8/6/17

Καταπέλτης οι ΗΠΑ για τα επεισόδια φρουρών του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον - Ζητείται άρση ασυλίας υπαλλήλων της τουρκικής πρεσβείας

  • Καταπέλτης οι ΗΠΑ για τα επεισόδια φρουρών του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον
    (Φωτ.: rt.com)
Σε μια περίοδο που οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, το ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που καταδικάζει τον ξυλοδαρμό Αμερικανών πολιτών από σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φρουρούς της τουρκικής πρεσβευτικής κατοικίας στην Ουάσινγκτον, αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα.
Πόσο μάλλον όταν καλεί τις Αρχές να ασκήσουν ποινική δίωξη στους Τούρκους υπηκόους που υπηρετούν σε διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ!
Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και από τους 397 βουλευτές του σώματος, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής Πολ Ράιαν.
Με την έγκριση του υπ. αρ. 354 ψηφίσματος καταδίκης της συμπεριφοράς των σωματοφυλάκων του Ερντογάν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, λίγες μέρες μετά την υιοθέτησή του από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ίδιου οργάνου, είναι σαφές ότι το επεισόδιο του ξυλοδαρμού των Αμερικανών διαδηλωτών έχει εξελιχθεί σε σοβαρό θέμα.
«Η ευθύνη για αυτή την επίθεση κατά των διαδηλωτών βαραίνει μόνο την τουρκική κυβέρνηση. Καλώ την Τουρκία να δεχθεί τελικά την ευθύνη για αυτό το διαβόητο περιστατικό και να ζητήσει συγνώμη από όλους όσοι είχαν τραυματιστεί» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά την ψηφοφορία που χαρακτηρίζεται ιστορική.
Σύμφωνα με το ψήφισμα «θα πρέπει αν γίνει ανάκριση και να δικαστούν όσοι Τούρκοι διέταξαν, παρακολούθησαν και όσοι συμμετείχαν στα επεισόδια παράνομης επέμβασης εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.»
Από το αμερικανικό ΥΠΕΞ ζητείται, παράλληλα, να προβεί στις δέουσες ενέργειες, για την άρση της διπλωματικής ασυλίας των σωματοφυλάκων που υπηρετούν σε διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ.
Πάντως το τουρκικό ΥΠΕΞ, ακολουθώντας την πρακτική που ακολουθεί στα θέματα της γενοκτονίας Αρμενίων και Ελλήνων, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν διέπραξε η Τουρκία γενοκτονία, αλλά υπέστη από τους Έλληνες και τους Αρμενίους, κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα και του έκανε διάβημα, γιατί η αμερικανική κυβέρνηση επέτρεψε τους διαδηλωτές να διαδηλώσουν, με αποτέλεσμα να προκληθούν τα επεισόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.