11/5/18

Ο ΤΑΝΑΡ θα αποφέρει 37 δις δολάρια στην Τουρκία μέχρι το 2029 - Ο ΤΑΡ πόσα θα αποφέρει στην Ελλάδα;

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, ο αγωγός φυσικού αερίου TANAP, του οποίου συνέχεια αποτελεί ο "ελληνικός" ΤΑΡ, θα αποφέρει στην τουρκική οικονομία το απίστευτο ποσό των 37 δις δολαρίων μέχρι το 1929.
Τα εγκαίνια του αγωγού θα γίνουν τον Ιούνιο παρουσία των προέδρων της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, Ερντογάν και Αλίγιεφ, οπότε και θα αρχίσει η ροή του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει ότι το συνολικό κέρδος για την Τουρκία από την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού θα ξεπεράσει τα 50 δις δολάρια, ενώ με τη λειτουργία και του αγωγού Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Αμισό και εκείθεν στην Ευρώπη, η Τουρκία θα μετατραπεί σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.
Επίσης, αναφέρεται ότι το 80% του αγωγού κατασκευάστηκε από τουρκικές εταιρείες με τουρκικής κατασκευής σωλήνες, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στις τουρκικές εταιρείες να διεκδικήσουν ανάλογα έργα στο εξωτερικό.
Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ Τουρκία και Ελλάδα έχουμε ακριβώς το ίδιο καθεστώς στη μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω του ίδιου αγωγού, η Τουρκία έχει κέρδη 50 δις δολαρίων, ενώ στην Ελλάδα κανείς δεν ξέρει αν και τι θα κερδίσουμε από τον αγωγό ΤΑΡ.
Μήπως μπορεί κανείς να μας διαφωτίσει;
(Yeni Şafak)

5 σχόλια:

  1. 37 δις γελια χωρις ντροπη κανενος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο αγωγός δεν προβλέπει τέλη διέλευσης. Εξυπηρετεί κυρίως την Ιταλία και την κεντρική Ευρώπη, προς την οποία η Ιταλία το διοχετεύει, επειδή η Ιταλία δεν έχει πραγματική εσωτερική ανάγκη αερίου (ήδη έχει ικανότητα εισαγωγής 140 δις κυβικά το χρόνο, από τα οποία χρειάζεται 71 με αυξανόμενη τάση). Μικρό μέρος του αερίου θα μένει στην Αλβανία για ντόπια χρήση και για αποθήκευση.

    Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα του αγωγού
    https://www.tap-ag.gr/Ευκαιρίες-που-προσφέρει-το-έργο/Για-τις-φιλοξενούσες-χώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουτε δεκαρα !!!! Εχει υπογραφει επι ΣΑΜΑΡΑ αυτο ....... Κρατος-προτεκτορατο και ολοι αυτοι κυκλοφορουν ελευθεροι ενω αν ηταν στην Τουρκια θα ειχαν την τυχη του Μεντερες. Διοτι ειναι σοβαρο κρατος η Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε......οχι και ...χωρις δεκαρα....Για ρωτησε τον....Σαμαρα...κι εναν..τραπεζουπαλληλο απ την ..Λσρισα ..που το επαιζε υπουργος τοτε...Ακυρωσαν τον Ρωσικο σγωγο τοτε .που αφηνε 2,2 δις ετησια στο κρατος.. κι εδωσαν τσαμπα τον ΤΑΡ...στον φιλο Τουρκο δικτατορα
      Του Ατζερμπαιτζαν...φιλο του Ερτογαν...Τοτε οπως παντα..ενας λαος εδω...κοιμωταν υπνο βαθυ...ειχε κουραστει απο σκεψεις...πως τρωγεται μια μπριζολα το βραδυ ...με σοδα η χωρις.. ηταν βεβαιο πια οτι ο Σαμαρας θαχε μπριτζολες τα επωμενα 3000 χρονια.

      Διαγραφή
  4. Ταϋγέτη.

    Ἔτσι ὑπεγράφη; Χωρὶς ὄφελος γιὰ τὸν ὑπογράφοντα ἄραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.