3/5/17

Πούτιν στη συνάντηση με Ερντογάν: Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις αποκαταστάθηκαν πλήρως

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας έχουν πλήρως αποκατασταθεί, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Σότσι με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ. Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην κατοικία του Ρώσου προέδρου, στο φημισμένο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας.
Ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι οι διμερείς σχέσεις προχωρούν σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, και ότι είναι επωφελές και για τους δύο ηγέτες να καθίσουν και να συζητήσουν σημαντικά διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συριακής κρίσης.
«Η δουλειά που γίνεται και από τις δύο πλευρές δείχνει ότι οι ρωσοτουρκικές σχέσεις έχουν ειδικό καθεστώς και έχουν πλήρως αποκατασταθεί», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
Μάλιστα, συνεχάρη για άλλη μια φορά τον Ερντογάν για το δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, και δήλωσε ότι πιστεύει πως η βελτίωση της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία θα ενισχύσει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις. Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι κοινές πρωτοβουλίες Μόσχας και Άγκυρας μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «έχουμε επωμισθεί ένα σοβαρό έργο, μια μεγάλη ευθύνη», και «πιστεύω ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε από κοινού θα αλλάξουν το μέλλον ολόκληρης της περιοχής».
Στη σημαντική επίσκεψη στο Σότσι ο Ερντογάν συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μπεράτ Αλμπαϊράκ, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Πρόκειται για την πέμπτη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του μετά την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.

9 σχόλια:

  1. Περιμενε κανεις κατι διαφορετικο ;
    Επομενο βημα η δωρεα S-400 η S-600 και μαχητικων 6ης γενιας.
    Οσο για το ξανθο γενος,μηπως ο πατερας Παισιος εννοουσε μελαχροινους βαμμενους ξανθους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαύρα τα μαντάτα για τον Ερντογάνη. Πλήρη διαφωνία για τους Κούρδους. S-400 μόνο σε playmobile αν και νομίζω ότι ποτέ δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο θέμα. Στο θέμα του PYD θεωρώ ότι ΗΠΑ και Ρωσία είναι μπετόν αρμέ στις θέσεις τους και δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για αυτό!!Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί τις επόμενες μέρες είναι το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία εάν αντιδράσει.Αρχίζω και σκέφτομαι το περιτύλιγμα που μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά ώστε να παρουσιαστούν στην Τούρκικη κοινή γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο τι επιθυμούμε και ευχομαστε και αλλό η ωμη πραγματικοτητα φιλε μου.
      Διαβασε δηλωσεις Πουτιν και όχι δηλωσεις ερντογκαν.

      Διαγραφή
  3. ναι...βεβαια...γιαυτο μπουκαραν οι ρωσοι στο Αφριν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πήρε τίποτα ουσιαστικό η Τουρκία από τους Ρώσους.Όλα αυτά που ανακοινώθηκαν τα ακούμε χρόνια τώρα. Το μόνο καινούργιο είναι για την ασφάλεια των τουριστικών θερέτρων!!Ελπίζω να καλυφτήκαμε!!Αυτό που ορισμένοι πολιτικοί στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα δεν κατανοούν είναι ότι όταν εγκλωβίζεσαι σε ρητορική βαρύγδουπη που δημιουργεί κόκκινη γραμμή είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναδιπλωθείς μετά.Μέχρι και σήμερα διάφοροι σύμβουλοι του Ερντογάνη περιφέρονται στα ραδιόφωνα και τα κανάλια της Τουρκίας και δηλώνουν διάφορα για την Συρία ,Αμερικάνους,Ρώσους,Κούρδους. Το αδιέξοδο που θα βρεθούν θα είναι μεγάλο.Τα ίδια θα καταπιούν και για την ΑΟΖ της Κύπρου.Η Τουρκιά για τους δικούς της λόγους θεωρεί ότι είναι Α κατηγορία.Δεν είναι.Σύντομα θα την κοντύνουν.Και πιστέψετε το υπάρχουν τα εργαλεία να γίνει χωρίς να ανοίξει μύτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην αναφερόμαστε με ευκολία στον Άγιο Παϊσιο. Ο Άγιος περιέγραψε τον αμοραλισμό της ρωσικής ηγεσίας. Είπε πως θα μας βοηθήσουν όχι γιατί μας αγαπούν αλλά γιατί τα συμφέροντά τους στη δεδομένη στιγμή θα συμπλέουν με τα δικά μας. Βέβαια οι κινήσεις του Πούτιν ωθούν την Άγκυρα σε θρασύτατες ενέργειες έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου,το τούρκικο όμως θράσος δέν είχε και δεν θα έχει ως αποδέκτες μόνο τους Έλληνες, αλλά και τους ίδιους τους Ρώσους. Καί τότε θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.