2/5/17

Η Κύπρος τα κατάφερε

του Αλέξη Παπαχελά
Μ​​ετά ένα ταξίδι στην Κύπρο, θέλω πραγματικά να φωνάξω στο πολιτικό προσωπικό της χώρας: «Ξυπνήστε, επιτέλους». Η Κύπρος είναι μια γροθιά στο στομάχι, γιατί σε κάνει να συνειδητοποιείς πώς θα μπορούσε να ήταν μια απελευθερωμένη από τις αγκυλώσεις της Ελλάδα.
Ας πάρουμε τον τομέα της εκπαίδευσης. Με τη συναίνεση της Αριστεράς δημιουργήθηκαν ιδιωτικά πανεπιστήμια, μερικά εκ των οποίων είναι υποδειγματικά. Θυμίζουν καλά ευρωπαϊκά ή αμερικανικά πανεπιστήμια, με τις υποδομές τους και την τάξη που επικρατεί. Σε ορισμένους τομείς βρίσκονται πολύ μπροστά, με συνέργειες με τη Microsoft ή άλλες μεγάλες εταιρείες. Χιλιάδες Ελληνες φοιτητές σπουδάζουν αυτήν τη στιγμή στην Κύπρο μαζί με νέους από την Κίνα, τις αραβικές χώρες και τη Ρωσία. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι μια πραγματικά παραγωγική επένδυση για την Κύπρο. Φέρνουν πολλές θέσεις εργασίας και τονώνουν, βεβαίως, την οικονομία.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, πολλά μεγάλα ξένα πανεπιστήμια ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Δεν τα κατάφεραν. Η προσπάθεια του Κ. Καραμανλή να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν έφερε καρπούς, διότι αντέδρασε ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος για πολλά χρόνια πριν στήριζε φανατικά τον θεσμό των ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Με αποτέλεσμα να λυμαίνονται τον χώρο διάφορα κολέγια και κολεγιάκια, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Οι Ελληνες πληρώνουν τώρα ακριβά για να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό, ακόμη και σε χώρες που δεν θα μπορούσαμε να φαντασθούμε πριν από δέκα χρόνια ως προορισμό για πανεπιστημιακές σπουδές. Η Ελλάδα έχει το ταλέντο, το προσωπικό και τη γεωγραφική θέση για να γίνει ο υπερκόμβος της ιδιωτικής εκπαίδευσης για τα Βαλκάνια, τον αραβικό κόσμο και άλλες περιοχές. Μας ταλαιπωρούν, όμως, η μιζέρια, η μανιώδης υπεράσπιση της πανεπιστημιακής συντεχνίας και η πολλή συζήτηση.

Αλλος τομέας, η προσέλκυση εύπορων ξένων που θέλουν να πάρουν άδεια παραμονής στην Ε.Ε. Και να επενδύσουν, κυρίως σε ακίνητα. Η Κύπρος επέλεξε ένα εύκολο, πρακτικό μοντέλο και τώρα κτίζονται κτίρια στα οποία κάθε τετραγωνικό πωλείται πάνω από 10.000 ευρώ. Εμείς κάναμε κάτι αντίστοιχο, αλλά ήταν δειλό, μισό και απαιτούσε τρελά πράγματα από τους γενναίους, επίδοξους επενδυτές, από πλευράς γραφειοκρατίας και εξετάσεων σε δημόσια νοσοκομεία...

Αν το τετραγωνικό ανέρχεται σε «τόσα ευρώ» στη Λάρνακα ή στη Λεμεσό, πόσο άραγε θα έπρεπε να κοστίζει στην αθηναϊκή Ριβιέρα; Ή οι θέσεις στις ελληνικές μαρίνες από όπου μπορείς να επισκεφθείς απίθανα μέρη; Και πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα δημιουργούνταν;

Οχι, εμείς προτιμάμε το Ελληνικό άτυπο ξενώνα-κολαστήριο για πρόσφυγες και μετανάστες και θέλουμε να προστατεύσουμε τα αρχαία του και τα δάση του. Και για τις μαρίνες προτιμάμε να διαπληκτίζονται δήμοι, υπουργεία και λιμενικά ταμεία, έτσι ώστε να τις διαχειρίζονται «ατύπως» διάφορα λαμόγια.

Λέμε τα ίδια πράγματα, βέβαια, εδώ και είκοσι χρόνια. Κάνουμε κάποια βήματα μπροστά για λίγο και μετά όπισθεν ολοταχώς.

Γιατί όμως τα καταφέρνουν οι Κύπριοι κι εμείς δεν μπορούμε; Γιατί είναι άνθρωποι πρακτικοί και γιατί οι πολιτικοί τους συνεννοούνται στα βασικά. Γιατί υπάρχει ακόμη ένα κράτος που δουλεύει και γιατί ο κάθε επενδυτής ξέρει τι ακριβώς θα του ξημερώσει. Και γιατί οι άνθρωποι στη Λευκωσία βλέπουν κάθε πρωί την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο και βγαίνει από μέσα τους το πολύ ισχυρό ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης.
Καθημερινή

37 σχόλια:

  1. Ασε ρε Παπαχελά ... Εμείς εδώ έχουμε Ζωή, Λαφαζάνη και Καζάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Λὲς μποῦρδες Παπαχελᾶ μας.
    Ἄλλα εἶναι τὰ σχέδια γιὰ τὴν Ἑλλάδα καὶ ἄλλα γιὰ τὴν Κύπρο.

