8/10/17

Πως ο εντοπισμός του Οσάμα μπιν Λάντεν οδήγησε σε έξαρση μολυσματικών ασθενειών στο Πακιστάν

Η επιδρομή της ομάδας των Αμερικανών navy seals τα ξημερώματα της 2ας Μάιου 2011 σε σπίτι στο Αμπόταμπαντ του Πακιστάν, έδωσε τέλος στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό της ιστορίας. Ο bin Laden είναι νεκρός. Η CIA είχε χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, θεμιτό και αθέμιτο για να φτάσει στον εντοπισμό του νούμερο 1 καταζητούμενου του πλανήτη. Ένα από αυτά όμως έχει αφήσει μια δυσάρεστη ανάμνηση στους ντόπιους που στοιχειώνει τους γιατρούς που είναι υπεύθυνοι για τα προγράμματα εμβολιασμού στη χώρα.
Η CIA έχοντας συγκεντρώσει χρόνια πληροφοριών καταλήγει, χωρίς να είναι απόλυτα βέβαιη, ότι ο bin Laden πιθανότατα κρύβεται σε ένα διώροφο σπίτι στα προάστια του Αμπόταμπαντ. Ωστόσο το σπίτι περιβάλλεται από μία ψηλή μάντρα και όλοι οι υπαίθριοι χώροι είναι καλυμμένοι από σκέπαστρα. Κάθε λήψη από δορυφόρους και drones δεν μπορεί να δώσει οριστική απάντηση. Έτσι τα στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών καταστρώνουν ένα ευφυές σχέδιο.
Αποφασίζουν να προσλάβουν ένα Πακιστανό γιατρό καθώς και βοηθητικό προσωπικό προκειμένου να εξαγγείλουν και να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα παιδικού εμβολιασμού, πόρτα-πόρτα, για ολόκληρη τη περιοχή. Σκοπός του προγράμματος ήταν η οπτική ταυτοποίηση του αρχηγού της Αλ Κάιντα καθώς και ανάλυση του DNA από τις σύριγγες για να διαπιστωθεί εάν κάποιο από τα παιδιά συγγενεύει μαζί του.
Για τη συνέχεια Ptisi

13 σχόλια:

  1. Πολύ καλή η εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών σε ισλαμικές χώρες όπως το πακιστάν, αλλά αν έπεφτε μαύρη πανούκλα στην τουρκία θα ήμασταν ευτυχείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ektropos,

      Αν λάβουμε υπ΄ όψη προηγούμενες αναρτήσεις σου, υποθέσω πως είσαι (ή έστω δηλώνεις πως είσαι) «Χριστιανός»; Σωστά; Ω, πάντα με συγκινεί η εκδήλωση «χριστιανικής» ΑΓΑΠΗΣ από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι πράγματι ενδιαφέρον να διαβάζω πως εύχεσαι (με «χριστιανικό» τρόπο) εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών και μαύρης πανούκλας, ειδικά όταν το κείμενο μιλάει για ανήλικα μικρά παιδάκια τα οποία δεν εμβολιάζονται λόγω ανοησίας των γονέων τους και φόβου προς τους ιατρούς.

      …τρέμω στην ιδέα πως ίσως και να έχεις δικά σου μικρά παιδιά για να τους μεταδώσεις τις «ektropes» απόψεις σου περί ζωής, περί ανθρωπισμού και περί «χριστιανισμού». Απλά, ντροπή σου.

      Διαγραφή
  2. Χειρότερο κι από την μαύρη την πανούκλα είναι ο δισταγμός να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να προστατέψεις και να επεκτείνεις την Πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο δεν έχει καθόλου παραπομπές (άρα μη αξιόπιστο) αλλά ακόμα και αν είχε, όλες αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται αναγκαστικά από τις Αμερικάνικές μυστικές υπηρεσίες, σωστά; Τώρα αν οι πακιστανοί κατάπιαν τη συγκεκριμένη ιστορία που θυμίζει έντονα χολυγουντιανό σενάριο τι να πώ. Ελλείψει άλλων στοιχείων μάλλον μου φαίνεται σαν προπαγάνδα για να φανούν οι Πακιστανοί ως υπάνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από ανοικτές πηγές :
      https://en.wikipedia.org/wiki/Poliomyelitis_in_Pakistan

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ έκρτροπε για την υπόδειξη. Το ψάχνω τώρα, ωστόσο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου γιατί όπως σου είπα οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες έχουν σαν πηγή τις Αμερικανικές μυστ. υπηρεσίες αφού μόνο αυτοί θα μπορούσαν να τις γνωρίζουν. Φυσικά κατά τα άλλα η ιστορία με την πολυομυελίτιδα μπορεί να έχει βάση.

