12/4/17

Ένταση μεταξύ Λαβρόφ-Τίλερσον σε live μετάδοση (βίντεο)

(Φωτ.: Brendan Smialowski)
Αμήχανες στιγμές και ένταση σημειώθηκε μπροστά στις κάμερες, όταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καλωσορίζοντας τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, στηλίτευσε την πολιτική που ακολουθεί ο Λευκός Οίκος στο θέμα της Συρίας.
«Θέλουμε να μάθουμε τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ» είπε χωρίς περιστροφές ο Λαβρόφ.
«Οι ΗΠΑ βομβαρδίζοντας τη Συρία, παραβίασαν το διεθνές δίκαιο. Είναι σημαντικό να μην επαναληφθεί μια τέτοια επίθεση» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Όπως μάλιστα είπε στον ομόλογό του, θέλει να συζητήσουν ανοιχτά και με ευθύτητα το θέμα της συγκρότησης μιας μεγάλης συμμαχίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μια συμμαχία που θα συμμετέχουν επί ίσοις όροις. Από την πλευρά του ο Τίλερσον είπε ότι στη συζήτηση με τον Ρώσο ομόλογό του θα προσπαθήσει να κατανοήσει τις αιτίες που υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ (σ.σ. στο θέμα της Συρίας) και ότι θέλει να βρεθεί ένας κοινός δρόμος για να εξαλειφθούν οι διαφορές αυτές.

3 σχόλια:

  1. Ετσι καναν παντα τα βουβαλια...κοιταζαν τι θα πρωταρπαξει το καθενα για τον εαυτο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία επίσκεψη που μπορούσε και να μην έχει γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τίλλερσον, σε χαμηλότερους τόνους, υποδηλώνει τουλάχιστον προσωπική έφεση στην διαλλακτικότητα και θα έλεγα αποκαλύπτει ψυχολογική αποστασιοποίηση από το φρενοκομείο της Ουάσιγκτων, της οποίας είναι εδώ ο επίσημος εκπρόσωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.