    Τό γνωρίζεις ἀσφαλῶς τὸ "ἡ Ἑλλάδα ποτὲ δὲν πεθαίνει"· ἐ! ξέχνά το.
    Ἀπέθαντη δὲν εἶναι,καὶ κάθε μέρα παρακολουθοῦμε τὴν κηδεία της,ὅπως ἔγραψε κάποτε ὁ Γιανναρᾶς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταυγέτη
      δεν σου πέρασε από το μυαλό εκείνοι που έχουν σχέδια για την Ελλάδα, να χρησιμοποίησαν, εκτός από εκείνους που υπέγραψαν τα μνημόνια, και κάποιους αφελείς αγανακτισμένους και "υπερήφανους υπέρμαχους του "Όχι"", για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους;
      Λέω εγώ τώρα!
      Δεν σου πέρασε από το μυαλό όλο εκείνο το κίνημα των αγανακτισμένων, όλο, και εννοώ τους μηχανισμούς, να ήταν χρηματοδοτούμενο από εκείνους που κατηγορείς;
      Οσο για την Κύπρο, το σίγουρο είναι ότι δεν έχει τόσους κηφίνες, κομματικούς και συνδικαλιστές, όσο η Ελλάδα και τόσο ευκολόπιστους πολίτες, να πέφτουν στη λούμπα τους και να καταστρέφουν τη χώρα.
      Κανένα σχέδιο λοιπόν διαφορετικό για την Κύπρο.
      Αυτά είναι για εκείνους που τρώνε κουτόχορτο ή αναζητούν φερετζέ για να καλύψουν την αφέλειά τους.
      Η Κύπρος φέρθηκε πιο έξυπνα από την Ελλάδα και τώρα είναι στην άνοδο, έχει μέλλον.
      Η Ελλάδα, είναι θύμα των πολιτικών ελίτ, δεξιών και αριστερών, των συνδικαλιστών και των ευκολόπιστων πολιτών της, που γεμίζουν πλατείες παίζοντας παιχνίδια άλλων.

      Διαγραφή
    2. Σαββα, και ο καθε Παπαχελας εξυπηρετει τα σχεδια εκεινων που εφεραν τα μνημονια. Να ρωτησω τωρα. Το αρθρο του περασε απο εγκριση της πρεσβειας USA ή οχι? Πιο σημαντικο ειναι, το ποιος γραφει το αρθρο και οχι τι γραφει στο αρθρο. Οι εξυπναδες του Παπαχελα δε μας ενδιαφερουν. Ειναι για τους τηλεθεατες του σκαι

      Διαγραφή
    3. Η Ελλαδα ειναι δεμενη χειροποδαρα απο την πολιτικη αλητεια που κυβερνα τον τοπο και που μας παρεδωσε ως βορα στην εκτ, με το αζημιωτο φυσικα. Και με την απειλη της Τουρκιας για θερμο επεισοδιο, το κλεισιμο των τραπεζων κλπ κλπ, η Ελλαδα υποθηκευτηκε. Ο πλουτος της επιγειος και υπογειος καταληστευθηκε. Η πιο δημιουργικη γενια 18-32 ειναι ανεργη και ζει σε ακραια φτωχεια, αρα δεν αναπαραγεται, αρα συντελειται προμελετημενη δημογραφικη γενοκτονια. Το δηθεν προσφυγικο λειτουργει ως μοχλος πιεσης τοσο για λυση στο δημογραφικο οσο και για οικονομικη εκμεταλλευση. Στο φορουμ των Δελφων αναφερθηκε απο επισημα κυβερνητικα στοματα οτι οι λαθρομεταναστες ειναι μια εν δυναμει λυση!
      Κυριε Σαββα,ας μην κοροιδευομαστε αναμεταξυ μας. Εδω και πολλα χρονια,η κυβερνηση παιρνει γραμμη απεξω, και χρησιμοποιει συνδικαλιστες και κομματικους μηχανισμους για να περασει την ατζεντα της. Τοσα χρονια στην ΕΥΠ θα ειδατε οτι το ψαρι βρωμαει παντα απο το κεφαλι. Και σταματηστε ολοι να κατηγορειτε τον απλο πολιτη για την καταντια της χωρας. Πρωτοι εσεις με το Στρατο επρεπε να αντιληφθειτε (λεμε τωρα) και να τιμωρησετε την προδοσια.

      Διαγραφή
    4. @ Stefanos Papadopoulos

      >Πιο σημαντικο ειναι, το ποιος γραφει το αρθρο και οχι τι γραφει στο αρθρο<

      Δηλαδή, εσένα σ' ενδιαφέρει ο αρθρογράφος και όχι το άρθρο. Πολλοί σκέφτονται έτσι, σχολιάζουν τον αρθρογάφο και όχι τα γραφόμενα, γι αυτό θα είμαστε εσαεί ανώριμος λαός.

      Διαγραφή
    5. >Πιο σημαντικο ειναι, το ποιος γραφει το αρθρο και οχι τι γραφει στο αρθρο<


      @ Stefanos Papadopoulos αν έχεις να πεις κάτι για το άρθρο γράψτο, αλλιώς τα προσωπικά σου με τον Παπαχελά λύστα αλλού.

      Διαγραφή
    6. Νομίζω ότι όλο το ζουμί τού άρθρου είναι η τελευταία του παράγραφος:

      "Γιατί όμως τα καταφέρνουν οι Κύπριοι κι εμείς δεν μπορούμε; Γιατί είναι άνθρωποι πρακτικοί και γιατί οι πολιτικοί τους συνεννοούνται στα βασικά. Γιατί υπάρχει ακόμη ένα κράτος που δουλεύει και γιατί ο κάθε επενδυτής ξέρει τι ακριβώς θα του ξημερώσει. Και γιατί οι άνθρωποι στη Λευκωσία βλέπουν κάθε πρωί την τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο και βγαίνει από μέσα τους το πολύ ισχυρό ένστικτο της επιβίωσης και της αυτοσυντήρησης"

      Το ότι οι Κύπριοι αδελφοί είναι πιο ώριμοι πολιτικά από μάς, τούς Ελλαδίτες, είναι αναμφισβήτητο. Να υποθέσω ότι αυτό είναι ένα καλό κατάλοιπο τής αγγλοκρατίας, καθ' ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού; Ίσως.

