12/5/17

Ετοιμη η Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να χρηματοδοτήσει ανάπτυξη την ΦΑ στην Κύπρο

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης να να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των κυπριακών αποθεμάτων φυσικού αερίου και να πραγματοποιήσει επενδύσεις μετά την επανένωση του νησιού, εάν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων οδηγήσουν σε λύση, εξέφρασε ο Πρόεδρός της Σούμα Τσακραμπάρτι. 
Μιλώντας, στη διάρκεια ειδικού φόρουμ για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», στο πλαίσιο της 26ης Ετήσιας Συνέλευσης της ΕΤΑΑ, που λαμβάνει χώρα στη Λευκωσία, σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε η Τράπεζα να κάνει στο νησί, προκειμένου να βοηθήσει την Κυβέρνηση να επιτύχει περαιτέρω πρόοδο των οικονομικών της επιδόσεων.
Ειδικότερα, σημείωσε πως η ΕΤΑΑ είναι έτοιμη να στηρίξει τις ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων κρατικών οργανισμών, ένας τομέας στον οποίο, όπως είπε, η Τράπεζα, έχει πολλή εμπειρία και εξειδίκευση.Η βοήθεια της ΕΤΑΑ μπορεί να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά για τη στήριξη του τομέα της ενέργειας, είπε, σημειώνοντας την ετοιμότητα της Τράπεζας «να στηρίξει τη μεταρρύθμιση της Αρχής Ηλεκτρισμού, να χρηματοδοτήσει περαιτέρω επενδύσεις στη βιώσιμη ενέργεια, τις ανανεώσιμες πηγές και την ενεργειακή απόδοση και να βοηθήσει την Κύπρο να αυξήσει την ενεργειακή της ασφάλεια χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη των αποθεμάτων φυσικού αερίου».

Ο κ. Τσακραμπάρτι σημείωσε ακόμα πως η ΕΤΑΑ παρακολουθεί από κοντά τις συνομιλίες για την επανένωση του νησιού» και υπογράμμισε πως «εάν υπάρξει επιτυχής κατάληξη των συνομιλιών, βεβαίως και θα είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε σημαντικές επενδύσεις για να καταστήσουμε την επανένωση μια πραγματική οικονομική επιτυχία.

ΥΠΟΙΚ: Σημαντικές οι επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο

Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τόνισε τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει στην Κύπρο, σε τομείς όπως οι μαρίνες, τα ξενοδοχεία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι ιατρικές εγκαταστάσεις, τα φαρμακευτικά προϊόντα και το καζίνο.

Πρόσθεσε ότι ο δημόσιος τομέας έχει επίσης πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, αξιοποιώντας το οικονομικό περιθώριο που επιτεύχθηκε, ειδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα σε μια προσπάθεια επέκτασης και διαφοροποίησης της οικονομίας."Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι επενδύσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα μόνο στις υποδομές που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπερβαίνουν το 12% του ΑΕΠ”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η αποκατάσταση της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης στην Κύπρο ανοίγει το δρόμο για νέες επιχειρήσεις και νέες επενδυτικές ευκαιρίες. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ευγνώμων για την αποφασιστική παρουσία και την ισχυρή υποστήριξη της ΕΤΑΑ κατά τα τελευταία χρόνια.
ΑΝΤ1 Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.