2/5/17

Χώρα με ημερομηνία λήξης...

Κατά το διάσημο ρηθέν του Δημοσθένους στον πρώτο Ολυνθιακό: "Δει δη χρημάτων, ω Άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν εστί γενέσθαι των δεόντων" θα μπορούσαμε να παραφράσουμε και σε "...δει δη των νοών ω Έλληνες και άνευ των κατάλληλων τούτων ουδέν… Τουτέστιν: "...τα μυαλά σας και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος".

Μια μεγάλη μερίδα των πολιτών αυτής της χώρας, περίπου το ένα τρίτο, συνεχίζει να πιστεύει στο "νερό του Καματερού". Ήτοι, πως υπάρχει κάποια μαγική συνταγή σαν αυτές που τους πουλούσαν ο Αλέξης και ο Πάνος προεκλογικά, για επιστροφή στην εποχή της ευημερίας με δανεικά με ένα άρθρο και ένα νόμο...
Θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ τους εξαπάτησε. Συνεχίζουν να πιστεύουν πως ο "γάιδαρος πετάει", απλά ο Αλέξης και η παρέα του τους πούλησαν και περιμένουν τον επόμενο "απατεώνα" που θα τους πει με πειστικό τρόπο αυτά που θέλουν να ακούσουν, περί λεφτόδενδρου, Ζαππείων και go back madam Merkel κλπ.
Μια άλλη μερίδα, περί τα δύο τρίτα του ενός τρίτου του συνόλου που ακολουθεί τη Νέα Δημοκρατία, έχει ακροβολιστεί και περιμένει την επάνοδο στην εξουσία προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτά που έκανε και πριν.
Προσδοκά αυτά που έκανε επί Σαμαροβενιζέλων και έπραττε οργιωδώς στις καλές εποχές επί Καραμανλή με Παυλόπουλο στο Υπουργείο Εσωτερικών και διορισμών...


Για τη συνέχεια Capital






3 σχόλια:

  1. " Χώρα με ημερομηνία λήξης"... Δει δη χρημάτων και πολλών.

    Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνική οικονομία ΔΕΝ είναι βιώσιμη χωρίς πολύ μεγάλη διαγραφή χρέους.
    Τα περί αλλαγών, μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων είναι ασπιρίνες, είναι πλέον πολύ αργά και κατόπιν εορτής.
    Οι υπέρογκοι φόροι και οι ιδιωτικοποιήσεις δεν καλύπτουν ούτε τους τόκους.
    Τί σημαίνει πρωτογενές πλεόνασμα? Ότι δεν υπολογίζεις τους τόκους του δημοσίου χρέους.
    Γι'αυτό το δημόσιο χρέος συνεχώς αυξάνεται.
    Άς μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν.
    Σκοπός των Δανειστών είναι να μας τα πάρουνε όλα.
    Και την Δημόσια περιουσία και την Ιδιωτική, για να "πάρουνε πίσω τα λεφτά τους".
    Σιγά να μην αφήσουν την Ελλάδα να ξεφύγει από τα νύχια τους και να αποκτήσει κάποια ανεξαρτησία.
    Όταν μάλιστα θα μπεί εφ΄άπαξ ή και ετήσιες εισφορές επί του Περιουσιολογίου σε όλους, σε παραλλαγή "Βαρλίκ Βεργκισί", πολλοί θα κλάψουν.

    Βέβαια μπορεί να μην προλάβουν να εφαρμόσουν τα επόμενα δήθεν "δίκαια" μέτρα.
    Διότι μετά την Συρία αναμένονται να αναφλεγούν τα Βαλκάνια και έπεται συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φιλελευθερισμός έχει κάποιες βασικές αρχές που ο αρθρογράφος δεν τις γνωρίζει ή απλά δεν τις κατανοεί. Ελευθερία μετακίνησης ανθρώπινου δυναμικού, ελευθερία μετακίνησης κεφαλαίων, ελευθερία έκφρασης, ελευθερία θρησκείας κτλ. Ο φιλελευθερισμός ως κυρίαρχη ιδεολογία οδηγεί στον χυλό της παγκοσμιοποίησης.Εχθρός είναι το κυρίαρχο έθνος, η θρησκεία, η γλώσσα, ο εθικός στρατός και οτιδήποτε σου δίνει ταυτότητα. Είτε κάποιος είναι -εν ελλάδι- αριστερός μαρξιστικής εμπνεύσεως, είτε 'δεξιός' φιλελεύθερος -νομίζωντας ότι είναι πατριώτης υπηρετεί την ίδια ιδεολογία δλδ τον φιλελευθερισμό. Οι διεθνιστικές ιδεολογίες υπηρετούν τον φιλελευθερισμό. Η ΕΕ ήταν ένα πείραμα για το κράτος μας που απέδειξε ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει. Η ΝΔ από ότι φαίνεται θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να επιτύχει το όνειρο της οικονομικής ευμάρειας της μεταπολίτευσης. Η άποψη μου είναι ότι δεν θα τα καταφέρει. Η αριστερά μας 'χάρισε' για τουλάχιστον τρία χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα. Θα τα εκμεταλευτεί η ΝΔ? Θα ρίξει το κόστος χρήματος για τις επιχειρήσεις? Θα αξιοποιήσει το σοβαρό ανθρώπινο δυναμικό? Θα κάνει σοβαρή μεταναστευτική πολιτική ή θα συνεχίσουμε το μελόδραμα για εξυπηρέτηση της γερμανικής βιομηχανίας? Θα δημιουργήσει ένα αποδοτικό κράτος? Το εύχομαι - δεν το πιστεύω- αλλά νομίζω ότι έπονται χειρότερες μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι!!Μας κάλυψε η capital και ο κ.Στούπας. Αφού το γράφουν έτσι είναι!!!
    Ερώτηση Νο 1.Πώς επιχειρήσεις έχει τρέξει ο κύριος Αρθρογράφος??
    Ερώτηση Νο 2.Ποιον θεωρεί κατάλληλο να τρέξει την χώρα??
    Ερώτηση Νο3. Ποιόν μισθό (σε απόλυτο ποσό)δεν μπορεί να θεωρηθεί αργομισθία??
    Ερώτηση Νο4. Πρέπει να γίνονται ή να μην γίνονται εκλογές στην χώρα??
    Ερώτηση Νο5. Μήπως θα ήταν ορθό να αλλάξουμε το Σύνταγμα και να διορίσουμε ένα τραπεζίτη για Πρωθυπουργό για να γίνουμε άμεσα Σιγκαπούρη ή Ιρλανδία??
    Ερώτηση Νο6. Ποιο είναι το επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης που έχει να επιδείξει σαν παράδειγμα ο Ελληνικός ιδιωτικός τομέας από την μεταπολίτευση ως σήμερα??
    Ερώτηση Νο7. Όταν σαν ιδιωτικός τομέας διαπλέκεσαι (για το κέρδος) με το δημόσιο τομέα είσαι υπεύθυνος ή όχι για την κατάντια της χώρας??
    Ερώτηση Νο8 .Φορολογική βάση της χώρας είναι οι επιχειρήσεις ή οι μισθωτοί(ιδιωτικού-δημόσιου τομέα) και οι συνταξιούχοι??
    Ερώτηση Νο9 .Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κώλυμα με Γιακουμάτους-Φώφες κ.λ.π ??(διότι συνέχεια μνημονευονται )http://harryklynn.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1788.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.