά; Καλά....καλή τύχη...

      Διαγραφή
    6. μα και το ΠΑΣΟΚ είχε παρακρατος δεν διαφωνουμε

      Διαγραφή
    7. Το παρακράτος μετα το 1974 είναι αριστερό Ξενοκρατιδη. Μόνο αριστερό.

      Διαγραφή
  10. Διαβάζω τα τεκμειριωμένα από άποψη πληροφοριών κείμενα σου, ειδικά για την Συρία και περί Τουρκίας. Όμως για τον Μπελογιάννη έχεις λανθασμένη προσέγγιση. α) Οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά στον αγώνα ενάντια στην Ιταλο-Γερμανική κατοχή. Έδωσαν θύματα όπως και πολλοί άλλοι. β) Συνεργάστηκαν με υποχωρήσεις(Συμφωνία Λιβάνου- Καζέρτας) με την κυβέρνηση του Καίρου. γ) Μετά την Βάρκιζα υπέστησαν τα πάνδεινα από διωγμούς-βιασμούς-εκτελέσεις-εξορίες κλπ δ) Με παρέμβαση των Αμερικάνων(ξένη δύναμη) γίνονται κυριάρχοι στην Ελλάδα μας, οι συνεργάτες των Γερμανών και οι Έλληνες Πολιτικοί φυγάδες στην Μέση Ανατολή. Από που και ως που οι κομμουνιστές που συνέχιζαν να αγωνίζονται για λαική και εθνική κυριαρχία είναι οι ξενοκίνητοι; Ενώ το πολιτικό κατέστημένο μετά το 1945 ήταν εθνικά πατριωτικό; Και από που ως που είναι πατριώτης εκέινος που απόδέχθηκε τους Δυτικούς(Αμερικάνους-ΕΕ) ως απόλυτα αφεντικά και ρυθμιστές των πραγμάτων στη χώρα μας; Ενώ οι κομμουνιστές που παλεύουν για κυριαρχικά μας δικαιώματα ως χώρα και για τα κοινωνικά και οικονομικά μας δικαιώματα ως λαός είναι οι ξενοκίνητοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποια κυριαρχικά δικαιώματα παλεύουν οι κομμουνιστές?
      Αυτοί που υποστήριζαν την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Θράκης πάλευαν για τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων χωρών. Δηλαδή ηταν προδότες!

      Διαγραφή
    2. Όταν την δεκαετία του ΄90 πραγματοποιείτο η δίελευση των Νατοικών στρατευμάτων από την Ελλάδα(κατά παράβαση του συντάγματος) προκείμενου να χτυπηθεί και να πολεμηθεί ο Σέρβικος λαός, ποιές δυνάμεις κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλοντας την διέλευση αυτή; Από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, στη Γρίτσα Λιτοχώρου, διότι ήμουν εκεί, μόνο δυναμεις του ΚΚΕ είδα να προτάσουν τα σώματα τους προκείμένου να μην γίνει απόβαση Νατοικών δυνάμεων. Που ήταν όλοι οι άλλοι; Επίσης η λέξη πατριωτισμός ήταν πάντα άγνωστη στην αστική τάξη και στους οικονομικά ισχυρούς. Ο πατριωτισμός είναι στοιχείο των λαικών στρωμάτων. Άρα δεν μπορεί να ταυτίζεται με εκέινο το κράτος, το οποίο οι οικονομικά ισχυροί θεωρούν, για ιδίον όφελος, εθνικό. Τέλος ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι προδότες το έχει κρίνει η ιστορία βλέποντας την ως τώρα πορεία μας σαν χώρα.

      Διαγραφή
    3. Iωάννη, πολλοί κομμουνιστές έπεσαν θύματα μιας ιδεολογίας που έχει πατρίδα δήθεν όλο τον πλανήτη. Τα καλά φυσικά ηθικά ανθρώπινα κίνητρα για δικαιοσύνη τα αρπάζουν με δήθεν ανθρωπιστικές ιδεολογίες οι διάφοροι κατασκευαστές προγραμμάτων ελέγχου συνειδήσεων. Ο κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος από το φύση να δίνει και τη ζωή του ακόμα για τη σωτηρία της κοινωνίας εν ώρα μεγάλου κινδύνου. Όταν σε κάνουν να πιστέψεις ότι με την τάδε ιδεολογία (την οποία έντεχνα έφτιαξαν) ή δόγμα ή θρησκεία θα σώσεις την κοινωνία, σε ελέγχουν. Αντί εμείς να ενωθούμε να φτιάξουμε τη δική μας ιδεολογία που πράγματι θα σώσει το λαό μας και τον κόσμο, κάνουμε εισαγωγή κομμουνισμούς, ναζισμούς, φασισμούς και καπιταλισμούς από το εξωτερικό.

