10/5/18

Α. Συρίγος: Έπρεπε ήδη να έχουμε ανακηρύξει ΑΟΖ (ηχητικό)

Ο διττός ρόλος της Γερμανίας με την Τουρκία

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, τα ενεργειακά και η προκλητικότητα στο Αιγαίο, κανονικά θα έπρεπε ήδη να μας έχει οδηγήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ και ανεξάρτητα από τις οριοθετήσεις ή τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο, λέει ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο, Άγγελος Συρίγος στον 98.4.
Η Γερμανία πρέπει να κληθεί σε διμερή συνάντηση σε επίπεδο Ε.Ε. την ώρα που η Τουρκία απειλεί με νέο κύμα προσφύγων ή με προκλήσεις σε θάλασσα και αέρα στο Αιγαίο και την Κύπρο, να εξηγήσει πως εννοεί την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την ώρα που ετοιμάζεται να πουλήσει 6 υπερσύγχρονα υποβρύχια στη Τουρκία, που θα αλλάξουν τις ισορροπίες στη Μεσόγειο, επισημαίνει παράλληλα ο πανεπιστημιακός.

1 σχόλιο:

  1. Τις απόψεις τού κ. Συρίγου περί ΝΑΤΟ και Λουνς έχω διαβάσει και σε άρθρο του. Πέραν τής "ουδετερότητος" ΝΑΤΟ και τών εκάστοτε Γραμματέων του, υπάρχουν και άλλα σοβαρότερα θέματα. Υπάρχουν άπειρα θέματα, τα οποία αποδεικνύουν όχι απλώς ουδετερότητα αλλά έχθρότητα και όχι μόνο τού ΝΑΤΟ αλλά τής σύνολης Δύσης δυστυχώς.
    Κύριε Καλεντερίδη σάς παρακαλώ να ερευνήσετε τα γεγονότα και εάν σφάλλω να με διρθώσετε.
    Λοιπόν: το 1973, ένα χρόνο πριν το νατοϊκό πραξικόπημα στην Κύπρο, το οποίο ακολούθησε η τουρκική, επίσης νατοϊκή, εισβολή, ο τότε Γραμματέας Λουνς υπέδειξε στον Μακάριο (Μακάστρο τής Μεσογείου) να παραιτηθεί διότι ήταν ιεράρχης! Τότε αμφισβητήθηκε ο Μακάριος και η Ιερά Σύνοδος τής Κύπρου τόν καθαίρεσε! Ναι'τόν κθαίρεσε γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκλέγεται μέχρι και σήμερα! Ο αντικληρικαλισμός τυφλώνει και σχεδόν όλοι στην Ελλαδα αγνοούν τι ημαίνει "κλήρω και λαώ" το οποίο ισχύει στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.