      Στην ιστοσελίδα, όπου δημοσιεύεται το άρθρο, διάβασα ένα σωστό σχόλιο, το οποίο μεταφέρω αυτούσιο:

      Ανδρεας • 7 ώρες πριν

      Γιατι οι Ελληνες της διασπορας, Κυπριοι και Ελλαδιτες, τα καταφερνουν, προφανως τοσο καλα κατα τη μεγαλη τους πλειοψηφεια; Η απαντηση ισως να ειναι μια λαξη: το ΣΥΣΤΗΜΑ. Η Ελλαδα δεν προκειται να προοδευσει εν οσω υπαρχει το συνταγματης μεταπολιτευσης που εχει μετατρεψει το κρατος σε τυπου πελατειακο οπου οι συντεχνιες εχουν το απανω χερι και οπου οι δημοσιοι υπαλληλοι κυβερνουν τη χωρα. Οι Ελληνες διαπρεπουν σ ενα συστημα οπου ο κοπος και η εφευρητηκοτητα ανταμειβονται. Στη Κυπρο που παρολο το συστημα συγκλινει τελευταιως με το Ελληνικο υπαρχει μια αλλη διασταση, η διασταση της συναινεσης. Οι Κυπριοι δεν εκαψαν τραπεζες, δεν κατεστραψαν περιουσιες, δεν εριχναν μολοτοβ και δεν εδιωχναν η εγλωβιζαν τουριστες οταν αρχισε η οικονομικη κριση. Διαμαρτυρηθηκαν, αλλαξαν κυβερνηση, εκαναν αυτα που ορθολογικα επρεπε να κανουν. Και τα καταφεραν.

      Διαγραφή
    7. Στέφανε
      δείξε σε έναν άνθρωπο που σ' αγαπάει πραγματικά αυτό το σχόλιο που έγραψες και ρώτα να σου πει τη γνώμη του.
      Αυτός θα σου πει αν έχεις δίκιο ή όχι.
      Κάντο σε παρακαλώ.

      Διαγραφή
    8. Nativist,Andpik και Σαββα, δηλαδη, εσεις παιρνετε στα σοβαρα, οποιονδηποτε.
      Αν καποιος εχει σχεσεις με πρεσβειες, με λεσχες (πχ Bildenberg) και γραψει κατι, εγω δε θα αναρωτηθω, αν ειναι δικη του αποψη ή εκφραζει καποιον εντολεα του? Εγω Θα πρεπει να παρω, τοις μετρητοις το αρθρο του.
      Φιλε Nativist, ακριβως οπως το ειπες, γι αυτο φτασαμε εδω. Επειδη το καθε σκουπιδι εβγαινε και ειχε αποψη και αρα και τη δυνατοτητα να παρασυρει το καθε αδαη και ασχετο. Ετσι μας επεισαν οτι για την αποτυχια των μνημονιων φταινε οι Ελληνες και οτι οι Ισπανοι, οι Πορτογαλοι, οι Κυπριοι, οι Ιρλανδοι βγηκαν απο τα μνημονια. Διαβαστε τα νουμερα αυτων των χωρων και ξαναμιλαμε. Να διαβασετε ομως, τα πρωτογενη στοιχεια και να βγαλετε τα συμπερασματα σας και οχι να σας εξηγουν τα νουμερα οι Παπαχελαδες, οι Μπαμπηδες και οι αλλοι υπερεπιστημονες, που εχουν μεγαλη ευθυνη, μαζι με τα αφεντικα τους, την ελληνικη ελιτ.
      Για το αν θα εβγαινε ποτε το ελληνικο προγραμμα, βρειτε τα στοιχεια για εξυπηρετηση τοκων και χρεολυσιων εως το 2030 και βγαλτε συμπερασματα, σχετικα με τα παραμυθια που μας ελεγαν απο το 2010. Το προγραμμα λοιπον, ηταν μη ρεαλιστικο και αποτυχημενο απο το 2010. Αυτο δεν εχει καμια σχεση με τη Κυπρο, ουτε με αλλες χωρες, ουτε με πρασινα αλογα.
      Προσωπικα, βαρεθηκα να μου λενε ανοησιες, ο καθε ανοητος, αναξιοπιστος και ασχετος δημοσιογραφος και γι αυτο φυσικα και θα τον κρινω και πολυ αυστηρα. Αν καποιος προτιμα τα παραμυθια, ειναι δικο του δικαιωμα.
      Κατι ακομα. Εγω διαβαζω Σαββα, οχι γι αυτα που γραφει, αλλα γιατι γνωριζω, ποιος ειναι ο Σαββας. Αν ο Σαββας, ειχε υποπτο παρελθον, περιεργες επαφες με πρεσβειες, δε θα με ενδιεφερε η αποψη του. Ξεκιναω λοιπον απο τη αξιοπιστια του αναλυτη και ετσι λαμβανω σοβαρα και το περιεχομενο. Αναποδα αυτο δε δουλευει. Οποιος μπορει να το αντιληφθει, καλως.

      Διαγραφή
    9. Στέφανε ασε τους φίλους του ιστολογίου στην άγνοιά τους. Ασχολήσου με το ΕΠΑΜ και τον Καζάκη και άσε μας εμάς.
      Εμείς ακούμε την Bildenberg και τους άλλους άσχετους και - πάντοτε - υποκινούμενους επιστήμονες.
      Θα κάνει καλό και στην υγεία σου.
      http://seisaxthia-epam.blogspot.co.gr

      Διαγραφή
    10. Οταν δε εχεις επιχειρηματα, αναφερεις παντα το Καζακη? Δε πειραζει.
      Ξεκινα να μαζευεις γυρω στα 600 δις σε μετρητα, σε λιγοτερο απο 15 χρονια, για να πετυχει το προγραμμα. Για σενα και κατι αλλους που μας κυβερνησαν και μας πσρεδωσαν στο IMF, ειναι ολα ρεαλιστικα. Καλη τυχη.

      Διαγραφή
    11. @ Stefanos Papadopoulos2 Μαΐου 2017 - 9:30 μ.μ.

      Αν έχεις να σχολιάσεις κάτι επί τού άρθρου, κάνε το. Τα υπόλοιπα φληναφήματα μού είναι αδιάφορα.

      Επιτέλους, υπάρχουν και κάποιοι κανονισμοί εδώ μέσα, οι οοποίοι μάλλον έχουν ατονίσει:

      •Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια

      •Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί


      Ειδικά ο δεύτερος κανόνας έχει εντελώς καταπατηθεί. Πολλοί γράφουν ως "unknown", πετώντας από κάτω ένα όνομα, το οποίο μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Δηλαδή, μπορώ κι εγώ να γράψω σαν "unknown", γράφοντας πότε Nativist, πότε Γιάννης και πότε Γιώργος από κάτω.

      Κριστιάν, είναι αυτό το νόημα του κανονισμού;

      Διαγραφή
    12. Σωστή η γενική παρατήρηση σου για το "κανονισμό". Αλλά έχασε το νόημα ύπαρξης του. Για αυτό το λόγο, αναστέλλεται η δημοσίευση του.

