5/6/17

Αντιμέτωπη με την πολιτική αφομοίωσης η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Ένα δυσάρεστο και επώδυνο πολιτικό δίλημμα τίθεται στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, καθώς η πολιτική εκπροσώπηση του Ελληνισμού ταυτίζεται πλέον με την επανεκλογή του Βαγγέλη Ντούλε προέδρου του ΚΕΑΔ ως βουλευτού όμως του Δημοκρατικού Κόμματος και μάλιστα σε περιοχή που δεν υπάρχει ελληνισμός, στην Αυλώνα.
Είναι ίσως η τελευταία πράξη στο δράμα του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού που συρρικνώνεται διαρκώς την τελευταία εικοσαετία και σήμερα πια ,στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δεν έχει την δύναμη διεκδίκησης αυτόνομης πολιτικής εκπροσώπησης στο αλβανικό Κοινοβούλιο ,για πρώτη φορά από την πτώση του καθεστώτος Χότζα.
Και αυτό δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής ,όπως είχε προταθεί από πολλές πλευρές στο παρελθόν ,η ανάδειξη δηλαδή των πολιτικών στελεχών της μειονότητας μέσα από τα Αλβανικά κόμματα και ο κοινός συντονισμός τους κατόπιν μέσω μιας Συνομοσπονδιακής Οργάνωσης όπως θα μπορούσε να μετεξελιχθεί η ΟΜΟΝΟΙΑ.
Ο Βαγγέλης Ντούλε πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος ΚΕΑΔ συνεργάσθηκε αρχικά με την κυβέρνηση Εντι Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα και κατόπιν διαμαρτυρόμενος σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία για την συνεργασία του Ράμα με το κόμμα των Τσάμηδων αποχώρησε και τους τελευταίου μήνες στην διάρκεια της πολιτικής κρίσης συντάχθηκε με τον Λ. Μπάσα αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος , ο οποίος και του προσέφερε τώρα την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΚ στην Αυλώνα . Η ειρωνεία είναι βεβαίως ότι στο ψηφοδέλτιο του ΔΚ βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση ο πολύ γνωστός Τσάμης ακτιβιστής Ντ. Ταχιρι.

Για τη συνέχεια  Liberal

1 σχόλιο:

  1. That is what hapoens when capital is not managed by long term strategies. We threw money to both Albania and Skopje with zero leverage. Now our only choice is to help Skopje.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.