1/4/17

Ας προσφέρουν και κάτι στην πατρίδα

Παντελής Σαββίδης
Η σύνθεση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αμάλγαμα από το «αριστερό» ΠΑΣΟΚ ως την Ακροαριστερά. Η κοινωνική οτιδήποτε. Από τη Γιάννα Αγγελοπούλου ως το κοινωνικό περιθώριο που αρέσκεται, χωρίς να το έχει πάντοτε ανάγκη, να κοιμάται τα βράδια στα παγκάκια και να σιτίζεται με κουπόνια.
Η ιδεολογική ταυτότητα της ηγετικής ομάδας είναι, επίσης, ένα κράμα λενινισμού, σταλινισμού, αναρχισμού, τριτοκοσμισμού, και μερικών εξουσιομανών αναθεωρητών του πάλαι ποτέ ευρωκομμουνισμού.
Στην ελληνική κοινωνία ο χώρος αυτός, που ηττήθηκε στρατιωτικά στον Εμφύλιο αλλά κυριάρχησε ιδεολογικά, ασκούσε μια γοητεία. Αποτέλεσε ευτύχημα το ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός απέφυγαν να περάσουν στο στρατόπεδο του πάλαι ποτέ υπαρκτού σοσιαλισμού και δεν βίωσαν τις τραγικές εμπειρίες των λαών που υπέστησαν τις συνέπειές του. Παρά την άμεση επαφή με τους λαούς των χωρών του Ανατολικού συνασπισμού και την εξιστόρηση των βιωμάτων τους, η ελληνική κοινωνία συνέχιζε να ενθουσιάζεται από το «αριστερό όραμα». Και τον ενθουσιασμό της αυτό τον μετουσίωσε σε ψήφο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Η πολιτική αυτή εξέλιξη έχει και τα καλά και τα άσχημά της. Το καλό είναι ότι η ελληνική κοινωνία βιώνει το «αριστερό όραμα» στην πιο light εκδοχή του. Είναι άλλο πράμα ο Τσίπρας και άλλο ένας σκληρός κομμουνισμός με αρχηγούς τύπου Ζαχαριάδη. Το κακό είναι πως ακριβώς επειδή το βάθος της ιδεολογικής συγκρότησης των ανθρώπων που διαχειρίζονται σήμερα την κυβερνητική εξουσία είναι λενινιστικό, που σημαίνει πως διαμορφώθηκαν ιδεολογικά με αντίληψη κατάληψης της εξουσίας ακόμη και με τα όπλα, είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς πως θα την εγκαταλείψουν τώρα που την κατέκτησαν με την ψήφο του ελληνικού λαού, άρα έχουν την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

9 σχόλια:

  1. ποσες φορες θα το ξαναπουμε:ειτε αριστεροι,ειτε δεξιοι,ειτε κολοκοτρωναιοι,ειτε μαυροκορδαταιοι στο μονο που δινουμε βαση ειναι η διασπορα της Ισχυος μας με οιονδηποτε τροπο,ο χειροτερος απο τους οποιους ειναι οι μινι ή οι μαξι εμφυλιοι.
    Οι αλλοι ειναι να πιστευουμε υπερμετρα στους ξενους (οποιοι κιαν ειναι αυτοι) και στις ξενες ιδεες τις οποιες και αποδεχομαστε ως ευαγγελιο "αμασητα" δηλ. χωρις αμφισβητηση.
    Οι λαοι ή οι χωρες δεν αποκτουν ισχυ με το να πιστευουν ανευ δευτερης σκεψης σε τριτους,ουτε με το να προσευχονται,αλλα με το να εκμεταλλευονται τους τριτους, επιδιδωμενοι σε αρπαγες και λεηλασιες οποιου αντικειμενου θεωρουν οτι θα τους δωσει Ισχυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσεξτε λοιπον τι θα μπορουσε να σημαινει ΙΣΧΥΣ:
    Αυτο το δεκαπενταχρονο παιδι εφτιαξε ενα τρισδιαστατο εκτυπωτη κιενα ρομποτ στο σπιτι του και βεβαια υπολογιζει να παει στο εξωτερικο στο μελλον(μπορει και στην τουρκια -λεω εγω-γιατι οχι;)https://youtu.be/dG2KI--sALY
    κιαυτοι οι μ...ς που πολυεπιδοτουμενου πολυτεχνειου κρητης υποτιθεται οτι "εφτιαξαν" (που λεει ο λογος) σε καποιο εργοστασιο της Γαλλιας(!!!) αυτα τα μπουρδακια:
    https://youtu.be/2rdhQQbJnLw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να "προσφέρουν" και κάτι στην πατρίδα?
    Ετοιμάζονται να αποβάλλουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, από την Δημόσια ζωή.

    Σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος - Τι προτείνει ομάδα μελέτης υπό τον Κατρούγκαλο

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=870268

    "Κράτος - εκκλησία.
    Σημαντικές αλλαγές προτείνονται και για τη σχέση κράτους - εκκλησίας, με την καθιέρωση πλήρους διακριτότητας ανάμεσα στους δύο θεσμούς, με πλήρη σεβασμό στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τον ιστορικό της ρόλο.
    Παράλληλα, προτείνεται η ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, με αναγνώριση της Ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας θρησκείας, αλλά και κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας του πολιτικού μόνον όρκου στις ορκωμοσίες των αιρετών του πολιτεύματος, των δικαστών και των λοιπών δημοσίων λειτουργών".

    **********************************************************************

    1)Θέλουν να αφαιρέσουν το προοίμιο του Συντάγματος, "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος"
    2)Θελουν χωρισμό εκκλησίας-κράτους, (αντί χωρισμό το λένε τώρα "διακριτό ρόλο"). Δηλαδή θέλουν να εξισώσουν την Ορθόδοξο Εκκλησία με τις άλλες θρησκείες και αιρέσεις.
    3)Το επικρατούσα θρησκεία, του Άρθρου 3, είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, θέλουν να το ακυρώσουν με την πρόσθεση του "ιστορικά" με την έννοια του παρελθόντος χρόνου και όχι πλέον του παρόντος.
    Στόχος του χωρισμού εκκλησίας και κράτους, είναι βέβαια να φύγουν οι εικόνες, ο σταυρός, η προσευχή, ο όρκος και κάθε Ορθόδοξη Χριστιανική εκδήλωση και τελετή από την δημόσια ζωή.
    4)Τους ενοχλεί και το Άρθρο 16. "Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους με σκοπό την ηθική ... αγωγή των Ελλήνων ... την ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης...".

    Επίλογος. Τεράστιες προσπάθειες εξακολουθούν να γίνονται για τον Αφελληνισμό και την Αποχριστιανοποίηση της Ελλάδος. Μήπως κάποιοι θέλουν την Ελλάδα να γίνει κάτι σαν τον πολυθρησκευτικό Λίβανο ή πολυπολιτισμική Βοσνία-Ερζεγοβίνη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπαμε: Ο,τι ναναι για την απωλεια Ισχυος.
      Μεταξυ δε των πρωτευοντων ειναι ο Αφελληνισμος της γλωσσας και η αποκοπη απο τις ριζες μας που λυπαμαι να διαπιστωνω διαρκως,οτι Δεν Ειναι ο Χριστιανισμος.
      Η Ορθοδοξια υποτιθεται οτι υποστηριξε την Ελληνικη γλωσσα πραγμα βεβαια που δεν ισχυει, γιατι πολυ απλα οι Ορθοδοξοι Βουλγαροι,Ρωσοι,Ρουμανοι,Σκοπιανοι,Αρμενιοι κ.λ.π. δεν εχουν ως κυρια γλωσσα τους τα Ελληνικα, ουτε τελουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα στα Ελληνικα, σε αντιθεση με τους Μουσουλμανους οι οποιοι χρησιμοποιουν την Αραβικη,αν δεν απατωμαι.
      Το προβλημα ομως ειναι, οτι οι περισσοτεροι κολλαμε σαυτο και μονο: Σε καποια Ιουδαϊκη αιρεση που σε αλλους αρεσε και την υιοθετησαν σαν την νεα τους Θρησκεια και σε αλλους επιβληθηκε με την βια ,αλλα παρολα αυτα, οφειλω να πω οτι συγκινησε μεγαλες μαζες της "πλεμπας" της Ανατολικης Ρωμαϊκης Αυτοκρατοριας και σε αυτο φταιει η Ελιτ της εποχης...
      Μας απασχολει δε, πολυ περισσοτερο η απεμποληση της Ιουδαϊκης μας θρησκειας -εστω και εξελληνισμενης - απο την σταδιακη απωλεια της Ελληνικης γλωσσας.
      Παντα ο Ελληνικος λαος ηταν θρησκοληπτος,αλλα τουλαχιστον καποιοι ησχολουντο και με την φιλοσοφια,την επιστημη,τις τεχνες,την οξυνση της σκεψης τελος παντων...
      Τωρα μας εχει μεινει μονο η θρηκοληψια κιη χρηματοφιλια...
      Φαινεται οτι αυτα τα δυο πανε μαζι...
      Υ.Γ.: Αυτο δεν σημαινει οτι υποστηριζω τις οντως αφελληνικες τασεις της τρεχουσας κυβερνησης,ουτε ομως και καμμιας αλλης πρωην ή μελλοντικης.