      Διαγραφή
    13. Κριστιάν, γιατί έχασε το νόημα ύπαρξής του; Μήπως θα έπρεπε να αναστείλεις και τον μετριασμό, ο οποίος καθυστερεί και παρεμποδίζει τον διάλογο, δεδομένου ότι γράφει κανείς πράγματα, τα οποία έχει γράψει και κάποιος άλλος, αλλά δεν έχει δει ακόμη το σχόλιό του. Χάνεται η συνέχεια τού διαλόγου με τον μετριασμό.

      Διαγραφή
  3. Πιστευω πως το προβλημα της Ελλαδος βρικεται στην κουλτουρα και στην παιδεια. Η υπερβολικη σημασια που διδεται στο κριτικο πνευμα σε συνδυασμο με τις αρχες του διαφωτισμου που γραφτηκαν στο DNA των Ελλαδιτων, εφεραν ως αποτελεσμα ο καθε πολιτης να ειναι αυτονομη υπαρξη και ενα απεραντο πανεπιστημιο. Αποτελεσμα αυτου ειναι ο καθενας να βλεπει το τομαρι του και κανενας να μην ακουει κανενος... Η τελευταια εκφραση ανηκει στο Αγιο Πορφυριο και την ειπε λιγο καιρο πριν πεθανει για να εκφρασει την κουραση του απο την νοοτροπια του κοσμου.
    Τελος παντων επειδη ειμαι Κυπριος δεν θελω να βγαινουν λανθασμενα συμπερασματα. Η Κυπρος δεν ειναι οικονομικος παραδεισος. Απλα ειναι καλυτερα απο την Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωμιέ
      στην Ελλάδα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, στην πολιτική, τα ΜΜΕ και την κοινωνία, που λυσσασμένα αποκρούει κάθε επιχείρημα που αφορά την οικονομική ανάκαμψη στην Κύπρο.
      Όταν έγραφα ότι η Κύπρος τα καταφέρνει, με έβριζαν και έλεγαν ότι η Κύπρος καταστρέφεται και ότι παρουσιάζω ψεύτικη εικόνα.
      Όταν άρχισαν να έρχονται τα στοιχεία της ανάκαμψης, άλλαξαν παραμύθι.
      Άλλο το πρόβλημα της Κύπρου και άλλο της Ελλάδας.
      Τα πράγματα είναι απλά.
      Παρότι το οικονομικό πρόβλημα της Κύπρου ήταν διαφορετικό από αυτό της Ελλάδας, αν εστιάσουμε στις πρακτικές που ακολουθήκαν στο νησί κι εδώ, βρίσκουμε την αλήθεια, χωρίς φτιασίδια.
      Στην Κύπρο στρώθηκαν στη δουλειά, και στην Ελλάδα υπονόμευε ο ένας τον άλλον, σε όλα τα επίπεδα.
      Και τώρα, που τα έκαναν θάλασσα, λένε ότι άλλο Κύπρος και άλλο Ελλάδα.
      Τον κακό τους το φλάρο.

      Διαγραφή
    2. Το σημαντικο ειναι να βρεθει η πραγματικη αιτια αυτων των νοοτροπιων. Αλλιως δεν διορθωνεται...
      Θα ηθελα επισης να πω οτι στην Ελλαδα οπως και στην Κυπρο ολες οι ιδεολογιες εχουν καταρρευσει ως χαρτινος πυργος. Το μονο που μας σωζει ειναι να βρεθει ο ηγετης που θα μας επαναφερει πισω στις αξιες μας. Δεν χρειαζομαστε ιδεες, χρειαζομαστε ανθρωπο. Μπορει να λετε για οικονομικο θαυμα στην Κυπρο, αλλα με ολα τα αλλα τι γινεται?

      Διαγραφή
    3. Ευριπίδης Μπίλλης
      Τον κακό τους το φλάρο !!!!!
      Φαίνεται κ. Καλεντερίδη ότι η μνήμη σας έχει εξασθενήσει τα μάλα (γιατί δεν γνωρίζω) νεοταξικά. Και με όλον επιταχυνόμενο ρυθμό μας «καθοδηγείτε» στο ότι εμείς φταίμε.

      Διατηρώντας μίαν ελάχιστη ελπίδα ότι έχετε άγνοια (μάλλον αποκλείεται, γιατί ο βήχας και η νέα τάξη δεν κρύβονται), δείτε κατωτέρω για να μάθετε τι συνέβη και τι συμβαίνει στην Ελλάδα όπου υποθηκεύσατε άνευ αιδούς τον Εθνικό της πλούτο για 99 χρόνια κτλ. Με τη νεοταξική σας δικαιολογίας ότι εμείς φταίμε.

      Ἄγει ἐς φῶς την ἀλήθειαν ὁ χρόνος…
      http://drupal.antibaro.gr/node/3015
      Του Γιάννη Α. Χαραλαμπίδη

      Και
      Φάνη Παπαθανασίου της ΕΡΤ
      Ειδικές Αποστολές
      «Ελλάδα και ΔΝΤ: έξι χρόνια στο λαβύρινθο της ύφεσης»
      http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/22ma%CE%902016-idikes-apostoles/

      Και
      Γιώργος Κασιμάτης: Οι Συμφωνίες Δανεισμού της Ελλάδας με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ
      https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/02/17/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9/

      Γνωρίστε το ουδεμία σχέση έχον με το μνημόνιο της Ελλάδας, Μνημόνιο Κύπρου
      https://pratto.gr/2012/12/10/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85/

      Δείτε και το μνημόνιο υποδούλωσης και καταλήστευσης της Ελλάδας.
      Μνημόνιο (πρώτη δανειακή Ελλάδας)
      http://drupal.antibaro.gr/sites/default/files/mnhmonio2010-gre.pdf

      Και ακούστε τον Καθηγητή Κασιμάτη να το αναλύει.
      Γ Κασιμάτης (2011)...'' αναλύει το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις..'
      https://www.youtube.com/watch?v=ZDxDund94-w

      Τέλος δείτε την ολική καταστροφή της Ελλάδας δια της «σωτηρίας» στις καμπύλες;
      https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/27742920515/in/dateposted-public/
      https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/27668191371/in/dateposted-public/