      Διαγραφή
    4. Μίσα, η ιστορία δεν λέει αυτό που μας λές εσύ, ότι δηλαδή μόνο οι φτωχοί και αγράμματοι είναι οι πατριώτες. Οι μεγαλύτερες μάλιστα μορφές που έδωσαν τα πάντα για τον πατριωτισμό και φώτισαν λαούς είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους άνθρωποι ανώτερης ή μεσαίας τάξης. Αυτοί που έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα μπορούν να μελετήσουν χωρίς βάρος στο κεφάλι τους για να κάνουν σωστές επιλογές και στρατηγικές. Ο φτωχός πέφτει εύκολα θύμα προγραμμάτων ελεγχου συνειδήσεων διότι δεν έχει την ικανότητα προχωρημένης ανάλυσης της πραγματικότητας καθώς λειτουργεί σχεδόν πάντα κάτω από το άγχος και την πίεση πως θα ζήσει την οικογένειά του. Κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργήσει σοφά ο εγκέφαλος, το λέει η επιστήμη.

      Ο φτωχός είναι ο καλύτερος πελάτης εύκολων στην κατανόηση ιδεολογιών και δογμάτων που τον παγιδεύουν σε μια μονόπλευρη κατανόηση όλων των προβλημάτων της κοινωνίας. Εσένα θα σε σώσει ο Λένιν, τον άλλο ο Τζίζους, τον άλλο μόνο ένα μικρό βιβλίο αν διαβάσει, το Κοράνι. Κάτω από το μισό του εκατό των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διδάσκουν στα παιδιά κριτική σκέψη, δηλαδή φιλοσοφία όπως του Σωκράτη. Τα σχολεία των φτωχών είναι φτιαγμένα να φτιάχνουν πρόβαττα, και των πλουσίων κριάρια. Εδώ λοιπόν πάμε πίσω στην ανώτερη παιδεία φτιαγμένη από Έλληνες φιλόσοφους που με ένα καλό δάσκαλο μπορούμε σαν Έλληνες να αποκτήσουμε χωρίς να είμαστε πλούσιοι. Κάνε κύκλους επιμόρφωσης και μελέτης της Ελληνικής φιλοσοφίας αν θες προκοπή και άσε τις αρκούδες και τα πράσινα άλογα. Πιάσε βρες δασκάλους, μορφωμένους και σοβαρούς ανθρώπους, έντιμους, ας είναι και πλούσιοι, και πιάστε τη συζήτηση μαζί τους στα φιλοσοφικά, τα κοινωνικά να δείτε πως μαζί θα σώσετε την κοινωνία δια της ενώσεως των δυναμεών της και τη βελτίωση του ήθους της. Καμία εμπιστοσύνη σε έτοιμες διχαστικές συνταγές, μας έφαγαν.

      Διαγραφή
    5. Γιώργο το πρόβλημα είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε ότι έπεσαν θύματα μιας ψευδοιδεολογιας και παλεύουν να την εφαρμόσουν ξανά στου κασσιδη το κεφάλι.

      Διαγραφή
    6. Μισα να μη σου πω καλύτερα ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετουσατε όταν κάνατε διαμαρτυρίες κατα της διέλευσης νατοικων στρατευμάτων. Να μη σου πω επίσης αν άξιζε η οχι να διαμαρτυρόμαστε υπέρ του σερβικού λαού.

      Διαγραφή
  11. Σάββα, μιλάς για εθνική συμφιλίωση, όμως "εθνικό διχασμό" κηρύσσεις με αυτά που λες!