      Διαγραφή
  4. Απίθανη χαζομάρα, made by CIA, για πολύ αφελείς.

    Τον συνταξιούχο Bin Landen τον είχαν παρκάρει εκεί οι Αμερικάνοι από χρόνια και τον παρακολουθούσαν μέχρι να αποφασίσουν ότι έπρεπε να εξοντωθεί παραμονές των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Dimitri,

      Επειδή εμείς είμαστε αφελείς και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τις παγκόσμιες συνομωσίες τις οποίες εσύ που είσαι αφυπνισμένος τις παίζεις στα δάκτυλα, δεν μας εξηγείς γιατί εφόσον «τον είχαν παρκάρει» εκεί, έπρεπε να τον παρακολουθούν; Ξέχασαν που «τον είχαν παρκάρει» και ‘ψαχναν επί 10 χρόνια να τον ξετρυπώσουν; Κι αν «τον είχαν παρκάρει» εκεί, γιατί όταν αποφάσισαν να τον εξοντώσουν διακινδύνεψαν τις ζωές τουλάχιστο 80 άμεσα εμπλεκομένων SEALs, 250 US Marines σε ρόλο υποστήριξης, αεροσκαφών και ελικοπτέρων και το σημαντικότερο τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Πακιστάν, για να εκπονήσουν ένα σχέδιο υψηλού ρίσκου; Εάν (όπως λες) «τον είχαν παρκάρει», θα ήταν πολύ πιο εύκολο, πολύ πιο αποτελεσματικό, πολύ πιο ανώδυνο και ασφαλές να του κάρφωναν μερικούς Hellfire από τα drones και όλα θα ήταν μια χαρά. Επίσης, σου υπενθυμίζω ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου 2011 και οι Αμερικανικές εκλογές έγιναν στις 6 Νοεμβρίου 2012 (δηλαδή ενάμιση χρόνο αργότερα!). Αυτό βέβαια δεν σε εμποδίζει να γράψεις ότι η επιχείρηση έγινε «παραμονές των εκλογών» - ότι να’ ναι δηλαδή!

      Δεν περιμένω βέβαια να δώσεις πειστικές απαντήσεις - φαίνεται αν έχεις ιδέα ή όχι. Απλά αναρωτιέμαι που είναι αυτή η φωλιά που μαζεύεστε όλοι εσείς οι «αφυπνισμένοι» και σας γεμίζουν το μυαλό με αρλούμπες ότι πχ τον Osama «τον είχαν παρκάρει» (ή άλλες ανοησίες πχ «η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν δουλειά εκ των έσω», ότι «η προσελήνωση ήταν κινηματογραφημένη στα στούντιο του Hollywood», ότι «η Ελισάβετ είναι ερπετό» κλπ, κλπ, κλπ).

      Διαγραφή
    2. Πόιντμαν
      Πραγματικά δεν έχω ιδέα τι έγινε με την υπόθεση του θανάτου του Bin Landen, αλλά από την άλλη θα πρέπει να παραδεχθείς ότι οι τρομοκράτες έχουν την κακή συνήθεια να συλλαμβάνονται αν όχι πάντα προεκλογικά, τουλάχιστον σε πολύ βολικές στιγμές. Άσε πια που δεν πάνε πουθενα χωρίς το διαβατήριό τους ! Νομίζω σχεδόν όλοι όσοι χτύπησαν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αναγνωρίστηκαν από το διαβατήριο που κρατούσαν ! Θυμάσαι και εκείνο το διαβατήριο(η μήπως δίπλωμα οδήγησης, δε θυμάμαι) στους δίδυμους πύργους. Προσγειώθηκε άθικτο και μπόρεσαν οι καλοί αστυνομικοί σε 1-2 ώρες να λύσουν το γρίφο και να εντοπίσουν τον ένοχο της επίθεσης στην αλλη πλευρά της γής. Ενώ την ίδια στιγμή δεν ήταν σε θεση να προστατεύσουν το πεντάγωνο από ένα επιβατηγό αεροπλάνο !

