9/5/17

Άσκηση ελέγχου ναυσιπλοΐας εμπορικών και αλιευτικών σε όλο το Αιγαίο ανήγγειλε η Τουρκία


Κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση στο Αιγαίο η Τουρκία, καθώς ανακοίνωσε το απόγευμα  άσκηση NCAGS στο Κέντρο του Αιγαίου, όπου για τέσσερις ημέρες δηλώνει ότι θα μπορεί να πραγματοποιεί ελέγχους, νηοψίες σε εμπορικά σκάφη και αλιευτικά, καλώντας όλα τα παραπλέοντα σκάφη να είναι σε επαφή με το επιχειρησιακό κέντρο της Σμύρνης.
Με την άσκηση αυτή, ενώ ήταν ταυτόχρονα σε ισχύ δύο άλλες NAVTEX - η μία για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης γύρω από το Καστελόριζο και η άλλη (NAVTEX 474/17) με πραγματικά πυρά σε μια μεγάλη περιοχή μεταξύ των Ψαρών της Σκύρου και της Ευβοίας- η Τουρκία επιχειρεί να στείλει το μήνυμα της συγκυριαρχίας και επιχειρησιακής διχοτόμησης του Αιγαίου.
Με τη NAVTEX 474/17, η Τουρκία αναγγέλλει την πραγματοποίηση από 15-19 Μαΐου της άσκησης DENIZ KURDU 2017, μιας άσκησης «Ναυτικής Συνεργασίας και Κατεύθυνσης εμπορικών Πλοίων» (Naval Cooperation and Guidance For Shipping- NCAGS) σε όλο το μήκος και πλάτος των διεθνών υδάτων του Αιγαίου βορείως του 37ο Παραλλήλου, βόρεια δηλαδή της Αμοργού.

Για τη συνέχεια Liberal

11 σχόλια:

  1. οτι θελει κανει η Τουρκια !! Δεν λογαριαζει κανεναν !! Τωρα δες και τον εαυ5ο μας !! Για γελια ειμαστε !!! Μπραβο στον ερτογαν !!!! Ο δικος μας κοντα του δεν ειναι ουτε μια τριχα απο τα .... γονατα του !! Μια ζωη απο ξενους να μας σωσουν ! Μια ζωη ... τι καλοι που ειμαστε ... σκατα ειμαστε !!! ενα ματσο χαλια !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κανετε κτημα σας αυτο το σχολιο εσεις του αλφα-βητα-δελτα...κιολοι οι αλλοι με τις ανουσιες αναλυσεις και τις διαφορες αλλες μπουρδες σας...
      και να βρειτε τις βαθειες αιτιες αν μπορειτε,που με το μυαλο που διατηρειτε δεν μπορειτε...

      Διαγραφή
  2. Η Ελλάδα χωρίς πολλές - πολλές χρονοτριβές να θεσπίσει όπως από το διεθνές δίκαιο δικαιούται 12 ν.μ. σε θάλασσα και σε αέρα, και ταυτόχρονα με γρήγορες ενέργειες να ανακηρύξει και να καθορίσει ΑΟΖ με την Αιγυπτο και το Ισραήλ συν βεβαίως και την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δε το κάνει αυτό η Ελλάδα;

      Διαγραφή
    2. Είναι μνημονιακό προαπαιτούμενο για να το κάνει;

      Διαγραφή
    3. και γιατι δεν θελει να δημιουργησει ρηξη στους κολπους της συμμαχιας...

      Διαγραφή
  3. Πάντα υπάρχει τρόπος να τους την κάνεις γυριστή .... ας σκεφτούν καλά , απλά και άμεσα οι καθ' ύλην αρμοδιοι και θα μείνουν τα μεμέτια με τη ναβτεξ να τη βάλουν εκεί που ξέρουν.Ειναι ευκαιρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε ο λαός της θάλασσας και δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα το εργαλείο που ονομάζεται Α.Ο.Ζ.
    Εργαλείο ζωτικής σημασίας για εμάς.
    Η ΑΟΖ δεν είναι μόνο σύνορα, έχει τεράστια δυναμική και αποτελεί από μόνη της υψηλή στρατηγική.
    Αντί να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο, πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε την θέσπισή της. Έπρεπε να έχει γίνει από εχθές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανακοίνωση ήρθε σήμερα...σε μεγάλη μου έκπληξη... τα προβλήματα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι διμερή είπε ο Σχοινάς άλλα πολυμερή!!! Άντε τώρα να βγάλουν άκρη οι Τούρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.