    Ακροθιγώς για κάποια καραμπινάτα εμφυλιοπολεμικά που γράφεις:

    1)"Ο Νίκος Μπελογιάννης συμμετείχε σε σφαγές Ελλήνων και ο ίδιος ήταν μέλος ενός κυκλώματος που έπαιρνε εντολές από μια ξένη χώρα για να κινηθεί εναντίον της ίδιας του της πατρίδας, ενώ είχε τελειώσει ο Εμφύλιος."
    Απάντηση:
    α)Η λεγόμενη "σφαγή" στο Φενεό Κορινθίας στην οποία τελείται ακόμη ακροδεξιό μνημόσυνο μίσους -και όπου εμπλέκουν το Μπελογιάννη- είχε στόχο τοπικούς ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.
    Άρα "σφαγή ελλήνων" ή "τιμωρία ελληνόφωνων γερμανοντυμένων εθνοπροδοτών" όπως ακριβώς έγινε ΚΑΙ στο Μελιγαλά από τον ΕΛΑΣ κατόπιν διαταγών της νόμιμης κυβέρνησης Παπανδρέου και του Συμμαχικού Στρατηγείου Μέσης Ανατολής στο Κάιρο;;;
    β)Είναι ιστοριογραφικό και μεθοδολογικό "φάουλ" να συνδέεις το Φενεό που έγινε επί Κατοχής με το τί έκανε ο Μπελογιάννης ΜΕΤΑ τον Εμφύλιο.
    γ)Όσο για το αν το τότε ΚΚΕ έπαιρνε "γραμμή από τη Μόσχα" για "να κινηθεί εναντίον της ίδιας του της πατρίδας", μακάρι όντως να έπαιρνε και να μην έκανε του κεφαλιού του (?) ο Ζαχαριάδης επειδή ο Στάλιν τον είχε προειδοποιήσει να μην έκανε το 2ο αντάρτικο και έτσι θα γλυτώναμε τον εμφύλιο 1946-49.

    2)"Ναι, έδειξε γενναιότητα γιατί δεν υπέγραψε πιστοποιητικό μετάνοιας και έμεινε πιστός σε αυτό που πίστευε, όμως δεν πολέμησε για την πατρίδα και δεν δικαιούται εθνικής αναγνώρισης."
    Απάντηση:
    α)Ως μέλος της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης ο Μπελογιάννης "δεν δικαιούται εθνικής αναγνώρισης"; Δεν πολέμησε για την πατρίδα τους ναζί και τους συνεργάτες τους;
    Μήπως γι'αυτό και μόνο δικαιούται;
    β)Η αναγνώριση που δικαιούται ως θύμα μιας ψεύτικης αστικής "δικαιοσύνης" πορευόμενης από το τότε Παλάτι και την αμερικανική Πρεσβεία;

    Δεν βοηθάς Σάββα την υπόθεση της εθνικής συμφιλίωσης και μόνο που αναμοχλεύεις εμφυλιοπολεμικά πάθη προσεγγίζοντας από ακροδεξιά σκοπιά την ιστορία.
    Ένας πραγματικά ενωτικός πατριώτης που έχει υπερβεί τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές "Δεξιά-Αριστερά" και ξέρει ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι "παγκοσμιοποίηση-ιμπεριαλισμός εναντίον εθνικών κρατών και πολιτισμών) θα απεύφευγε κάθε αμφιλεγόμενη "ιστορική" αναφορά στο Μπελογιάννη και θα αυτοπεριοριζόταν να καυτηριάσει (και καλά θα έκανε) την ιστορική καπηλεία και πολιτική εκμετάλλευση που επιχείρησε να κάνει ο νέος Ράλλης της χώρας, ο γερμανοδοσίλογος Τσίπρας πάνω στο πτώμα του Μπελογιάννη.

    Άντε και Καλή Ανάσταση (του Γένους μας) γιατί από θρησκευτικές αναστάσεις χορτάσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχεδόν σε όλα τα παραπάνω που λέει συμφωνώ με τον Rojo.

