15/6/17

Mark O'Neil, Πρόεδρος της Columbia Shipmanagement: Ενισχύεται η Κύπρος ως ναυτιλιακό κέντρο

Ανέλυσε το όραμά του για τη συγχώνευση CSM και Marlow Navigation

Για τη μέχρι στιγμής διαδικασία, για τον στόχο και το όραμα της συγχώνευσης μεταξύ της CSM και της Marlow Navigation, η οποία αποτελεί τη τέταρτη μεγαλύτερη συγχώνευση στον παγκόσμιο χώρο της πλοιοδιαχείρισης, μεταξύ δύο από των ισχυρότερων εταιρειών διαχείρισης πλοίων στην Κύπρο, μίλησε ο Πρόεδρος της Columbia Shipmanagement Ltd (CMS) και μελλοντικός Διευθύνων Σύμβουλος της συγχώνευσης.
Σε συνέντευξή του στη ραδιοφωνική εκπομπή "It' s ALL About Shipping" ο Mark O'Neil επεσήμανε ότι το να μεγαλώνει μια εταιρεία είναι σημαντικό μόνο όσο επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας, τονίζοντας ότι είναι απόλυτη προτεραιότητά και των δύο εταιρειών να συνεχίσουν να προσφέρουν σε κάθε πελάτη προσαρμοσμένες υπηρεσίες και να φροντίζουν ούτως ώστε ο κάθε πελάτη να αισθάνεται ότι είναι ο μοναδικός πελάτης της εταιρείας.

Σημειώθηκε επίσης ότι η απόφαση αυτή έχει ληφθεί με γνώμονα το όφελος των  υπαλλήλων και των δύο εταιρειών. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει απολύσει άτομο από το 2008, παρά την ύφεση, ενώ καμία εταιρεία δεν θα καταστήσει κανένα άτομο πλεονάζων ως αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης, κάτι το οποίο αποτελεί μια σημαντική δέσμευση και διασφάλιση των συμφερόντων των υπαλλήλων.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις που θα επιφέρει αυτή η συγχώνευση στην κυπριακή αγορά, ο κ. O'Neil εξήγησε ότι ενώ η φυσική παρουσία και των δύο εταιρειών στο νησί θα παραμείνει η ίδια, η συγχώνευση αυτή θα ενισχύσει την ισχύ της Κύπρου ως πιθανώς ηγετικό ναυτιλιακό κέντρο διαχείρισης πλοίων, με επιρροή από μια θετική  επέκταση της εταιρείας σε ένα ευρύ φάσμα ναυτιλιακών υπηρεσιών έχοντας ως βάση τις υφιστάμενες βασικές επιχειρήσεις διαχείρισης πλοίων που υπάρχουν στο νησί. Ευελπιστούμε, είπε, ότι αυτό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για άλλες εταιρείες να εδραιωθούν και θα ωθήσει το κόσμο της Κύπρου να προς τη ναυτιλία, οδηγώντας έτσι στην καθίδρυση της Κύπρου ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.
Εξήγησε περαιτέρω ότι με αυτή τη συγχώνευση εξετάζουν ένα πραγματικά ενδιαφέρον  επιχειρηματικό  πλάνο με σκοπό τη επέκταση σε άλλες ναυτιλιακές υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν από την κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα τους. Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή ήταν η συνεργασία των δύο εταιρειών ξεχωριστά με τη Lufthansa, η οποίας ανακοινώθηκε πρόσφατα στον τύπο. Ο κ. O'Neil εξήγησε ότι ο στόχος αυτής της συνεργασίας, είναι να μεταφέρουν όσα είναι διαθέσιμα εδώ και χρόνια στην αεροπορική εταιρεία σε θέματά λογισμικών, προγραμμάτων διαχείρισης και διαδικασίες στη ναυτιλία, που για τη ναυτιλία είναι κάτι νέο και επαναστατικό.
Όταν ρωτήθηκε για τις συμβουλές που θα έδινε στους νέους που θέλουν να ακολουθήσουν μια καριέρα σε αυτόν τον κλάδο και να επιτύχουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να έχεις ενθουσιασμό και πάθος σε αυτό που κάνεις, να παραμείνεις επικεντρωμένοι και να δίνουν το 150% σας.
Η συγκεκριμένη ραδιοφωνική εκπομπή έχει ως στόχο την ενημέρωση σε θέματα ναυτιλίας και των προοπτικών αυτής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νεανικό ακροατήριο και εκπέμπει από τη συχνότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Cut-Radio 95,2. Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Τζίνα Παναγιώτου, Επικεφαλής του Νομικού Τμήματος της ναυτιλιακής εταιρείας Intership Navigation Co. Ltd., μαζί με τον Κωνσταντίνο Παπαμηνά, βοηθό στο τμήματος Ναυτασφάλειας της Norient Product Pool,  για στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, YoungShip Cyprus. *
Μπορείτε να ακούσετε την ηχογραφημένη έκδοση της εκπομπής ραδιοφώνου:

https://soundcloud.com/gina-panlb/its-all-about-shipping_guest-mark-oneil-ceo-of-csm-marlow-merger

* Https://m.facebook.com/itsallaboutshipping/

* Http://www.youngship.com/departments/cyprus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.