      Και περί του PSI σας:
      Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ
      https://www.youtube.com/watch?v=Zvws3CjWAV8

      Διαγραφή
  4. Να παρουμε το παραδειγμα των υδρογοναθρακων η Κυπρος ειναι 10-15 χρονια μπροστα...ενω στην Ελλαδα καπποιοι ακομη δεν πιστευουν οτι υπαρχουν !
    Μην μου πει καπποιος το γνωστο σλογκαν οτι οι Τουρκοι και τα "ξενα συμφεροντα" δεν θα αφησουν την Ελλαδα να τα αξιοποιησει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Το πετρέλαιο υπάρχει, απλώς δε θέλουν να το βγάλουν τώρα γιατί υπάρχουν συμφέροντα, έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία ως το 2015, πρέπει να ανανεώσουμε τη σύμβαση, να φέρουμε φυσικό αέριο με 11 ευρώ όταν στην αγορά υπάρχει με 3 ευρώ. Εμείς στην Κρήτη θα το βγάλουμε με 3 ευρώ και θα δώσουμε δουλειά σε 150.000 με 200.000 Έλληνες, γιατί να πάρουμε το ρωσικό;
      Συνεχώς παίζουμε αυτά τα βρώμικα παιχνίδια και κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η αργοπορία, είναι εσκεμμένη διότι υπάρχει η μίζα»
      , υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος (δεν είδα μήνυση, ουδέ καν διάψευση).

      Τα ίδια καταγγέλλει συνεχώς, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

      Διαγραφή
  5. Όποιος έχει ζήσει τα ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την μεταπολίτευση και δώθε θα έχει διαπιστώσει ότι η αιτία του καρκινώματος -αρκεί μία ματιά στις δήθεν προεκλογικές φοιτητικές διαδικασίες και στο περιβάλλον τους για να αντιληφθεί και ο πιο άσχετος ότι το καρκίνωμα στην Ελλάδα- λέγεται κομματοκρατία.

    Πως λοιπόν είναι δυνατόν με τις ίδιες συνθήκες και τους ίδιους μηχανισμούς και τα ίδια πάνω-κάτω πολιτικά πρόσωπα να περιμένουμε ένα διαφορετικό σωστότερο αποτέλεσμα;
    Βεβαίως εκτός από τα πανεπιστήμια το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευριπίδης Μπίλλης
    Είναι λυπηρό να δημοσιεύει και να αναπαραγάγει κανείς (γιατί άραγε;) ή να ασχολείται με τη νεοταξική προπαγάνδα του Παπαχελά.
    Απλά κάποιος να τον "ενημερώσει" ότι το μόνον το δικό μας μνημόνιο περιελάμβανε τον άθλιο όρο υποδούλωσης μας στη νέα τάξη του του άρθρου 14.5 της πρώτης δανειακής σύμβασης. Ήτοι:
    14. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ
    (5) Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
    Και επειδή γνωρίζει καλύτερα τα αμερικάνικα, το γράφω και στην γλώσσα που την καταλαβαίνει καλύτερα:
    14. GOVERNING LAW AND JURISDICTION
    (5) The Borrower hereby irrevocably and unconditionally waives all immunity to which it is or may become entitled, in respect of itself or its assets, from legal proceedings in relation to this Agreement, including, without limitation, immunity from suit, judgement or other order, from attachment, arrest or injunction prior to judgement, and from execution and enforcement against its assets to the extent not prohibited by mandatory law.
    Και για να γνωρίσετε τον κύριο της λέσχης Μπίλτενμπερκ σας θυμίζω στη συνέχεια (κατωτέρω) το εξ ίσου "περισπούδαστο" κατωτέρω στο ίδιο στυλ του εμείς φταίμε, κατωτέρω του άρθρο του της 5/9/2007:
    Το σαράκι της συνωμοσιολογίας (Καθημερινή 5/9/07)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην ώρα του, στο ίδιο στυλ του εμείς φταίμε, για να μας πείσει να αποδεχθούμε τα νέα δολοφονικά κατοχικά μέτρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ

