Καλεντερίδης: Να μην αφήσουμε ορθάνοιχτη της πόρτα της Αλβανίας στην Τουρκία (βίντεο)

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μίλησε ο Σάββας Καλεντερίδης. Ο συγγραφέας και αρθρογράφος εξήγησε τις εύθραυστες ισορροπίες στα Βαλκάνια, στα όσα συμβαίνουν στα Αλβανία και τον ρόλο της Τουρκίας.
Σχολιάζει τις προκλήσεις από Άγκυρα και Τίρανα, αλλά και το “μαύρο χρήμα” που διακινεί ο ISIS ενώ χαρακτήρισε «επιβεβλημένη, καθυστερημένη και ανεπαρκή» την απόφαση της Κυβέρνησης για αναβάθμιση του στόλου των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας,
Όπως είπε για την εξασφάλισης της ασφάλειας της χώρας αλλά και για την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία χρειάζονται να γίνουν και άλλα.
«Αυτό δεν έχει να κάνει με μια στρατοκρατική αντίληψη. Τον στρατό δεν τον έχουμε για να κάνουμε πόλεμο. Τον έχουμε για να κάνουμε πολιτική και να προστατεύουμε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε επίσης ότι ο εκσυγχρονισμός των 123 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ουσιαστικά θα εξασφαλίσει 123 καινούρια αεροσκάφη, τα οποία είναι πολύ κοντά στις επιχειρησιακές δυνατότητες του F-35,
Τόνισε παράλληλα ότι «για αυτά τα θέματα πρέπει να υπάρχει εθνικό μέτωπο από τον πολιτικό κόσμο και όχι κλοτσοσκούφι όπως βλέπουμε τώρα».
Τελικά μήπως ο μοναδικός τρόπος για την αναβάθμιση της αεροπορίας και τον ενόπλων δυνάμεων είναι το λαχείο όπως επί ΜΕΤΑΞΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι όλοι αυτοί η φασαρία που γίνεται για τα αεροσκάφη να μην καταλήξει πουθενά και να μην κάνουμε ούτε αγορά νέων ούτε αναβάθμιση τον F16 Ο κύριος Καλεντεριδης πολύ σωστά είπε ότι σε τέτοια θέματα πρέπει να υπάρχει εθνικό μέτωπο
ΑπάντησηΔιαγραφή"Οι ίδιες πληγές συμπληρώνουν πως η τελική συμφωνία θα επιτευχθεί περί την άνοιξη του 2018, ενώ στο ερώτημα πώς θα αντιδράσουν οι Βρυξέλλες, σημειώνουν ότι πρόκειται για μια συμφωνία που θα ξεκινήσει όταν θα έχουμε βγει από τα μνημόνια και θα αφορά ένα ποσό ύψους 1,1 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, δηλαδή ουσιαστικά 110 εκατ. ευρώ ετησίως" (απ' εδώ).
ΔιαγραφήΜόνο οι αλβανοί που είναι στην Ελλάδα και μόνο όταν έχουν συμφέρον παρουσιάζονται ως δηθεν διαλλακτικοί.Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι οι πιο εχθρικοί και οι πιο συμπλεγματικοί ανθέλληνες.Αν ήξεραν οι Ελληνες τι λέν και τι σκέφτονατι γι αυτούς οι Αλβανοί θα τους είχαν γδάρει ζωντανούς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα η Αλβανία έχει παραχωρήσει βάσεις στην Τουρκία(*) και ο μόνος τρόπος να μην αφήσουμε ορθάνοιχτη της πόρτα της Αλβανίας στην Τουρκία θα ήταν, κατά την άποψή μου, να τις είχαμε βομβαρδίσει, ως απειλή για την ασφάλεια τούς κράτους μας. Αυτό θα είχε κάνει ένα δυναμικό κράτος, όπως το Ισραήλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαφωνώ πλήρως με το ότι ο στρατός δεν χρειάζεται για να κάνει κανείς πόλεμο, αν ο πόλεμος αυτός έχει χαρακτήρα προληπτικό (η περίπτωση που γράφω παραπάνω), ή αμυντικό. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συνεννοηθεί κανείς με τούς Αλβανούς, οι οποίοι ανέκαθεν στρεφόταν κατά τής Ελλάδος (έχει δίκιο ο προλαλήσας Μακεδονας, 22 Οκτωβρίου 2017 - 5:02 π.μ.), ενώ οι περισσότεροι ψωμίζονται στην Ελλάδα.
(*)Τουρκική στρατηγική περικύκλωσης μέσω Αλβανίας
Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας-Αλβανίας
ΠΩΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ (ΑΛΒΑΝΙΑ) (ή το ανίκανο ελληνικό κράτος)
Νομίζω ότι τα ανωτέρω αρκούν.