      Διαγραφή
    2. El Carnicero Rojo
      Διαβάζω τα σχόλια και την κριτική σου.
      Όσον αφορά στον Μπελογιάννη, έχω να σου πω ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
      Το τέλος του ήταν άδοξο και όπως τα λέω.
      Όσο για την αριστερά που λες ότι αδικώ, δεν νομίζω.
      Έχω πιο πολλούς φίλους κομμουνιστές ίσως κι από σένα, πραγματικούς φίλους.
      Όμως δεν μου λένε τίποτα τα δεξιά και αριστερά.
      Εγώ προσωπικά έχω εκ των πραγμάτων μια κρατικοκεντρική ιδεολογία, γιατί ήμουν αξιωματικός.
      Όσον αφορά τα ξένα κέντρα, για τα οποία μίλησε κάποιος παραπάνω, αν κάποια στιγμή αποκαλυφθούν τα στοιχεία, θα αποδειχτεί ότι λίγοι, ελάχιστοι τα έβαλαν με ξένες δυνάμεις όσο ο γράφων, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα αυτής της χώρας.
      Αυτά και Καλή Ανάσταση.
      Να υπερβούμε τις προκαταλήψεις και τους ίδιους τους εαυτούς μας.

      Διαγραφή
    3. Κι αυτό είναι λάθος Σάββα: η κρατικοκεντρική ιδεολογία.
      Επειδή στην εποχή μας (και σε άλλες εποχές όπως έγραφε κάποτε και ο Ι.Δραγούμης) το ελλαδικό κράτος ήταν αντίθετο προς τα συμφέροντα του έθνους μας, σήμερα μάλιστα σκοτώνει το έθνος μας μέσω των μνημονίων και των μπίζνες μετανάστευσης αλά ΜΚΟ.
      Άλλωστε εσύ ο ίδιος ως αξ/κός κλήθηκες πριν από χρόνια να εκτελέσεις εντολές αντίθετες προς τα εθνικά συμφέροντα που όμως σου είχαν δοθεί από την επίσημη κρατική ηγεσία του τόπου, ηγεσία ατιμώρητη ως σήμερα.

      Το ζήτημα είναι να έχουμε κοινωνιοκρατική και όχι ατομοκρατική αντίληψη των πραγμάτων, επομένως εθνοκεντρική τοποθέτηση και τα υπόλοιπα, η πανεθνική συστράτευση θα γίνει κάποια στιγμή εφικτή, είτε δηλώνουμε δεξιοί, είτε δηλώνουμε αριστεροί.

      Πάντως, δεν σου χρέωσα ότι αδικείς την Αριστερά... έτσι όπως έχει καταντήσει αδικείται από μόνη της... σου χρέωσα ότι αδίκησες το Μπελογιάννη αλλά και τον εαυτό σου με το να μην τηρείς ίσες αποστάσεις από τις διιστάμενες ("δεξιές" & "αριστερές") για το ζήτημα αυτό και γενικά και για άλλα καυτά ιστορικά ζητήματα της εποχής της Κατοχής & Εμφυλίου.

      Διαγραφή
    4. El Carnicero Rojo
      σημασία έχει τι κάνει κάποιος στην πράξη.
      Πέρασαν από τα χέρια μου χιλιάδες στρατιώτες.
      Όλους τους αντιμετώπισα ισότιμα και όταν υπήρχε πρόβλημα, λόγω προκαταλήψεων και καταλοίπων, προστάτευα τα παιδιά των αριστερών.
      Ετσι έκανα πράξη την εθνική ομοψυχία.

      Διαγραφή
    5. Για να είμαστε δίκαιοι και με κάποιους Ταγματασφαλήτες, η Ελληνική Κυβέρνηση και Έλληνες Αξιωματικοί τους είχαν ζητήσει να βαρέσουν τους Αντάρτες για να προστατέψουν το κοινό συμφέρον. Τους είχαν τρελάνει. Τους έκαναν πλύση εγκεφάλου και πολλοί από αυτούς ήταν γνήσιοι πατριώτες, δεν ήταν όλοι δολοφόνοι αθώων και κτήνη. Ο Βουλπιώτης είχε την ιδέα να φτιάξουν τα τάγματα, και είχε μια λογική διότι πράγματι κάποιοι αριστεροί είχαν καβαλήσει το καλάμι, όμως αμέσως τα έκαναν εγκληματική οργάνωση με τη σφαγή των αναπήρων στα νοσκομεία. Τρομακτικά λάθη και αποφάσεις που πήραν άτομα που ήταν για ψυχίατρο.

      Και οι δύο παρατάξεις είχαν ήρωες και πατριώτες, είχαν και εγκληματίες, αυτό πρέπει να καταλάβουμε και τους τιμήσουμε και τους δεξιούς και τους αριστερούς ως θύματα ακραίων ιδεολογιών, φτιαχτών για να διχάζουν τους λαούς.

