7/10/17

Μαδούρο: Καράκας και Αγκυρα μοιράζονται το ίδιο όραμα για έναν «διαφορετικό κόσμο»

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, επισήμανε το κοινό όραμα που μοιράζεται το Καράκας με την Άγκυρα για έναν «διαφορετικό κόσμο», μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική πρωτεύουσα. H κατάσταση στη νοτιοαμερικανική χώρα παραμένει τεταμένη, με την πολιτική κρίση να είναι ακόμη υπαρκτή, τον πληθωρισμό να καλπάζει και τις ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά να παραμένουν εκτεταμένες.
«Επιθυμούμε να ξεκινήσει μια νέα εποχή στις σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και Τουρκίας» δήλωσε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε με τον Τούρκο ομόλογο του. «Πιστεύουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο. (…) Αυτό δεν είναι μονάχα δυνατό, είναι απαραίτητο», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για έναν «πολυπολικό κόσμο όπου καθένας μπορεί να βρει τη θέση του».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη βούληση του λαού», προσθέτοντας ότι «οι εξωτερικές παρεμβάσεις το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν τα προβλήματα». «Ελπίζουμε ότι η Βενεζουέλα θα βρει μια λύση στα προβλήματά της μέσω της λογικής, του διαλόγου και της συμφιλίωσης», συνέχισε.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην οικοδόμηση ενός τέμενους στο Καράκας και επισήμανε το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines συνεχίζει τις πτήσεις της στη Βενεζουέλα. «Αν και πολλές αεροπορικές εταιρείες διέκοψαν τις πτήσεις τους προς τη Βενεζουέλα, η Turkish Airlines δεν θα αφήσει μόνο του τον λαό της Βενεζουέλας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το τουρκικό προεδρικό γραφείο, θα ακολουθήσει στο κοντινό μέλλον και συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι προοπτικές συνεργασίας Καράκας-Άγκυρας.

Πριν από την Άγκυρα, ο Μαδούρο επισκέφθηκε τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από το ΑΠΕ, A.P.

8 σχόλια:

  1. Δεδομένου ότι ο Τσίπρας έχει εξαρτήσεις από το καθεστώς Μαδούρο και συμφωνεί σε όλα με αυτό, προφανώς συμφωνεί και με τον Ερντογάν.
    Αφού τα έχει βρει ο μέντοράς του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπιζω ο Νικολακης να πηρε οδηγιες απο την Μοσχα για να ζητησει απο τον σουλτανο να στησει τουρκικη βαση στην Βενεζουελα ωστε οχι μονον να ενισχυθουν οι περαιτερω προοπτικες συνεργασιας αλλα και να εγγυηθουν,οι βασεις,την απροσκοπτη θεληση του λαου της Βενεζουελας να αποκρουση τις εξωθεν παρεμβασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὁ πνιγμένος (Μαδοῦρο), ἀπό τά μαλλιά του πιάνεται. Ἔκανε καί τό λάθος νά ἐμπιστευθῆ τόν Τσίπρα, ὡς ὁμοϊδεάτη του, ...
    Τώρα, φαίνεται ὅτι μέ τόν Ἐρτνιγκάν προσπαθεῖ νά καταλάβῃ ποιός κινεῖται ἀξιόπιστα σέ ὅ,τι ὑπόσχεται. Πάλι σφάλλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωρηστε τον Ερντογάν! Πρωιν μπάτσος των Αμερικανών και τώρα προστάτης των αδύναμων και καταπιεσμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην επόμενη συνάντησή τους να καλέσουν και το γιουσουφάκι τον Αλέξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικολαος Μαδουρος,ρετζεπ ντουρου-ντουρου ερδογανης ή αλλως χρηστιδης(;)διορθωστε με,αλεξιος ή αλεξανδρος τσιπρας ,ολοι μισο-ελληνες,κρυπτο-ελληνες ή και εμφανιζομενοι ως μισελληνες ή τελος παντων με την ευρυτερη εννοια ελληνες στην καταγωγη...ολοι ανεξαιρετως την βρισκουν κρυπτομενοι...ποιος τους κυνηγα;
    Αλλα τελος παντων,φαινεται οτι επικειται βαφτιση του Μαδουρου απο τον πεφωτισμενο Ερδο ή οπως αλλιως ειναι το πατρικο του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο μαδουρος δεν είναι Έλληνας ,είναι όμως τέκνον των Εβραίων που ειχαν αλλαξοπιστήσει. Οι λεγόμενοι Μαρανιος της Ισπανίας. Το είπε ο ίδιος.
    Η Ελλάδα και η Ισπανία πολιτογραφηθεί όλους που μπορούν να αποδείξουν που είναι εβραϊκής καταγωγής από αυτά τα κράτη.

    Για τον Ερντογάν,το επίθετο μέχρι τη δεκαετία ' 30 ήταν βακατογλου.δηλαδη γιος του αντάρτη,με την έννοια του Πόντιου αντάρτη κατά τον Τούρκων.γιααυτο το άλλαξαν.ο προ προ παππούς του ήταν ο πιο πλούσιος του χωριού και αντάρτης 1850-1850.υποψιαζομαι που του δόθηκε αμνηστία και έγινε μουσουλμάνος αυτά τα χρόνια ,δηλαδή του Τανζιμάτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.