16/5/18

Οι Παλαιστίνιοι ανακαλούν τους πρεσβευτές τους από Ουγγαρία, Τσεχία, Ρουμανία και Αυστρία

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τους πρεσβευτές της από τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έστειλαν εκπροσώπους σε μια ισραηλινή τελετή για το άνοιγμα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ.
Οι τέσσερις χώρες που αφορά αυτή η απόφαση είναι η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ρουμανία, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωποι των χωρών αυτών έλαβαν μέρος σε μια τελετή από κοινού με την αμερικανική αντιπροσωπεία στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών την Κυριακή, παραμονή των εγκαινίων της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία, η οποία μέχρι τώρα ήταν εγκατεστημένη στο Τελ Αβίβ, προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων.

Οι τελευταίοι βλέπουν στην κίνηση αυτή την άρνηση των διεκδικήσεών τους για την Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία θέλουν να κάνουν πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους.

Η Παλαιστινιακή Αρχή ανέστειλε τις επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους μετά την ανακοίνωση από τον Τραμπ, στις 6 Δεκεμβρίου, της απόφασής του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP  Ραμάλα, Παλαιστίνη

hellasjournal

1 σχόλιο:

  1. Απογοητευτικά κακός στη διαχείριση κρίσεων ο Μαχμούτ Αμπας ... Παίζει ο Νετανιάχου πολιτικά χωρίς αντίπαλο...Στρατιωτικά φυσικά τελείως αδύναμοι οι Παλαιστίνιοι αλλά επι Αραφατ δεν θα τολμούσαν πι Ισραηλινοί τετοια πράγματα ουτε θα είχε πάρθει τετοια απόφαση απο τον Τραμπ...Για τη Χαμας δε γράφω .Παραπεμπω σε βιβλιογραφία που αποδεικνύει οτι ιδρύθηκε οπως και οι αδερφοί μουσουλμάνοι απο την αντικατασκοπια των δυτικών για ευνόητους λόγους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.