9/10/17

Υπέρβαση δαπανών για αμοιβές στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου

Κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες ξεπέρασε ο ρυθμός αύξησης δαπανών για αμοιβές στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου το "ανώτατο πλαφόν" αύξησης δαπανών για αμοιβές που ορίζει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα για όλο το Δημόσιο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης τα οποία δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών για το 8μηνο του 2017, οι δαπάνες για αμοιβές προσωπικού (μισθοί και εισφορές) στα Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου εκτινάχθηκε κατά 5% σε σχέση με το αντίστοιχο οχτάμηνο του 2016.
Συγκεκριμένα, αυξήθηκαν κατά 62 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 1,423 δισ. ευρώ έναντι 1,362 δισ. ευρώ το 2016.
Σε κανένα άλλο μεγάλο τομέα του Δημοσίου δεν σημειώθηκε παρόμοια –όπως στα Νομικά Πρόσωπα-  αύξηση και μάλιστα, πάνω από το 3,1% το οποίο θέτει ως ανώτατο πλαφόν αύξησης δαπανών για αμοιβές στο Δημόσιο το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής για την πενταετία 2017 -2021.
Να σημειωθεί πως οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις αυτές για την εξέλιξη της δαπάνης για αμοιβές στο Δημόσιο αποτελούν μέρος του τελευταίου συμπληρωματικού Μνημονίου.
Οι δαπάνες της κεντρικής διοίκησης (Υπουργεία, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις) για αμοιβές εργαζομένων στο διάστημα Ιανουαρίου–Αυγούστου 2017 αυξήθηκαν κατά 2,9%, φτάνοντας στα 6,153 δισ. ευρώ έναντι 5,978 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.