      Μετά την αποχώρηση των Γερμανών κάποιοι των Ταγμάτων δεν παρέδωσαν τα όπλα στις νέες αρχές και τους συμμάχους όπως τους ζητήθηκε. Πράγματι με παράκληση της Ελληνικής Κυβέρνησης τους έπιασε ο ΕΛΑΣ. Λάθος που δεν παραδόθηκαν αλλά τους παρακίνησαν ορισμένοι που είχαν κάνει εγκλήματα και γνώριζαν ότι μάλλον θα τους τιμωρούσαν με εκτέλεση για αυτά που είχαν κάνει σε βάρος αμμάχων.


      Διαγραφή
    6. Rojo, ποτέ δεν πρέπει να καταστρέφεις μια δομή διακυβέρνησης αν δεν έχεις μια άλλη καλύτερη έτοιμη να την αντικαταστήσεις. Το κράτος πρέπει να υπάρχει και από μέσα πρέπει να γίνει η αλλαγή. Όλοι γνωρίζουμε ότι με μια σωστή κίνηση στην εξουσία η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει φιλελληνικό κράτος και κρατική μηχανή. Πράγματι, το κράτος όπως είναι συνεχώς πνίγει τον Ελληνισμό, και έχουμε μπει στο χάλι από τη δεκαετία του 40. Η κατάσταση είναι παραπάνω από τρομακτική. Από τότε πολλοί λαοί μεγαλώνουν και εμείς έχουμε μείνει στα ίδια. Πέτυχαν αυτοί που φανάτισαν το λαό μας σε δεξιά και αριστερά, και έβαλαν ανθρώπους στα κέντρα εθνικής ασφάλειας και διαχείρησης. Όμως με μια Ελλάδα γονατισμένη θα χάσουν και οι ίδιοι τα αντερά τους.

      Το θέμα είναι η βελτίωση του πολιτεύματος και ισχυρά ελεγκτικά κρατικά αδιάφθορα κέντρα, διαφορετικά πως θα γίνει το θαύμα; Δια της βενεζουέλιας τακτικής; Αν δεν κερδίσουμε τουλάχιστον την εκτίμηση των ιδιοκτητών μας με το ήθος μας, αν δεν τους κάνουμε να δουν τα λάθη τους και δεν καταφέρουμε να προβάλουμε τις δικές μας απαντήσεις και λύσεις μέσα στα μυαλά τους, πως θα σωθούμε;

      Διαγραφή
    7. Δώσε πηγές -σοβαρές, όχι τον ριζοσπάστη- για τις διαταγές από την κυβέρνηση Παπανδρέου και του ΣΜΕ για τις σφαγές στο Φενεό, Μελιγαλά αλλιώς είσαι χυδαίος προπαγανδιστής.
      Οταν λές αγωνίστηκε για την πατρίδα ο Μπελογιάννης, ποιά εννοείς την εκλιπούσα ΕΣΣΔ?
      Τα μνημόσυνα δεν είναι ακροδεξιών, κεντρώων κτλ είναι θρησκευτικά μνημόσυνα.
      Τεκμηριώσατε τις σφαγές ελλήνων με λαικά δικαστήρια οπού αποφανθήκατε ότι είναι συνεργάτες των Ναζί? και τα παπαγαλίζεις αυτά για επιχειρήματα?

