3/4/17

Πέφτουν οι... μεγάλες υπογραφές στην Κύπρου από ExxonMobil-Qatar Petroleum, ΕΝΙ και ΤΟΤΑL.

Εβδομάδα υπογραφών και εξελίξεων όσον αφορά του ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας  αναμένεται να είναι η ερχόμενη.
Στην Παρουσία  της αρμόδιας  Υφυπουργού  του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Ενέργειας θα «πέσουν» οι υπογραφές  των συμβολαίων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας ExxonMobil-Qatar Petroleum, στις  5 Απριλίου, ενώ όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μέσα στο επόμενο διήμερο θα υπογραφούν και οι συμφωνίες με ΕΝΙ και ΤΟΤΑL.
Σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε , ως μια σημαντικότατη εξέλιξη την παρουσία εδώ της επίσημης Αμερικανικής Κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτό, είπε  «αποδεικνύει και τη στήριξη της σε αυτή τη συνεργασία και την ίδια στιγμή είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης και μια απάντηση σε όσους αμφισβητούν την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Είναι γεγονός ότι η νέα Αμερικανική Κυβέρνηση προσδίδει μια ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο και στο ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατίας, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, μπορεί να διαδραματίσει στην περιοχή μας», ανέφερε.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο  Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτό το διήμερο θα υπογραφούν και οι σχετικές συμφωνίες και με την ENI και με την TOTAL και, γενικότερα, η παρουσία ενεργειακών κολοσσών, και αμερικανικών και ευρωπαϊκών, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα η κυρία Ντάνιγκαν συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη  όπου συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα. 
TVONENews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.