11/10/17

Ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας: κλυδωνισμοί στην ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ


Από: Ομάδα σύνταξης
Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την Τουρκία, με βασική αιτία τη μη έκδοση του Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν. 
Η μέχρι στιγμής άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχτούν τις κατηγορίες, που η Άγκυρα εκτοξεύει εναντίον του μέχρι πριν λίγα χρόνια συνεργάτη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει φτάσει τις μεταξύ των σχέσεις σε κρίσιμο σημείο. 
Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η κράτηση και επικείμενη εκδίκαση στις ΗΠΑ της υπόθεσης με κατηγορουμένους τον Τουρκοϊρανοαζέρο Ρεζά Ζαράμπ, καθώς και του Χακάν Αττίλα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση του εμπάργκο στο Ιράν και για παράνομες πράξεις σχετιζόμενες με τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η συνέχεια του άρθρου στο Μαύρο Κουτί

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Καλεντερίδη ήθελα να σας ρωτήσω να μας πείτε την άποψη σας πως εντελει ψηφίστηκε το νομοσχεδιο για τη Θράκη από ολα τα κόμματα που έχουν βόλεψη για εξουσία και από όλους τους βουλευτές. Πως διασφαλίζεται από το το νομοσχέδιο οτι η Θράκη και τα Δωδεκανησα αρχικά αλλα και η Μακεδονία και η Ήπειρος δεν θα γίνουν έρμαια της ΜΙΤ και των γκρίζων λύκων με τη δημιουργία τουρκικών μακεδονικών και τσαμουριωτικων συλλόγων; Τι εχει συμβεί και τι είδους συνεννόηση προηγήθηκε ενω για τους ΛΟΑΤΚΙ έγινε χαμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.