2/5/17

Πώς Μας Κοροϊδεύουν Με Επίσημα Στατιστικά

Στην οικονομία και τη στατιστική υπάρχει το δέντρο και υπάρχει και το δάσος. Μία επίσημη στατιστική ανακοίνωση θα πρέπει να περιλαμβάνει την εικόνα και των δύο. Δυστυχώς αυτό δε γίνεται στην Ελλάδα όπου οι πολιτικές πιέσεις και τα συμφέροντα επιλέγουν να δείξουν είτε το ένα είτε το άλλο είτε και κανένα αν αυτό συμφέρει.
Έτσι, μία από τις θετικές οικονομικές ειδήσεις της ημέρας που μεταδόθηκε από επίσημη πηγή και αναμεταδίδεται σε ολόκληρη τη χώρα, είναι ότι βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ο τίτλος είναι: «ΙΟΒΕ: Βελτίωση οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο στην Ελλάδα».
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος είναι ένας σύνθετος δείκτης που αποτελείται από πέντε κλαδικούς δείκτες και είναι από τους σημαντικότερους εμπροσθοβαρείς για μία οικονομία.
Η βελτίωση του δείκτη σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, δηλαδή η βραχυπρόθεσμη εικόνα του, είναι το δέντρο. Η μακροπρόθεσμη πορεία του όμως αλλά και η του θέση σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης είναι το δάσος.
Έτσι, μπορεί πράγματι ο δείκτης οικονομικού κλίματος να βελτιώθηκε τον Απρίλιο φθάνοντας στις 94,9 (από 93,4) μονάδες, αλλά όχι μόνο εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα του 2014 αλλά, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα από την eurostat, είναι και στη χειρότερη θέση μεταξύ όλων των κρατών της Ευρώπης, κάτω ακόμη και από την Πολωνία.

Για τη συνέχεια Analytis

1 σχόλιο:

  1. Οι δανειστές δουλεύουν τους Έλληνες πολιτικούς , οι Έλληνες πολιτικοί το λαό και ο λαός τον εαυτό του.Αυτη ειναι η σούμα της ελληνικής κρίσης κατα την γνώμη μου απο οποία οπτική γωνία πολιτική και να δεις την υπόθεση.Οχι μονο δεξιά αλλά και αριστερά.Ουδεις δε λέγει την αλήθεια στο λαό !πλην ελαχίστων εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων ολοι οι άλλοι.Το βασικό κεντρικό ζήτημα ειναι η διαγραφη του χρέους.Οποιος δε μας μιλά για διαγραφη του χρέους μας δουλεύει καθαρά οικονομικά.Δε βγαίνει κανένα νούμερο που μας σερβίρει.Τωρα τς περί κλίματος και λοιπά ειναι δεύτερευοτνα ζήτημα άνευ σημασίας για την δεδομένη στιγμή.Εχουμε διασωληνωμένο τον ασθενή και συζητούμε για ενα σπασμένο νύχι που εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.