9/5/17

Macron versus .....

Οι ξυνισμένοι ψεκασμένοι λεπενικοί και αριστερόστροφοι συνοδοιπόροι, τραπεζιτη ανεβάζουν, εκπρόσωπο των Τραπεζών κατεβάζουν τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας. 
Μπλέκουν ηθελημενα τον τραπεζίτη, ιδιοκτήτη τράπεζας, με τον τραπεζιτικό. Δηλαδή τον υπάλληλο / στέλεχος μιας τράπεζας.
 Ο Γάλλος Προεδρος εργάστηκε ως τραπεζιτικός σύμβουλος επενδύσεων, στην ιδιωτική Τράπεζα Rothschild & Cie Banque από το 2008 έως το 2012 που ανέλαβε τη θέση συμβούλου του Προέδρου Ολάντ, και στη συνέχεια εργάστηκε ως Υπουργός Οικονομικών.
Η περιουσία του όπως εμφανίζεται στην επίσημη δήλωση των υποψηφίων, που δημοσιεύεται στην Le Monde ανέρχεται μετά από τα χρόνια εργασίας του στα ακόλουθα, τα οποία αν έκαναν τον κόπο βέβαια θα μπορούσαν να τα έχουν βρει και στην ΕΡΤ. http://www.lemonde.fr/…/presidentielle-la-declaration-de-pa…
Δεν διαθέτει ακίνητα, μήτε αυτοκίνητο, μήτε μοτοσυκλέτες. Το σύνολο των καταθέσεών του ανέρχεται σε 633.000 ευρώ περίπου εκ των οποίων τα 274.000 προέρχονται από πώληση βιβλίου του. Ταυτόχρονα χρωστά 246.000 ευρώ από συνολικό δάνειο 320.000 που έλαβε το 2011.

Εν συγκρίσει ένας άλλος συνάδελφός του τραπεζιτικός σε μια επίσης Διεθνή Ολλανδική Τράπεζα, την ABN-AMRO, Ελληνας αυτός, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στην Ελληνική Βουλή έλαβε ένα εκατομμύριο εφάπαξ από ειδικό ασφαλιστήριο που του είχε κάνει η Τράπεζά του, ενώ διαθέτει έξι διαμερίσματα και καταστήματα και δικαιώματα σε άλλα οκτώ ακίνητα ενώ τα εισοδήματά του ανήλθαν σε 840.000 το 2012, 529.000 το 2011, 102.670 το 2010.
Η δεύτερος όμως δεν είναι τραπεζίτης, αλλά ένας απλός εργαζόμενος που μάχεται κατά των ανάλγητων τραπεζών και του κεφαλαίου. Για τον λόγο αυτόν είναι πιθανότατα περισσότερος επιτυχημένος προσωπικά στα οικονομικά του και βεβαίως απόλυτα συμβατός με τα πιστεύω του, σε σχεση με τον Γάλλο συνάδελφό του "εκπρόσωπο των τραπεζών", που κατέληξε "με την στήριξή τους" Πρόεδρος της χώρας του.
Αν δεν τον θυμάστε το δικό μας αστέρι λέγεται Δημήτρης Τσουκαλάς κι είναι ένας απλός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Βρε αι ****** πια!

Giorgos Giannoulis-Giannoulopoulos

5 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια ως φαίνεται από τον συγγραφέα ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει πως κατηγορούμε λαϊκίστικα έναν ανεξάρτητο άνθρωπο που ως απλός εργαζόμενος με κόπο και μόχθο απλά κατόρθωσε και έφτασε -και χωρίς καμία υποστήριξη σαφέστατα- να γίνει με την πρώτη (!!!) πρόεδρος της Γαλλίας, και μάλιστα άνευ κόμματος και άνευ θείου (ροτσίλδοι) και φωσφόρου (νομενκλατούρα της Ε.Ε.).

    ΥΓ: Ίσως αν κάποιοι πάνε εκεί που εν κατακλείδι δι' ευχών στο ανάγνωσμα σας στέλνετε έχω την υποψία ότι θα σας βρουν εκεί πρώτο και καλύτερο ξεναγό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε And Pic μου, μα που πήγατε πάλι και ξετρυπώσατε αυτό το νούμερο.
    Προφανώς στα Γκράβαρα, ή Κολοπετινίτσα μεριά.
    Τέτοιες διάνοιες δεν κυκλοφορούν βέβαια, όπου-όπου. Τέτοιο θησαυροφυλάκιο, γνώσεων,
    σοφίας και αποκλειστικών πληροφοριών ούτε στο Παρίσι, ούτε στη Ουάσιγκτον δεν βρίσκεις εύκολα. Και να τα γράφει μάλιστα. Χωρίς να φοβάται καζούρα η καρπαζιά.
    Μπράβο σας κ. Αnd Pic μου. ( ή hand picked πρέπει να σας λέω;) Καλή ψαριά και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάπως είχα απογοητευτεί. Δεν θα δούμε επιτέλους έλεγα και κάποιον πεφωτισμένο να μας εξηγεί με αδιάσειστα επιχειρήματα τι άδικο έχουμε ημείς οι ταπεινοί αναγνώστες, αλλά και τόσοι άλλοι δημοσιογράφοι διεθνώς που τα βάλαμε με αυτόν τον εξαιρετικό, προσοντισμένο, απατρονάριστο επαναστάτη νέο που μετά από σκληρή και μακροχρόνια (18 μήνες) πολιτική καριέρα, κατάφερε μόνος του εναντίον όλων να εκλεγεί Πρόεδρος της Γαλλίας.

    Ώ το θαύματι ιδού και το πλήρως τεκμηριωμένο άρθρο του ποιητή που με λίγες κουβέντες ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο και διαλύει, διεθνώς θα έλεγα, την αισχρή προπαγάνδα εναντίον ενός αθώου.

    Θέλω να ελπίζω ότι η διασκέδαση μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον, και με άλλα εμπνευσμένα σχόλια του ποιητή για Ελληνικά και διεθνή πολιτικά θέματα.

    Πρόκειται περί θησαυρού γέλωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολύτως απαράδεκτη γλώσσα και ύφους του άρθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα που προλαβε και βγηκε προεδρος και ετσι θα γλυτωσει το σπιτι του(πρωτη κατοικια;) από πλειστηριασμο ειδάλλως θα επρεπε να τρεχουμε στο Παρισι να τον εμποδισουμε.
    Τωρα οσον αφορα τον 'Ελληνα' τραπεζιτη,δεν το συζητω.Αλλωστε τι ολυμπιονίκες της ξεφτίλας θα ειμαστε αν αφήναμε αλλους να αρπανε λιγοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.