12/5/17

Τα τουρκικά πανεπιστήμια ανοίγουν σε Ελληνες φοιτητές

Περισσότεροι από 100.000 αλλοδαποί φοιτητές, προερχόμενοι από 119 χώρες, σπουδάζουν κατά τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά σε τουρκικά πανεπιστήμια. Ιδρύματα με ιστορία αιώνων, αλλά και νέα, προσπαθούν να γίνουν ανταγωνιστικά ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, προσφέροντας προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και αναζητώντας ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνεργασίες σε όλον τον κόσμο.
«Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διπλωματίας των κοινωνιών. Θέλουμε να επενδύσουμε στους νέους μας, προσφέροντας έτσι μεγάλη υπηρεσία για το μέλλον των σχέσεών μας», δήλωσε ο γενικός πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, σε εκδήλωση για την παρουσίαση πέντε τουρκικών πανεπιστημίων, στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης.


Για τη συνέχεια Kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Η απόλυτη κατάντια οι Έλληνες που είχαμε τεράστια διαχρονική παράδοση στις τέχνες και τα γράμματα να σπουδάζουμε στην Τουρκία και τα ελληνικά πανεπιστήμια να βρίσκονται σε πλήρη απαξίωση αντί να έχουμε εμείς 100 χιλιάδες φοιτητές από το εξωτερικό ....έχουνε βέβαια λαθρομετανάστες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.