11/10/17

Γιατί είναι ευάλωτο το ευρωπαϊκό «μωσαϊκό»

Στην Γηραιά Ήπειρο βρίσκονται τα 49 κράτη από τα 200 που έχει ο πλανήτης, στα οποία κατοικεί το 10% μόνον του παγκόσμιου πληθυσμού
Την ώρα που ο πρωθυπουργός μας Αλέξης Τσίπρας θα συζητά στον Λευκό Οίκο τους όρους παραχώρησης της Σούδας στον αμερικανικό στρατό, καλόν θα είναι να έχει υπ’ όψιν του ότι σε κάποια φάση κάποιοι Κρητικοί θα «θυμηθούν» ότι ίσως ήλθε γι’ αυτούς η ώρα να ζητήσουν την απόσχισή τους από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τραβηγμένο σενάριο, θα πουν κάποιοι. Αλλά όχι και τόσο, αν κάνουν τον κόπο να μελετήσουν έναν χάρτη που κυκλοφορεί στο Κρεμλίνο και ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις ευαίσθητες περιοχές της Ευρώπης που κάποια στιγμή θα μπορούσαν να ζητήσουν την αυτονομία τους από τα κράτη-έθνη της Γηραιάς Ηπείρου στα οποία ανήκουν. Ο χάρτης αυτός, που βρίσκεται στο Διαδίκτυο, δεν αφήνει καθόλου αδιάφορο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδίμηρο Πούτιν.
Ο πρώην αξιωματικός της KGB στην Γερμανία φέρει βαρέως την διάλυση της σοβιετικής αυτοκρατορίας και δεν κρύβει την δυσαρέσκειά του έναντι της Δύσης, που έπαιξε το χαρτί αυτό στις αρχές της δεκαετίας τού 1990, έστω και σιωπηρώς. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν ξεχνά επίσης τα σοβαρά προβλήματα που είχε και έχει με την Τσετσενία, όπου και εκεί υποπτεύεται τον δυτικό δάκτυλο. Κατά συνέπεια, όταν οι Καταλανοί πάνε να διαλύσουν την Ισπανία και οι Σκωτσέζοι υπονομεύουν το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει κάθε λόγο να στηρίξει με τον τρόπο του αυτές τις προσπάθειες.

Για τη συνέχεια euro2Day

3 σχόλια:

  1. Δεν είναι καθόλου αστείο. Υπάρχει ακόμα και σημαία που υποστηρίζουν κάποιοι Κρήτες, η οποία έχει πολύ βαθιές ρίζες. Μάλιστα διόλου Ελληνικές. Και το χειρότερο απ'όλα, είναι πως αυτό το θέλουν κάποιοι Έλληνες διακαώς, που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἀπὸ ὅ,τι ἔχω καταλάβει,κάποιο ἄλλο κράτος ἐπιθυμεῖ τὴν ἀπόσχισι τῆς Κρήτης καὶ ὄχι ἡ Ρωσσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΗΤΤΕΣ .ΛΕΙΠΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ.ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΟΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ Η ΓΑΛΛΙΑ .....ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ .ΕΙΔΑΛΩΣ ΑΝ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΧΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ.ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟΤΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.