    Το σαράκι της συνωμοσιολογίας (Καθημερινή 5/9/07)
    Του Αλεξη Παπαχελα
    Εχω σήμερα κάποια πράγματα τα οποία θέλω να μοιραστώ μαζί σας εντελώς εμπιστευτικά, ορισμένες πληροφορίες σε σχέση με τις πρόσφατες πυρκαγιές. Είναι «πληροφορίες-μπετόν» από ανθρώπους που ξέρουν και από όσα άκουσα εγώ ο ίδιος.
    Λοιπόν, κατ' αρχήν γύρω στις έντεκα το βράδυ της προπερασμένης Παρασκευής οι υπηρεσίες ασφαλείας εντόπισαν κάτι πολύ περίεργο. Ολοι οι Αλβανοί που ζούσαν στην Πελοπόννησο μπήκαν σε ΚΤΕΛ και συγκεντρώθηκαν στο Λουτράκι. Ηταν σαν να τους είχε ειδοποιήσει κάποιος με ειδικό τρόπο, να όπως έγινε με τους Εβραίους που δεν πήγαν στη δουλειά τους στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου γιατί είχαν ειδοποιηθεί για το επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Την ίδια ώρα Αλβανοί φωτο-κομάντος περνούσαν με «παπιά», έριχναν ένα στουπί βενζίνη και άναβαν φωτιές σε διαφορετικά και απομακρυσμένα σημεία. Από ό,τι έμαθα, ανήκουν σε μια νέα τρομοκρατική οργάνωση, τον νέο UCK, και αρχηγός τους είναι ο πράκτορας Νταν, ο οποίος αργότερα την ίδια ημέρα εθεάθη σε σκυλάδικο της Ημαθίας να γιορτάζει το κάψιμο της Ελλάδος.
    Οι πληροφορίες αυτές δεν επιδέχονται διάψευση και εξηγούν τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Τώρα για την Αρκαδία και τη Μεσσηνία έχω να μοιραστώ πληροφορίες από δικές μου εμπειρίες.
    Παλιότερα με είχαν προσκαλέσει στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, όπου πριν είχαν πάει πολλοί πολιτικοί εξ Ελλάδος. Εκεί με όρκισαν μαζί με τα άλλα μέλη της Λέσχης αφού μας έβαλαν να φοράμε κάτι μεσαιωνικές μάσκες. Μας ενημέρωσαν μάλιστα πως από εκείνη την ώρα είχαμε γίνει τακτικά μέλη της παντοδύναμης Λέσχης.
    Εκείνη την αποφράδα Παρασκευή του Αυγούστου έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον γραμματέα της Μπίλντεμπεργκ. Με ρώτησε αν οδηγώ στον δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης ή αν βρίσκομαι κοντά στο Διαβολίτσι. Απήντησα αρνητικά, αλλά ενημέρωσα ότι έχω συγγενείς στην περιοχή. Η εντολή ήταν άμεση: να τους απομακρύνετε αμέσως.
    Μαθαίνω τώρα ότι αργότερα την ίδια ημέρα ο σταθμάρχης της CIA Τζακ Ράιαν με εντολή του προέδρου της Μπίλντεμπεργκ καβάλησε ένα τρακτέρ και άρχισε να πετάει αναμμένα σπίρτα στη Μεγαλόπολη, τον Μελιγαλά και άλλα μέρη. Γιατί; Μα ελάτε τώρα, κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να σταματήσει το κτίσιμο των αγωγών από τη Ρωσία. «Κάψτε το Πολύδροσο για να μην κατέβει η Μεγάλη Αρκούδα ποτέ στη Μεσόγειο» ήταν η εντολή...
    Τις τελευταίες ημέρες έχω ακούσει περίπου τα παραπάνω σενάρια σε σαλόνια του Κολωνακίου, αλλά και απόμακρους καφενέδες. Το σαράκι της συνωμοσιολογίας είναι βαθιά ριζωμένο μέσα μας και δυστυχώς σε οριακές στιγμές θεριεύει.
    Είναι ασφαλώς φυσικό. Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι η Πόλη έπεσε γιατί κάποιος Εβραίος άνοιξε την Κερκόπορτα. Αγνοούμε και δεν θέλουμε ποτέ να ακούσουμε πως η τότε αυτοκρατορία ήταν μια σκιά του παλιού της εαυτού λόγω διαφθοράς, κακοδιοίκησης, νεοπλουτισμού κ.ά. πολλών παραγόντων.
    Μερικές φορές μου θυμίζουμε τον άνθρωπο που κοιτάζει στον καθρέφτη και δεν αντέχει να βλέπει τις ατέλειές του. Αντί να τις παραδεχθεί λοιπόν βάζει γρήγορα ένα ρούχο πάνω του για να τις κρύψει. Η συνωμοσιολογία είναι το πέπλο που βάζουμε ανάμεσα στους εαυτούς μας και τον καθρέφτη για να μη μάθουμε ποτέ σε τι φταίμε εμείς.
    Είναι τόσο, μα τόσο εύκολο να φταίνε πάντοτε οι άλλοι...








    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εμείς θα τα καταφέρουμε ! Μπορεί να μη ζούμε βέβαια αλλά τουλάχιστον θα υπάρχει Ελλάς με πληθυσμό μουσουλμάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευριπίδης Μπίλλης
    Αλήθεια γιατί επαναλαμβάνεστε κ. Καλεςντερίδη;
    Απαράδεκτο αηδιαστικό προπαγανδιστικό κατοχικό άρθρο αναπαραχθέν εις τον Ινφογνώμονα.
    Γιατί πέτυχε η Κύπρος και αποτυγχάνει η Ελλάδα;
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/03/blog-post_558.html
    Του Χρίστου Κατηφόρη

    Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η αναπαραγωγή προκλητικών προπαγανδιστικών άρθρων εις βάρος του υπόδουλου και υπό εξόντωση Ελληνισμού. Άρθρων που επιδιώκουν να δικαιολογήσουν το εν εξελίξει πρωτοφανές διεθνώς έγκλημα εις βάρος του Ελληνισμού

    Προκειμένου να πείσω ότι το άσπρο είναι άσπρο Δείτε.

    Ἄγει ἐς φῶς την ἀλήθειαν ὁ χρόνος…
    http://drupal.antibaro.gr/node/3015
    Του Γιάννη Α. Χαραλαμπίδη

    Και
    Φάνη Παπαθανασίου της ΕΡΤ
    Ειδικές Αποστολές
    «Ελλάδα και ΔΝΤ: έξι χρόνια στο λαβύρινθο της ύφεσης»
    http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/22ma%CE%902016-idikes-apostoles/

    Και
    Γιώργος Κασιμάτης: Οι Συμφωνίες Δανεισμού της Ελλάδας με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ
    https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/02/17/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9/

    Γνωρίστε το ουδεμία σχέση έχον με το μνημόνιο της Ελλάδας, Μνημόνιο Κύπρου
    https://pratto.gr/2012/12/10/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85/

    Δείτε και το μνημόνιο υποδούλωσης και καταλήστευσης της Ελλάδας.
    Μνημόνιο (πρώτη δανειακή Ελλάδας)
    http://drupal.antibaro.gr/sites/default/files/mnhmonio2010-gre.pdf

    Και ακούστε τον Καθηγητή Κασιμάτη να το αναλύει.
    Γ Κασιμάτης (2011)...'' αναλύει το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις..'
    https://www.youtube.com/watch?v=ZDxDund94-w

    Τέλος δείτε την ολική καταστροφή της Ελλάδας δια της «σωτηρίας» στις καμπύλες;
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/27742920515/in/dateposted-public/
    https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/27668191371/in/dateposted-public/




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μπίλλη
      συγνώμη που θα σας το πω, αλλά σας χρησιμοποίησαν όλοι αυτοί που αραδιάζετε πάνω, για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους, να μας χώσουν πιο βαθιά στη μέγγενή τους.
      Είναι δύσκολο να το παραδεχτεί κανείς, αλλά θα είναι καλύτερα αν το παραδεχτείτε.
      Πέσατε θύμα λαϊκιστών και λαοπλάνων, θύμα απατεώνων.

