24/10/17

Ερντογάν: Η επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην Ιντλίμπ σχεδόν ολοκληρώθηκε, σειρά έχει το Αφρίν

Η επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK) στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας είναι σχεδόν ολοκληρωμένη και η επόμενη στρατιωτική επίθεση θα μπορούσε να στοχεύει το Αφρίν, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στο καντόνι της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας του Κουρδικού Λαού.

"Η επιχείρησή μας στην Ιντλίμπ είναι σχεδόν ολοκληρωμένη. Μπροστά μας είναι το Αφρίν. Αυτά είναι απειλές για εμάς και ποτέ δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις σε τέτοιες απειλές", ανέφερε ο Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στις 24 Οκτωβρίου.
Η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση στην Ιντλίμπ στις 8 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της τριμερούς συμφωνίας της διαδικασίας της Αστάνα με τη Ρωσία και το Ιράν, με στόχο τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία. Ο στρατός είχε ανακοινώσει στις 13 Οκτωβρίου ότι είχε εγκαταστήσει το πρώτο του παρατηρητήριο στη γειτονική χώρα, το πρώτο από τα αναμενόμενα 14 σημεία για να παρακολουθήσει την τρέχουσα εκεχειρία μεταξύ του Συριακού καθεστώτος και των ομάδων της αντιπολίτευσης.


1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.