22/4/17

Δείτε γιατί ήταν ζωγραφισμένος ο φόβος στο πρόσωπο του Ερντογάν, το βράδυ του δημοψηφίσματος

Το σενάριο που τρέμει ο Ερντογάν

Υπάρχει μια ελληνική παροιμία που έχει νομοτελειακά χαρακτηριστικά. Είναι αυτή που λέει «Όταν σκάβεις το λάκκο του άλλου, έρχεται ο καιρός που πέφτεις εσύ ο ίδιος μέσα». Ακριβώς αυτό είναι που φοβάται κι ο Ερντογάν. Ότι, δηλαδή, θα αυτοπαγιδευτεί στο σύστημα που ο ίδιος οικοδόμησε, προκειμένου μέσω του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου να εγκριθεί από τον τουρκικό λαό η συνταγματική αναθεώρηση η οποία θα τον κάνει αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του παιχνιδιού. Όμως τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν όπως θέλει. Το «γιατί» μας το εξηγεί ο Τζαν Ατακλί, με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Sözcü.
Του Τζαν Ατακλί (Can Ataklı), εφ. Sözcü.
Το φοβερό σενάριο που τρομάζει τον Ερντογάν
Το δημοψήφισμα τελείωσε, όμως είναι δύσκολο να κλείσει ο λογαριασμός. Τα μάτια όλων είναι στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή. Τα δε μάτια της Επιτροπής, είναι στο «σαράι». Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στις ανησυχίες που υπάρχουν στο περιβάλλον του Ερντογάν, και σας μετέφερα τις πληροφορίες που μου έδωσε μια πηγή που βρίσκεται στην κορυφή του AKP. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, υπάρχουν φόβοι πως «με βάση το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, υπάρχει κίνδυνος ο Ερντογάν να μην εκλεγεί το 2019». 

«Η ανεξαρτησία διαμορφώνει το χαρακτήρα μου» γράφει το πλακάτ με τον Μουσταφά Κεμάλ που κρατάει ο Τούρκος διαδηλωτής στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Deniz Toprak)
Η ίδια πηγή, μετά την τελευταία εκπομπή μου στο Halk Tv, μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Το σημερινό σου άρθρο, είναι ανάμεσα στα πιο διαβασμένα της ημέρας. Όμως η πραγματική βόμβα είναι άλλη».
Και άρχισε να μου εξηγεί:
«Ο Ταγίπ μπέης έχει καταρρακωμένο ηθικό. Μην βλέπεις που συνεχίζει να ουρλιάζει από τα μπαλκόνια στο πλήθος να εκτοξεύει κορώνες εναντίον των νέων σταυροφόρων. Ο Ταγίπ μπέης προβληματίζεται πολύ και φοβάται για τις εκλογές του 2019. Έχει στο τραπέζι του ένα σενάριο, που τον κάνει να τρέμει.
Ποιο είναι αυτό το φοβερό σενάριο, ρώτησα τον συνομιλητή μου.
«Κοίτα, αν το «Ναι» είχε πάρει πάνω από 55% στο δημοψήφισμα, ο Ερντογάν θα κοιμόταν ήσυχος, όμως τώρα έχει χάσει τον ύπνο του γιατί υπάρχει κίνδυνος να χάσει τις εκλογές του 2019. Και το θέμα δεν είναι ότι θα τις χάσει, αλλά αυτά που θα επακολουθήσουν για τον ίδιο. Όμως ας δούμε το σενάριο. Το 2019 το AKP θα...
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news 

7 σχόλια:

