21/5/18

Τα fake news που «πυροδότησαν» τις επιθέσεις κατά του Μπουτάρη - Να είμαστε προσεκτικοί σ' αυτά που διαβάζουμε και αναμεταδίδουμε

Υπάρχουν fake news πίσω από την άγρια επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης το βράδυ του Σαββάτου στο Λευκό Πύργο; Υπάρχουν! Και πριν και μετά την επίθεση.
Δύο 24ωρα πριν από το Σάββατο 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων, σε αμφιβόλου ποιότητας sites και blogs αναπαράγεται ένα ανυπόγραφο κείμενο που κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι κάνει gay pride την ίδια μέρα με τις εκδηλώσεις των Ποντίων σημειώνει το thessnews.gr και προσθέτει:
"Το κείμενο διασπείρεται στα social media και φτάνει να υιοθετηθεί από μεγάλης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα με έδρα την Αθήνα. Όσοι ασχολούμαστε με το δημοτικό ρεπορτάζ στην Θεσσαλονίκη παίρνουμε ως αστεία την ανάρτηση που δεν έχει ίχνος ρεπορτάζ, χωρίς να φανταστούμε τι μπορεί να επακολουθήσει.
Η αλήθεια είναι ότι στην Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα το 2ο αυτόοργανωμένο Pride, που καμιά σχέση δεν έχει με το Thessaloniki Pride και την γνωστή παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί 20-23 Ιουνίου στην πόλη. Το αυτοοργανωμένο Pride προήλθε από την διάσπαση του ΛΑΟΤΚΙ κινήματος με τα μέλη του να έχουν αναφορές στον αντιεξουσιαστικό χώρο και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Για την πορεία που πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου δεν πήραν καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Άρα Μπουτάρης διοργανώνει Pride την ημέρα της Γενοκτονίας είναι Fake news.

(Το ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων έγινε και από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Σταύρου Καλαφάτη, αυτό πρέπει να απασχολήσει τους "Εντάξει". Και ανενημέρωτος και ηθικός αυτουργός;)

Σε αλληλουχία με την συγκεκριμένη ανάρτηση, όσοι επικρίνουν τον δήμαρχο υποστηρίζουν σε εκατοντάδες ποστ στα social media ότι ο Γ. Μπουτάρης έχει πολεμήσει τους Πόντιους, δεν έδινε άδειες για να γίνουν οι εκδηλώσεις και αρνείται την Γενοκτονία ως λάτρης του Κεμάλ Ατατούρκ.

Άλλη μια σειρά fake news καθώς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν από τους πρωτεργάτες των κοινών εκδηλώσεων μνήμης από τον οργανωμένο Ποντιακό χώρο προσπαθώντας ακόμα και με ακραία μέσα, όπως η μη παραχώρηση της πλατείας, να τους δείξει τον δρόμο της ενότητας και της ομόνοιας. Ο δήμαρχος ήταν κάθε χρονιά στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία και φέτος δεν θα μπορούσε να λείψει επιχαίροντας ουσιαστικά στο Twitter για τις κοινές εκδηλώσεις. "Με όλον τον ποντιακό ελληνισμό ενωμένο σήμερα το απόγευμα στην Αγίας Σοφίας διεκδικούμε τη δικαίωση των θυμάτων και την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα!" έγραψε το απόγευμα του Σαββάτου.

Όσον αφορά τα περί Κεμάλ Ατατούρκ, ο Γιάννης Μπουτάρης από την πρώτη μέρα στο δημαρχείο έδειξε προς την κατεύθυνση του τουριστικού ανοίγματος προς την Τουρκία. Για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και ένας παραπάνω Τούρκος να έρθει στην Αγίου Δημητρίου και να δει το Μουσείο του Κεμάλ θα είναι κέρδος για την πόλη. Έτσι το βλέπει εξαρχής, επιχειρηματικά και στυγνά. Τόσο τεχνοκρατικά που φτάνει στο άλλο άκρο λεκτικά, μέσα στην γενικότερη υπερβολή και αθυροστομία που τον διακρίνει. Το "χέστηκα για το πόσους σκότωσε ο Κεμάλ" είναι απαράδεκτο και προκαλεί αλλά όποιος δει όλη τη συνέντευξη αντιλαμβάνεται ότι μιλάει για τις επισκέψεις των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη και πως τον ενδιαφέρει το σήμερα και όχι το χτες.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση είδαν τον Γιάννη Μπουτάρη με κονκάρδα gay pride στην εκδήλωση των Ποντίων. Έβγαλαν και ανακοίνωση μάλιστα η οποία μοιράστηκε σαν φειγ βολάν και σαν τρικάκι παντού στο Facebook. Δεκάδες φωτογραφίες των πρακτορείων δείχνουν τον δήμαρχο να έχει φορεμένη την κονκάρδα με το επίσημο έμβλημα των Ποντίων.

