20/10/17

Ο Μουράτ Καραγιλάν διαπραγματευτής για το Κουρδικό στη Συρία!

Ο επικεφαλής της συριακής ασφάλειας , ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτ. και Κούρδοι του ΡΚΚ συναντήθηκαν στο Καμισλό για την επόμενη μέρα των YPG, την επίλυση του Κουρδικού στη Συρία, τη τύχη των παράνομων αμερικανικών βάσεων….

Ο επικεφαλής της συριακής ασφάλειας Ali Mamluk, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhaïl Bogdanov και ο ηγέτης του PKK Murat Karayılan συναντήθηκαν χθες στη συριακή πόλη Qamishli, στο βορρά της Συρίας.

Τα 3 κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν το μέλλον των YPG, το μέλλον των παράνομων αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται στις ζώνες που ελέγχουν οι YPG κι μια πολιτική λύση για το Κουρδικό στη Συρία.

Το πρώτο σοβαρό μέτρο που ελήφθη από τους YPG, ήταν η απόφαση της οργάνωσης να δώσει πρόσβαση στον έλεγχο της εταιρείας αερίου Konoko στις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική επαρχία της Deir Ez Zour πέραν του Ευφράτη. Το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου της Conoco στην ανατολική Συρία, είναι το μεγαλύτερο στη χώρα,

Ένας Τσετσένος σύμβουλος επίσης ήταν παρόν στη συνάντηση κυρίως με σκοπό να συζητήσει την έκδοση και άλλα θέματα που σχετίζονται με τους Τσετσένους τρομοκράτες στο Β της Συρίας..

fort-russ 19/10/17
dimpenews.com

Syrians, Russians and Kurds discuss Kurdish question and the US bases in Syria

October 19th, 2017 - Fort Russ News -
- by Samer Hussein -


Syrian security chief Ali Mamluk, Russian Deputy Foreign Minister Mikhail Bogdanov and the PKK leader Murat Karayılan met today in the northen Syrian city of Qamishli.

The three main issues that were discussed at the meeting were the future of the YPG, the future of US bases, located in the YPG-occupied areas, and a political solution to the Kurdish question in Syria.

The first solid step was already taken by the YPG as the group decided to hand over the control of Konoko gas company to the Russian forces in the eastern province of Deir Ez Zour.

A Chechen advisor was also present at the meeting, in particularly with the purpose to discuss extradition and other things related to Chechen terrorists in northern Syria.

2 σχόλια:

  1. Να και η επιβεβαίωση όσων ανέλυσα νωρίτερα. Όπως φαίνεται τα τρία ρώσσικα ελικόπτερα που μπούκαραν στο αφριν άπό χαλέπι και αλ μπαμπ, δεν μετέφεραν κάποιο κουμανταδόρικο μήνυμα στους τούρκους ή στο... υπερπέραν, όπως ερμηνεύθηκε, αλλά πιθανότατα ρώσσους spetnaz σε αποστολή καταύγασης στόχων για τους βομβαρδισμούς που επακολούθησαν στο αφριν, όχι από τούρκους (που βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη) αλλά από ρώσσους (ο χάρτης μάλλον αποδίδει λανθασμένα στους τούρκους την επιδρομή, αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει). Οι ρώσσοι πρώτα βομβαρδίζουν και μετά κάθονται στο τραπέζι να διαπραγματευτούν. Φαίνεται ότι για να μην ξεκοιλιάσουν κάθε κούρδο στο αφριν και αλλού οι τούρκοι, οι ρώσοι, απαιτούν από το pkk και το ypg απόσυρση και κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων. Δυστυχώς, όσο τα βρίσκουν οι ρώσσοι με τους κούρδους και τους τούρκους τόσο χειρότερα για μας. Για να κάτσει δε ο καραγιλάν στο τραπέζι σημαίνει ότι τα πράγματα ή θα διευθετηθούν συνολικά και θα δούμε θεαματικά αποτελέσματα, ή θα επακολουθήσει η σφαγή που περιμένουμε επιτέλους. Για όλα φταίνε οι βρωμορώσσοι που καταφέρνουν με εξαιρετική διπλωματία πράγματα που δεν μπορούν οι πανηλίθιοι αμερικάνοι να πετύχουν με 10 αεροπλανοφόρα μαζί! Μόνη μας ελπίδα οι τούρκοι και η απληστία των αντιμαχομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω παλι γιατι το βλεπω σαν ενα γεγονος,οπου οι κουρδοι απλα γυριζουν την πλατη(και πολυ σοφα)στους αμερικανους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.