      Διαγραφή
  12. Αγαπητοί Ηλία και Αλέξανδρε, δεν είμαι ούτε άψογος ούτε διαφορετικός από τον περισσότερο κόσμάκι που πίστεψε κάθε πολιτικό χώρο. Συμπάθησα ανθρώπους και ιδέες από όλες τις παρατάξεις. Είμαστε σωστά φτιαγμένοι από τη φύση μας να εμπιστευόμαστε τον συνάνθρωπο, να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας, να ακολουθούμε ηγέτες και να αντιδρούμε στο κάθε είδους άδικο. Με ειδικά προγράμματα εξαπάτησης και πλύσης εγκεφάλου, ιδεολογίες, δόγματα, μας διχάζουν συνεχώς ώστε τρώγοντας ο ένας τον άλλο να χάνουμε τη δύναμή μας και να έρχονται κάθε τόσο να μας παίρνουν τα πάντα. Αυτά τα κάνουν οι ισχυροί εδώ και αιώνες και σε άλλους λαούς και σε εμάς ειδικά από τότε που χάσαμε το Βυζάντιο, δηλαδή από τότε που πάψαμε να είμαστε σημαντική δύναμη. Έχουμε μια σχετικά άγνωστη ιστορία τα τελευταία 600 χρόνια μέσα στα οποία κάναμε τις μεγαλύτερες επαναστάσεις και πολέμους στην Ευρώπη σε γη και θάλασσα, με αποτέλεσμα από το μεγαλύτερο λαό της Ευρώπης που είμασταν να φτάσουμε σήμερα στο μικρό μας μέγεθος. Από το τέλος στο Βυζάντιο μέχρι σήμερα σχεδόν ποτέ δεν πολεμήσαμε ενάντια σε μια μόνο δύναμη και σχεδόν πάντα δύο οι περισσότερες μεγάλες ξένες δυναμεις έχουν συνεργασία εναντίον μας. Οι Οθωμανοί πάντα είχαν βοήθεια από μια τουλάχιστον Ευρωπαϊκή δύναμη για να σταματούν τις τεράστιες Ελληνικές Επαναστάσεις. Είμαστε το κλειδί ανάμεσα σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, και καμία άλλη χώρα στον πλανήτη δεν έχει τέτοια γεωγραφική θέση ανάμεσα στα περάσματα τριών Ηπείρων. Καμία δεν έχει τέτοιο υλικό και πολιτιστικό πλούτο.

    Δεν λέω να πιάσουμε τις κουμπούρες να κάνουμε ανταρτοπόλεμο ενάντια σε δανειστές και υπερδυνάμεις, αλλά να κάνουμε αυτό που κάνουν και οι φίλοι μας οι Εβραίοι, να ενωθούμε, να μελετούμε στρατηγικές και να στοχεύουμε κατευθείαν πως θα μπαίνουμε μέσα στα κέντρα των μεγάλων αποφάσεων. Μπορούμε να το κάνουμε και μέσα σε μερικά χρόνια να είμαστε και πάλι η πρωτεύουσα του παγκόσμιου πολιτισμού.

    Πρέπει ο καθένας μας όπως μπορεί να ανεβάζει το ήθος, τη μελέτη του, την αυτογνωσία του και την πατριδογνωσία του, και να μιλάμε με όλους τους συμπατριώτες μας για το πως θα κάνουμε το επόμενο θαύμα.

    Είμαστε πάνω στον περιούσιο τόπο, είμαστε νόμιμοι κληρονόμοι των μεγαλύτερων πολιτισμών, είμαστε διαλεγμένοι από τη φύση και τον κάθε Θεό να φτιάχνουμε την ανθρωπότητα. Το κάναμε για χιλιάδες χρόνια πολλές φορές, και μέσα από τους εξαιρετικούς δρόμους του Βησσαρίωνα, της Ζωής Παλαιολόγου, του Κροκόδειλου Κλάδα, των Μελισσηνών, του Διονυσίου των Τρικάλων, του Κωνσταντίνου Γκονζάγκα, του Λεονάρδου Φιλάρα, του Γεώργιου Παπαζόλη, του Λάμπρου Κατσώνη, του Κωσνταντίνου Ροδοφοινίκη, του Ρήγα, του Βαρβάκη, του Καποδίστρια, του Κανάρη και τόσων άλλων σοφών αναστηλωτών θα βγούμε και πάλι μέσα από τις στάχτες όσο και αν κρατήσει αυτό το νέο Ολοκαύτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είναι σωστό να πιάσουμε μια μεζούρα και να μετράμε τον πατριωτισμό του καθενός μας. Το θέμα είναι να καταγραφεί η Ιστορία όπως πράγματι έγινε και όχι μόνο από την πλευρά των εκάστοτε νικητών. Όπου στη χώρα μας οι νικητές ήταν συγκεκριμένοι.
    Επίσης σήμερα έχει αναβαθμιστεί η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας. Όχι μόνο αποτελεί ορμητήριο Νατοικών για τη Μέση Ανατολή(βάση της Σούδας κλπ) αλλά θα αποτελέσει χώρος περάσματος αγωγών ενέργειας. Και θέτω το ερώτημα. Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα; Αναβαθμίζει την χώρα; Ή η βαθύτερη εμπλοκή της στα διάφορα εν εξελίξη ιμπεριαλιστικά σχέδια την φέρνουν σε δυσχερέστατη θέση; Μπορούμε να κάνουμε αλλιώς; Τελικά είναι πλεονέκτημα να έχεις πρώτες ύλες και να είσαι στρατηγικός κόμβος; Με τέτοιο ξεσάλωμα αντιθέσων και συμφερόντων ανάμεσα σε ισχυρές χώρες ποια είναι για την Ελλάδα η ενδεδειγμένη λύση. Καλώς η κακώς το ΚΚΕ κάνει την πρόταση του. Εσείς(με την ευροία έννοια της λέξης και όχι φυσικά προσωπικά) τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. I think Mr. Kalenteridis' article has succeeded in the sense of triggering a lot of debate and thoughts about our unity as a nation. What is becoming evident is that there is still a lot of debate as to which party was right or wrong, who was more of a patriot than the rest.

