2/10/17

Συλλήψεις Ιρανών στην ελληνοαλβανική μεθόριο


Το βράδυ του Σαββάτου, 30 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή γύρω απ’ την Πυραμίδα 32, όπως συνοπτικά αναφέρει ανακοίνωση της Διεύθυνσης Συνοριοφυαλκής και Μετανάστευσης Αργυροκάστρου, συνελήφθησαν στην προσπάθεια τους να περάσουν από Αλβανία στην Ελλάδα, 7 άτομα διαφορετικής υπηκοότητας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι 4 εξ αυτών είναι απ’ το Ιράν ενώ οι υπόλοιποι από Κόσοβο και Ντίμπρα. Οι αλβανοί υπήκοοι κατηγορούνται ότι παρείχαν υποστήριξη στου Ιρανούς για να περάσουν παράνομα τα σύνορα προς Ελλάδα.
Η υπόθεση δημιουργεί μυστήριο καθώς δεν διευκρινίζεται σύμφωνα με το αrgjirolajm. net (τοπικό ειδησεογραφικό ιστολόγιο του Αργυροκάστρου) πως βρέθηκαν στην Αλβανία οι Ιρανοί και γιατί επιχείρησαν την παράνομη μετακίνηση προς Ελλάδα.
Οι ηλικίες των συλληφθέντων είναι από 17 – 44 ετών πράγμα που δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά δεδομένου ότι η Αλβανία σύμφωνα με το δημοσίευμα βρίσκεται στο επίκεντρο των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών δεδομένου ότι φιλοξενεί χιλιάδες μουτζαχεντίν του λαού (ΜΕΚ) ιρανών αντικαθεστωτικών.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για προσπάθεια παράνομης διέλευσης των συνόρων ενώ επιπλέον οι εκ Ντίμπρας για παροχή βοήθειας προς παράνομη μετακίνηση ξένων υπηκόων.

2 σχόλια:

  1. Σας προτείνω που ήθελαν να μας κάνουν κακό ,κανένα επεισόδιο στη Θράκη η σειρά κανένα τέμενος της Αττικής.θυμηθειτε το 1955 σπίτι του Κεμάλ Σαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπογραμιση. Καιο Κοσοβαρος μεταξυ τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.