 1. Τι ειναι αυτα που μου λετε ??? Μεχρι το 2019 θα γινουν τοσες αλλαγες, που δεν ειμαστε σε θεση να φανταστουμε τι θα επικρατει στον κοσμο και εσεις μου λετε το τι απασχολει τον σουλτανο ?? Ειμαστε πολυ μακρια !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χα χα όντως λογικό είναι, δεν το είχα σκεφτεί δεν μπορούσα να φανταστώ οτι μπορεί να παγιδευτεί έτσι , αλλά έτσι είναι είναι ενα ενδεχόμενο και αυτό και θα χει πολύ πλάκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σαββα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!! Κανενα νεωτερο τι εγινε με το ανταλλαγμα της αναγνωρισης της Ιερουσαλημ ως πρωτευουσας του Ισραηλ απο πουτιν-Ρωσσια ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πόση είναι η πιθανότητα το CHP να συνεργαστεί με το ΗDP; Μηδενική. Ο Ταγίπ είναι ασφαλής σε σχέση με το σενάριο του άρθρου. Το πραγματικό μπάχαλο στη γείτονα θα επέλθει όταν ο Ταγίπ ολοκληρώσει τον πολιτικό και φυσικό του κύκλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τό χειρότερο γιά τόν Ἐρντογκάν εἶναι, ὅτι ἔχει πεῖ ὅτι ἄν (=ὅταν) ἡ τουρκική Βουλή ψηφίσῃ την θανατική ποινή, θά τήν ὑπογράψῃ ὡς Πρόεδρος.
  Ἄν δέν τήν ὑπογράψῃ, θά κατηγορηθῆ γιά ἀσυνέπεια καί ἤδη, ἐπί πλέον, καί γιά ...δειλία.
  Ἄν τήν ὑπογράψῃ, θά ἔχῃ τό δίλημμα,
  εἴτε νά τήν ἐφαρμόσῃ ἀναγκαστικά μέ σκληρότητα στυγνοῦ δικτάτορος πού σίγουρα θά ἔχῃ κακό τέλος,
  εἴτε νά μήν τήν ἐφαρμόσῃ, ὁπότε θά κινδυνεύῃ νά τοῦ τήν ἐφαρμόσουν "μαλακά" καί "δημοκρατικά" οἱ ἀντίπαλοί του λίγο ἀργότερα.
  Τραγικό τέλος, ἤδη πολιτικό.
  Τό μόνο του διέξοδο.....ἔ, ὄχι καί νά συμβουλεύουμε πολιτικά τόν Ἐρντογκάν! Ἄς τόν συμβουλεύσουν σέ αὐτά οἱ δικοί του...._ Πνευματικῶς ὅμως καί μόνον:
  Μόνος του αὔξανε τίς δόσεις τοῦ δηλητηρίου του (σέ μωαμεθανισμό), χειρότερα ἀπό τόν γνωστό βασιλέα τοῦ Πόντου Μυθριδάτη (σέ κοινό ὑλικό δηλητήριο) , ὁ ὁποῖος τελικῶς αὐτοκτόνησε , γιά νά γλιτώσῃ ἀπό τόν ἀτιμωτικό θάνατα πού τόν περίμενε στά χέρια τῶν Ρωμαίων, μέ μεγάλη δυσκολία. Δηλαδή, παίρνοντας μεγάλη δόση δηλητηρίου, στήν Κριμαία ὅπου εἶχε καταφύγει.
  Ἡ διαφορά εἶναι, πέραν τῶν ἄλλων, ὅτι ὁ Μυρθιδάτης δέν εἶχε ἀντίδοτο, καί ἡ κύρια δυσκολία, ὅτι ἡ λῆψις τοῦ ἀντιδότου, δέν γίνεται μέ τά ἴδια μυαλά...
  Πῶς γίνεται μέ ἄλλα μυαλά; Μέ μετάνοια! - ἡ ὁποία ὅμως, εἶναι πραγματική καί πράγματι σώζουσα, μόνον ὅταν τελειώσουν τά ψέμματα... Καί πάντως ἄρα εἶναι σχεδόν τελείως ἄγνωστη καί ἀδύνατη ἐκτός ὀρθοδοξίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το όνομα του Ερντογάν είναι Ταϊγίπ (Tayyip), όχι Ταγίπ. Προέρχεται από το αραβικό "Ταϊγίμπ" (στον πληθυντικό "ταϊγιμπάτ") που σημαίνει: αγνός, καθαρός κ.α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.