      Διαγραφή
    2. Ευριπίδης Μπίλλης
      Το ποιος χρησαιμοποιεί ποιον το δείχνουν τα ατράνταχτα στοιχεία που δεν θέλετε να δείτε. Δείτε μόνον το βίντεο της ΕΡΤ του Φάνη Παπαθανασίου που σίγουρα δεν είδατε. Γιατί αν το είδατε και επιμένετε τότε λυπούμαι αλλά ...

      Φάνη Παπαθανασίου της ΕΡΤ
      Ειδικές Αποστολές
      «Ελλάδα και ΔΝΤ: έξι χρόνια στο λαβύρινθο της ύφεσης»
      http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/22ma%CE%902016-idikes-apostoles/

      Διαγραφή
    3. Απορώ με την υπομονή σας, δεν σας έχουν κουράσει αυτές οι συμπεριφορές;

      Διαγραφή
    4. Ευριπίδης Μπίλλης
      Επίσης κ. Καλεντερίδη, είναι όπως αντιλαμβάνεστε τιμή μου να με "χρησιμοποιούν" ο Καθηγητής Κασιμάτης και η Ελληνίδα Καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά (τη γνωρίζετε;) αντί ως εσάς ο τέως υπουργός του εφιάλτη ΓΑΠ και όλων των επακολουθησάντων "πατριωτών" Παπακωνσταντίνου (τον θυμάστε;;) . Καθώς και ο νέος πληροφοριοδότης Παπαχελάς.

      Δείτε αφού "δεν τα γνωρίζετε" πρώτα τα της Ζωής Γεωργαντά για το ψευδές έλλειμμα σας που στόχο είχε τη δήμευση της Ελλάδας δια της χρεωκοπίας της και μετά ένα ακόμα άρθρο του νέου σας “συνεργάτη” Παπαχελά. Που “δεν σας χρησιμοποιεί”.
      Ποιά είναι η Ζωή Γεωργαντά που έστειλε τον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για κακούργημα (http://www.iefimerida.gr/news/87195/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AC-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%B7%CE%BC%CE%B1 )

      Η συνωμοσία της ΕΛΣΤΑΤ- Γράφουν οι Ζωή Γεωργαντά και Νικόλας Λογοθέτης (http://epikaira.gr/article/i-synomosia-tis-elstatgrafoyn-oi-zoi-georganta-kai-nikolaslogothetis )


      ΕΛΣΤΑΤ: Πώς φούσκωσαν το έλλειμμα και μπήκαμε στο Μνημόνιο. Πρόσθεσαν αναίτια 15 δις για να εκτοξευθεί στο 15,8% – Τι έγραφαν τα «Επίκαιρα» για την υπόθεση... http://epikaira.gr/article/elstat-pos-fouskosan-to-elleimma-kai-mpikame-sto-mnimonio

      Ζωή Γεωργαντά - "Μαγείρεψαν το έλλειμμα στο 15.4%" https://www.youtube.com/watch?v=ICkxxok3XV8

      Ποινικές διώξεις. Πώς μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο - Ζωή Γεωργαντά, https://www.youtube.com/watch?v=GAX4TDkonsM

      Hμερομηνία δημοσίευσης: 17-02-08



      Διαγραφή
    5. Ευριπίδης Μπίλλης
      Και το ΕΠΙΚΑΙΡΟ άρθρο του νέου συνεργάστη του Ινφογνώμονα Παπαχελά
      Για να μας παίρνουν σοβαρά την επομένη
      Tου Aλεξη Παπαχελα
      Η ιλαροτραγωδία της ονομασίας των Σκοπίων θα περάσει μία ακόμη δύσκολη φάση. Η Ελλάδα θα ξοδέψει και άλλο πολιτικό κεφάλαιο για ένα θέμα που έχει ουσιαστικά χάσει εδώ και πολλά χρόνια και το οποίο δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει αναδειχθεί σε μείζον ζήτημα.

      Καλώς ή κακώς όμως η πολιτική μας ηγεσία, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή έως τον σημερινό πρωθυπουργό, δεν μπόρεσε να δαμάσει το λαϊκό αίσθημα τα τελευταία είκοσι και κάτι χρόνια. Κανείς δεν κατάλαβε πώς ένα κρατίδιο που δεν μπορεί ούτε καν να μας «τσιμπήσει», όχι να μας ενοχλήσει, έγινε τεράστιο θέμα. Κανείς εκ των ηγετών μας δεν πίστευε ότι επρόκειτο για πραγματικό πρόβλημα αλλά όλοι ελύγισαν φοβούμενοι το πολιτικό κόστος και την περιώνυμη ρετσέτα του «προδότη».
      Μια χώρα πρέπει να έχει στρατηγικές προτεραιότητες και να γνωρίζει πολύ καλά πώς και πότε ξοδεύει πολύτιμο γεωπολιτικό κεφάλαιο. Και ειδικότερα μια χώρα σαν την Ελλάδα, που δεν έχει πρόβλημα ψαρέματος μπακαλιάρου αλλά ουσιαστικά ζητήματα ασφάλειας με την Τουρκία.
      Αυτά ανήκουν στο χθες. Σήμερα τα Σκόπια έχουν όντως αποθρασυνθεί, καθώς αντιλαμβάνονται πως λίγοι μας παίρνουν εμάς στα σοβαρά. Μας κουνάνε το χέρι σαν μικρά παιδιά που έχουν κερδίσει σε έναν καβγά σε μια γειτονιά και το απολαμβάνουν. Χωρίς να διακατέχομαι από υπερπατριωτικό πυρετό βγαίνω από τα ρούχα μου όταν ακούω τις προκλητικές δηλώσεις των γιάπηδων υπουργών των Σκοπίων ή όταν μαθαίνω πως με επίσημο έγγραφο μας ζητούν και να δηλώσουμε μετάνοια για το εμπάργκο. Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών πήραν το ρίσκο να επιχειρήσουν να κλείσουν το θέμα. Η εύκολη λύση ήταν να αφήσουν τα Σκόπια να μπουν ως FYROM στο ΝΑΤΟ. Το ζήτημα θα συνέχιζε να «σαπίζει» για χρόνια παγιώνοντας μια διπλωματική πραγματικότητα.
      Το μονοπάτι του βέτο ήταν προφανώς στηριγμένο σε κάποιο σενάριο συμβιβασμού. Η Αθήνα γνώριζε προφανώς πως στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε να περιμένει μια φόρμουλα διπλής ονομασίας. Και το μεγάλο ερώτημα είναι: μήπως θεώρησαν ότι η διπλή ονομασία «περνούσε» στο πολιτικό κλίμα μετά τις τελευταίες εκλογές και τώρα διαπιστώνουν ότι οι συνθήκες άλλαξαν; Αν αυτό συμβαίνει πράγματι, η Αθήνα θα βρεθεί πιθανότατα σε ένα μονόδρομο από αύριο. Θα αναγκασθεί να πει ΟΧΙ σε μία πρόταση του μεσολαβητή του ΟΗΕ και στη συνέχεια να θέσει βέτο. Και βεβαίως η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτα, είναι πολύ ισχυρή για να την απειλήσει κανείς.
      Απλά είναι δυσάρεστο το θέαμα του μεγάλου παιδιού που έμπλεξε σε έναν τσακωμό με τον μικρότερο γείτονα, έχασε και τώρα και τα άλλα παιδιά γελάνε μαζί του. Στη γειτονιά που βρισκόμαστε, καλό είναι να επιλέγουμε προσεκτικά πότε, πώς και με ποιον ξεκινάμε ένα καβγά. Για να μας παίρνουν σοβαρά την επόμενη φορά...






      Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν...3,9% ένα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ. Ζωή Γεωργαντά Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Παραγωγικότητας Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Τέως Μέλος του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ μετά από έγκριση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων 3 Σεπτεμβρίου 2012, http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/2009.html

      «Φουσκωμένο» τεχνητά το έλλειμμα του 2009 επιμένει η Ζωή Γεωργαντά. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=447555

      Ζωή Γεωργαντά - Κατηγορίες κατά της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα. Μην μιλάς της είπε ο πρόεδρος της Eurostat Γερμανός Καθηγητής Βαντεμάγιερ. http://www.dailymotion.com/video/xl5e71_%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1_news .

      Το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ γκρεμίζει και τους θεσμούς; http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/336950/to-skandalo-tis-elstat-gkremizei-kai-toys-thesmoys



      Διαγραφή
    6. Κύριε καθηγητά
      δεν μπορώ να σας κάνω περισσότερο "ευτυχισμένο" από όσο θέλετε να είστε.

      Διαγραφή
  10. Πολύ και περιττή φασαρία για τα γραφόμενα ενός παπαγάλου των Αμερικάνων.

    Απλώς το κείμενο προμοτάρει την "εξυγίανση" της Κύπρου ώς άλλοθι για να μην κατηγορηθεί η EXXON (και ο πρόεδρος της) ότι έχουν ορμήξει στην Κύπρο για να συμβάλλουν στην "ανάπτυξη" αλλ΄ Αμερικέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ταϋγέτη.

    Κύριε Καλεντερίδη τὸ γεγονὸς ὅτι ἔχουμε κουμμουνιστή πρωθυπουργό(μερικοὶ λένε ὅτι εἶναι καὶ σταλινικός)δείχνει γιατὶ ἀπέτυχε ἡ Ἑλλάδα καὶ θὰ ἀποτυγχάνη ὅσο συνεχίζεται αὐτὴ ἡ κατάστασι·καὶ τὴν θέλουν καὶ Σοβιετία καὶ μουσουλμανικὴ.
    Ἐξυπηρετεῖ πολλοὺς μὲ αὐτὸ τὸ σχῆμα.

    Κὺριε Καλεντερίδη εἶμαι μεγαλύτερή σας καὶ σᾶς λέγω ὅτι θλἴβομαι ἔως θανάτου γιὰ ὅσα συμβαίνουν στὴν ἀγαπημένη μου Πατρίδα·καὶ εἶναι τόσο ἄδικο νὰ ἔχη κανεὶς θλιβερὰ γεράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ταϋγέτη.

    Ναὶ,Κύριε Καλεντερίδη,ψήφισα ὈΧΙ διότι ἦταν ἀδύνατον νὰ ψηφίσω ΝΑΙ,ὄχι μόνο διότι τὰ περισσότερα χρόνια τῆς ζωῆς μου τὰ ἔζησα στὴν Εὐρώπη ποὺ μὲ ἀηδίασε,ποὺ μοῦ ἔδειξς πόσο μᾶς μισοῦν καὶ ποὺ μοῦ θυμισε ἡ ὅλη ὑπόθεσι Ε.Ἐ,ξανὰ Φραγκοκρατία,δλδ ἐπανάληψι τοῦ 1204 ἀλλὰ καὶ διότι ἦταν τὸ ΝΑΙ σὰν νὰ ἔδινα carta bianca στὰ δύο λαμόγια ποὺ μᾶς κυβερνοῦν.

    Ὅσο γιὰ τοὺς "ἀγανακτισμένους" ναὶ πῆγα ἀλλὰ ἔκανα στροφὴ διότι κάτι δὲν μοῦ καθόταν καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μου βρειτε εστω κιεναν που κατοικει σαυτον τον τοπο που να μην κοιτα με θαυμασμο καθε ξενο,αγγλο,αμερικανο,γερμανο,τουρκο,ισραηλινο,αραβα,πακιστανο κιοτι αλλο κινειται και μιλα σαυτον τον πλανητη,να μου τρυπησετε την μυτη...
      Αν μου βρειτε εστω και λιγους σαυτην την χωρα που να αγαπουν τον πλησιον του συνελληνα,παλι να μου τρυπησετε την μυτη...
      Δυστυχως,αυτη ειναι η μεγαλυτερη κακοτυχια μας:Το ναμαστε πρακτορες των ξενων με μονο ανταλλαγμα να τους ειναστε αρεστοι κυριοι και κυριες μου.
      https://youtu.be/r0SqjUvfz_w

      Διαγραφή
  13. κυριοι εχετε δικιο...ο κος καλεντεριδης παει για κομματαρχης για να ανατρεψει τα κακως κειμενα.Εξου και οι αρτιες σχεσεις μετα πλεριας αγαπης με τα καθεστυκια ΜΜΕ...
    κουβεντα ωστοσο για το εγκλημα: Η κριση εν Ελλαδι ειναι μηχανορραφημενη...
    το γιατι, ο καθενας μπορει να κανει τις υποθεσεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.