29/10/17

Συρία: Ο αγώνας δρόμου μεταξύ SDF/ΗΠΑ και Συριακού Αραβικού Στρατού τερματίζεται στην Αμπού Καμάλ

Ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ βάζει στόχο τη κατάληψη της στρατηγικής συνοριακής πόλης Αμπού Καμάλ

Στις 28 Οκτωβρίου, ο συνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, Ryan Dillon, εκπρόσωπος του Συνασπισμού υπό της ηγεσίας των ΗΠΑ για τη καταπολέμηση του Ντάες/ΙΣΙΣ , ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια επίθεση για να καταλάβουν το τελευταίο οχυρό του Ντάες/ISIS στη Συρία, τη πόλη Αμπού Καμάλ, που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

"Πρέπει να εδραιώσουμε τα οφέλη που έκαναν οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας στα πετρελαϊκά πεδία του Ομάρ [στη Ντέιρ Έζζορ] και να συνεχίσουμε να καθαρίσουμε τις περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό την επικράτεια του Ντάες/ISIS ... και στη συνέχεια να προετοιμαστούμε για μια επίθεση στην Αμπού Καμάλ, όπου πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ηγεσίας του Ντάες/ISIS παραμένει ακριβώς τώρα ", δήλωσε ο Dillon, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik της Ρωσίας.

Οι SDF βρίσκονται τώρα στις πετρελαιοπηγές al-Tanak 40 χλμ. βόρεια της πόλης Αμπού Καμάλ, ενώ ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) βρίσκεται 40 χλμ δυτικά της πόλης. 

Μια τέτοια συμφωνία με το Ντάες/ISIS μπορεί να επιτρέψει στις SDF να φτάσουν στην πόλη Αμπού Καμάλ μέσα σε λίγες ώρες, αν οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (PMU) δεν παρέχουν μια διαδρομή προς το SAA και τη Χεζμπολά, μέσω του ιρακινού εδάφους για θα επιτεθούν πρώτοι στην πόλη.

Προς το παρόν, οι SDF διατηρούν τον μικρό προβιβασμό τους  στη βόρεια και βορειοανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ Εζ Ζορ. 
Στις 28 Οκτωβρίου, οι SDF ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους κατέλαβαν το χωριό al Namiliyah, 45χλμ βορειοανατολικά της πόλης Ντέιρ Εζ Ζορ. Οι SDF δήλωσαν ότι 9 μαχητές του Ντάες/ISIS και 6 από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο χωριό.

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο ειδήσεων Amaq του Ντάες/ISIS ισχυρίστηκε ότι 2 VBIEDs (vehicle-borne improvised explosive device) του Ντάες/ISIS επιτέθηκαν στις θέσεις των SDF στο κοίτασμα πετρελαίου Jafra βόρεια της πόλης Ντέιρ Εζ Ζορ στις 27 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το Amaq, 32 μαχητές των SDF σκοτώθηκαν και 13 οχήματα των SDF καταστράφηκαν στις επιθέσεις με τα VBIED.

Επιπλέον, το Amaq ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές του Ντάες/ISIS κατέστρεψαν ένα όχημα Humvee των SDF με IED νοτιοανατολικά της πόλης al-Suwar στα βόρεια της επαρχία Ντέιρ Εζ Ζορ στις 27 Οκτωβρίου.

Μετάφραση από αγγλικά: Κριστιάν Ακκυριά
southfront.org
Χάρτης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία - 28.10.2017 - Διακρίνεται και η διαδρομή του αγωγού Κιρκούκ-Σεϊχάν.


2 σχόλια:

  1. Λαχταρώ μια μέρα να ξαναπάρουν οι Σύριοι τα μέρη του Χατάι από την Τουρκία . Ήταν το μοναδικό μέρος που έμειναν χριστιανοί μετά τις σφαγες και μετά οι καημένοι έφυγαν για την ξενιτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλα γιατι πελαγοδρομουμε;
    Ιδου ενα πειστικοτατο αρθρο για τα τεκταινομενα:
    http://www.voltairenet.org/article189151.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.