      Διαγραφή
    3. @Pointman

      Επειδή βλέπω ότι και εσύ παίζεις στα δάκτυλά τα δελτία τύπου της CIA της NSA και γενικά όλων των ευαγών οργανισμών του βάλτου της Ουάσιγκτον, σου συνιστώ να παραμείνεις στην ζεστή θαλπώρη του θάλαμου της νεοταξίτικης νομιμότητος των Αμερικάνων. Θα έχεις και το Χόλυγουντ για την χαλαρή ενημέρωση.

      Έξω κάνει αρκετό κρύο και σύν τοις άλλοις πρέπει να δουλεύει και το μυαλό. Αρκετά δύσκολο πράγμα.

      Διαγραφή
    4. @ Panagiotis & Dimitri,

      Δεν είμαι αρνητικός σε μία αντίθετη άποψη, ίσως ακόμη και σε μία ακραία θεωρία, αρκεί να συνοδεύεται από χειροπιαστές αποδείξεις. Η αμφισβήτηση της mainstream γραμμής, το να λέμε δηλαδή «…κι αν δεν συνέβη όπως λένε και έγινε κάπως αλλιώς;…» δεν είναι κακό - κάθε άλλο μάλιστα, αφού μέσω της αμφισβήτησης και των εναλλακτικών δρόμων καταφέραμε και προοδεύσαμε ως ανθρωπότητα. Όμως, όχι αμφισβήτηση και θεωρίες συνομωσίας έτσι για το χόμπυ!

      Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι όποιος έχει μία (ανατρεπτική) θεωρία που αμφισβητεί τα μέχρι τώρα γνωστά και αποδεκτά, φροντίζει να την θεμελιώσει με ακλόνητα επιχειρήματα και σοβαρές αδιάσειστες αποδείξεις – κανείς δεν είπε πως είναι εύκολο, αλλά είναι η μόνη λύση. Όποιος έχει μία θεωρία που αντιβαίνει στην παρούσα αντίληψη και θέλει να γίνει πιστευτός και σεβαστός, την ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ (παραδείγματα στην Ιστορία πάρα πολλά). Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή πετάει από το πουθενά ότι του έρθει στο κεφάλι και απαιτεί να γίνει σεβαστός χωρίς να αποδεικνύει όσα λέει, μάλλον δεν θα τον λάβουν στα σοβαρά οι άλλοι και ίσως το καλύτερο που θα πετύχει θα είναι να πάρει καμιά τηλεοπτική εκπομπή να μιλάει για νεφελίμ, κοίλη Γη, αεροψεκασμούς και τις προφητείες του Γέροντα.

      Με λίγα λόγια, ΜΕΧΡΙ να αποδειχτεί (ΑΝ συνέβη έτσι και ΑΝ αποδειχτεί) με αδιάσειστα ντοκουμέντα ότι τον Οσάμα τον «είχαν παρκάρει» στο Πακιστάν οι Αμερικανοί «που γνώριζαν κάθε στιγμή που ήταν και τι έκανε» (αντί να τον ψάχνουν επί χρόνια για να τον ξετρυπώσουν), ο Dimitri θα προκαλεί τον γέλωτα με τις συνομωσιολογικές του απόψεις - όπως και ο γνωστός τηλεοπτικός κλόουν που πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε «αφυπνισμένους» πελάτες….

      Διαγραφή
  5. I haven't seen other articles from Mr. Epahtitis to know his credibility and research to support his writing. As a conspiracy theory it can make a nice Hollywood movie but in reality the author fails to take into consideration one major fact. In 2011 the Pakistani government transfers authorization and oversight of the health services from central government to local. Since then and primarily due to local goverment corruption and lack of proper controls several world health initiatives have suffer greatly as it is documented by WHO (World Health Organization), USAID who finance those initiatives. It is also documented by several Pakistani doctors in Medical research papers. This situation resulted in epidemics of dengue, polio, measles, chikungunia, TB and HIV with the last two driven by co-infections and the neighboring India which ranks number one in Tuberculosis worldwide.

    Last but not least, health education in Pakistan is not the best. Even in our country, which I want to believe we have better health education than Pakistan, we refused to vaccinate our children for the last 30 years (hence meassles epidemic in Greece) even-though CIA hasn't sent their doctor going door to door to create fears against vaccinations.

    For those who want to find more WHO.org has a wealth of info and stats.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.