5/4/17

Οι συντάξεις και οι νέοι

Είμαστε ανίκανοι να φτιάξουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα λειτουργεί με τρόπο ενιαίο και δίκαιο για όλους
Η αποκάλυψη ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ −ίσως και άλλων κομμάτων− έλαβαν την οικονομική ενίσχυση που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυτναξιούχους δεν είναι παρά ένα ακόμη δείγμα για το πώς ασκείται η κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να μοιράσει το βοήθημα, που βάφτισε 13η σύνταξη, από πολλές πλευρές επισημάνθηκε ότι η έλλειψη εισοδηματικών κριτηρίων των δικαιούχων θα έστελνε το επίδομα και σε νοικοκυριά που όχι μόνο δεν είχαν ανάγκη, αλλά ανήκαν στα εύπορα κοινωνικά στρώματα. Για παράδειγμα, δικαιούχοι ήταν και συνταξιούχοι με μικρή σύνταξη και μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια. Η κυβέρνηση θέλησε να κερδίσει τις εντυπώσεις και να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στους συνταξιούχους, τους οποίους πολλές τηλεοπτικές εκπομπές εμφανίζουν σαν τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης. Για να προλάβει τα Χριστούγεννα, ώστε μπορέσει να ισχυριστεί ότι τηρεί την υπόσχεσή της για την 13η σύνταξη, αδιαφόρησε για τις αδικίες που περιείχε η απόφασή της. Αν το κριτήριο ήταν η δικαιοσύνη και η ενίσχυση όσων είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη, το βοήθημα θα έπρεπε να ξεκινήσει από τους μακροχρόνια άνεργους που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα και δεν έχουν άλλο εισόδημα. Είχε προηγηθεί η καθυστέρηση από την κυβέρνηση για δύο χρόνια στην εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
Η βοήθεια δεν δίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες εκείνων που θα τη λάβουν, αλλά με κριτήριο το αποτέλεσμα το οποίο παράγεται στο πεδίο της συγκίνησης και των εντυπώσεων των τηλεοπτικών εκπομπών.

Για τη συνέχεια Athens Voice

1 σχόλιο:

  1. Το πρόβλημα είναι η γενιά των baby boomers, η γενιά του ΝΑΙ. Τι έκανε αυτή η γενιά;
    Παράτησε τα ηθη, έθιμα και παραδόσεις και είπε ναι σε ότι πετάχτηκε μπροστά της. Της πέταξαν μπροστά μία τηλεόραση, την αγόρασαν,
    πετάχτηκε ένα εξοχικό(αυθαίρετο), το αγόρασαν,
    πετάχτηκε μπροστά τους ένα δάνειο, το πήραν,
    πετάχτηκαν μπροστά τους γυναίκες του πεζοδρόμιου από το ανατολικό μπλοκ, τις πήραν και αυτές,
    πετάχτηκαν μετοχές, τις αγόρασαν με τα χρήματα που είχαν για την προίκα των παιδιών τους,
    πετάχτηκαν επιδοτήσεις ΕΕ, τις πήραν με αντάλλαγμα να ψηφίζουν οι αλλοδαποί σε ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές και να μην πληρώνει φόρους το lidl.
    Οι συνταξιούχοι αφού ξόδεψαν τα χρήματα τους σε ανοησίες και δεν έκαναν παιδιά, έβαλαν τον εαυτό τους στη δυσάρεστη θέση να υποστούν μία ατέλειωτη σειρά από μειώσεις συντάξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.