      Διαγραφή
    2. Ηλία λυπάμαι που στο λέω αλλα εισαι άσχετος

      Διαγραφή
    3. Ο,τι ναναι για την απωλεια της Ισχυος μας Αλεξανδρε...ασε...

      Διαγραφή
    4. @elias cavadas

      1)Το Ελληνικό Έθνος, κατά την "Ιστορία" του Ηροδότου, χαρακτηρίζεται από το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον.
      2)Οι Έλληνες από την εποχή του αποστόλου Παύλου, γνώρισαν και εν συνεχεία πίστεψαν και επέστρεψαν στον αληθινό Τριαδικό Θεό. Σήμερα είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι κατά συντριπτική πλειοψηφία.
      3)Εδώ και 1,700 χρόνια, από την εποχή του Διατάγματος των Μεδιολάνων, το 313μ.Χ., ο Χριστιανισμός είναι η επικρατούσα θρησκεία του Ελληνισμού. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, των 1,100 ετών, ήταν Ελληνική και Χριστιανική.
      4)Οι ήρωες της επανάστασης του 1821 ήταν θερμότατοι Χριστιανοί, που πολέμησαν υπέρ πίστεως και πατρίδας.
      5)Οι νεοειδωλολάτρες σήμερα είναι έλάχιστοι, είναι κάτι οπαδοί του Σώρρα, και κάτι άλλοι...
      6)Είναι σαφές ότι όταν βάλλουν με τόση μανία κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προσπαθούν να διαλύσουν το Ελληνικό Έθνος.

      ΗΡΟΔΟΤΟΣ
      Ἱστορίαι (8.140α.1-8.144.5)

      "αὖτις δὲ τὸ Ἑλληνικόν, ἐὸν ὅμαιμόν τε καὶ ὁμόγλωσσον, καὶ θεῶν ἱδρύματά τε κοινὰ καὶ θυσίαι ἤθεά τε ὁμότροπα, τῶν προδότας γενέσθαι Ἀθηναίους οὐκ ἂν εὖ ἔχοι. [8.144.3] ἐπίστασθέ τε οὕτω, εἰ μὴ καὶ πρότερον ἐτυγχάνετε ἐπιστάμενοι· ἔστ᾽ ἂν καὶ εἷς περιῇ Ἀθηναίων, μηδαμὰ ὁμολογήσοντας ἡμέας Ξέρξῃ".

      "ο ελληνισμός, ένας κόσμος που στις φλέβες του κυλά το ίδιο αίμα και που μιλά την ίδια γλώσσα κι έχει κοινά τα λατρευτικά κέντρα των θεών και θυσίες και συνήθειες ίδιες κι απαράλλαχτες — η προδοσία όλων αυτών θα ήταν αίσχος για τους Αθηναίους".

      http://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=30&page=215

      Διαγραφή
    5. Ταχουμε ελαφρως χαμενα...αλλα που θα παει;θα μας ξελαμπικαρουν τα τεμενη...

      Διαγραφή
    6. @elias cavadas

      "γιατι πολυ απλα οι Ορθοδοξοι Βουλγαροι,Ρωσοι,Ρουμανοι,Σκοπιανοι,Αρμενιοι κ.λ.π. δεν εχουν ως κυρια γλωσσα τους τα Ελληνικα, ουτε τελουν τα θρησκευτικα τους καθηκοντα στα Ελληνικα"

      Γιατί θα έπρεπε να έχουν ως κύρια γλώσσα τους τα ελληνικά;

      "σε αντιθεση με τους Μουσουλμανους οι οποιοι χρησιμοποιουν την Αραβικη,αν δεν απατωμαι."

      Οι μουσουλμάνοι απλώς προσεύχονται στα αραβικά, και απαγγέλουν τις προσευχές τους και το Κοράνι στην αραβική γλώσσα, επειδή σε αυτή τη γλώσσα αποκαλύφθηκε το Ιερό Κοράνι. Αυτό και μόνο.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.