    I have lived in several countries including US, UK, Italy, Germany and a few others and despite if we all like those nations or not, agree with their thinking or policies they all have something we lack as a nation. Regardless of the people's beliefs or political party association they all believe and position their country's well beeing above their individual political beliefs. This is something we trully lack.

    It is time for us to learn from them and do the same. It is understandable we have history but this is the time to leave the history dealing with our 46-49 civil war, Belloyiannis etc. We live in an ugly present and if we need to take control of our present and future, this is the time to be united, regardless og anything else. We can start by changing ourselves first and stop waiting for a "Messiah" to come and save us.

    Happy Easter to all of you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Πάνο, Χρόνια Πολλά
      Καλά τα λες αλλά αυτό που δεν μας έχουν διδάξει ούτε οι ιδιοκτήτες μας ούτε οι δύο παρατάξεις είναι ότι ο εμφύλιος έγινε κατόπιν ειδικής συμφωνίας ανάμεσα σε ξένες δυνάμεις, όχι μόνο για να καταστραφεί η χώρα μας αλλά στα πλαίσια ενός μεγαλύτερου γεωπολιτικού σχεδίου. Έχυσαν το δικό μας αίμα ως θυσία για τα θεμέλια δύο μαντριών. Χωρίς το αίμα μας οι λαοί δεν θα τρομοκρατούνταν και δεν θα εμπαιναν στα μαντριά τόσο εύκολα. Όταν θα αρχίσει η μελέτη της ιστορίας στη χώρα μας όλα θα αλλάξουν.

      Διαγραφή
  15. Ενδιαφέροντα όλα τα σχόλια και είναι πολλά και μακροσκελή όπως βλέπω...Σημεία που ταυτίζονται με τις δικές μου απόψεις ομολογώ πως εντόπισα στη συντηρητική πλειοψηφία των σχολίων εδώ, αυτό που απλά μου 'ρχετε στο μυαλό πάντα ς είναι πως όσο και να ψάξει κανείς δεν θα βρει έριδες και διαχσμούς σε κοινωνίες που ευημερούν...Αυτό είναι νόμος! Όπως νόμος είναι πως η πείνα είναι κακός σύμβουλος! Τώρα αν περιμένει κανείς πως μετά από επτά με οκτώ (στην ουσία πρόκειται για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ας μείνουμε στα ξεκάθαρα μνημονιακά χρόνια, αυτά με τη...βούλα και σφραγίδα που λέμε) χρόνια εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας να επικρατήσει πνεύμα ενωτικό (!) απέναντι στις προκλήσεις των καιρών, απλά αιθεροβατεί...Τώρα με αυτό που βασικά διαφωνώ με το άρθρο αυτό είναι η υποτίμηση του ρόλου του ξένου παράγοντα στην προσπάθεια της χώρας - αν υπήρξε ποτέ δηλαδή κάποια προσπάθεια - να βγει από την καταιγίδα της κατασκευασθείσας από τον ξένο παράγοντα ψευδοκρίσης! Ποτέ δεν είχε και δεν έχει σκοπό να επιτρέψει λύση του προβλήματος ο ξένος παράγοντας,("δανειστές" και καλά, "εταίροι" και καλά) όνειρο του οποίου είναι η μόνιμη υποταγή της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.