Άλλο ένα fake news. Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Στην παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη μιλούν για οργανωμένη επίθεση αλλά και για φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς με πολιτικές αποχρώσεις μάλιστα. Ίσως ο Γιάννης Μπουτάρης τους καταδικάσει ονομαστικά από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου. Ίσως θα περιμένει την έρευνα των αρχών.

Το θέμα είναι ότι πρέπει επιτέλους όλοι μας να προσέχουμε τι και ποιους διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Και να μην καταπίνουμε αμάσητα τα πάντα. Οι ειδήσεις είναι σαν τις τροφές. Όσο πιο εύκολα τις καταπίνεις τόσο πιο δύσκολα επεξεργάζονται στο στομάχι.

Υγ. Σίγουρα τα fake news λειτούργησαν ως η αφορμή για να λιντσαριστεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όχι η αιτία. Αυτή εκτρέφεται εδώ και χρόνια με την ταμπέλα "ανθέλληνας" που έχουν βάλει κάποιοι στον Γιάννη Μπουτάρη. Γιατί είναι το εύκολο κόκκινο πανί για να επιβιώνουν κάποιοι πολιτικά. Οι νέοι πατριδοκάπηλοι...».

ΠΗΓΗ: Thessnews.gr, SDNA

31 σχόλια:

  1. Σχετικά με το γκεμπελικό βίντεο. Το απόσπασμα, όπως το έκοψαν και ολόκληρο.

    Το ότι προσπαθεί να φέρει και Τούρκους τουρίστες, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, επιθυμούν να δουν το σπίτι τού Κεμάλ, δεν έχει ασφαλώς τίποτε μεμπτό. Οι Τούρκοι θεωρούνται καλοί τουρίστες, διότι αφήνουν χρήματα στην αγορά, η οποία ασφαλώς τα έχει ανάγκη. Εδώ ανοίξαμε φόρα μπέλα τα σύνορά μας στην Αλβανία, με την οποία ευρισκόμεθα ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση, γεμίσαμε Αλβανούς, εκ των οποίων πολλοί εγκληματίες και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία και θα τα κλείσομε στους Τούρκους τουρίστες;

    Υπάρχουν άλλα για να τον κρίνει και κατακρίνει κανείς (π.χ. στάση του στο Σκοπιανό, πρόταση -αν είναι κι αυτό αλήθεια- μετονομασίας τής Απ. Παύλου σε Κεμάλ Ατατούρκ κ.ά.), αλλά όχι για τα παραπάνω και μάλιστα επιβραβεύοντας το έργο των γκεμπελίσκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως, εξ ίσου αξιοκατάκριτα τα ΜΜΕ, που έσπευσαν πάλι να χρεώσουν την επίθεση σε "ακροδεξιά στοιχεία", όπως είχαν κάνει και με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων τής Μυτιλήνης, αναπαράγοντας τις ανοησίες τής κυβέρνησης. Είναι κι αυτό μέσα στην παραπληροφόρηση.

      Διαγραφή
  2. Μια άστοχη διατύπωση εν ονόματι καλών προθέσεων μπορεί και πρέπει να μαζεύεται αργότερα. Δεν έγινε όμως αυτοκριτική άρα τα ενστερνίζεται αυτά που ειπώθηκαν. Λυπάμαι που φτάσαμε σε αυτή την ηθική παρακμή . Δυστυχώς ο Βελόπουλος έχει δίκιο, τα γεγονότα τα προκάλεσε για βαφτιστούν φασίστες όσοι θα αντιδρούσαν, και ηταν σίγουρο και προβλέψιμο καποιοι ελάχιστοι αντέδρασαν και κάποιοι ήταν θα ήταν φασίστες. Επειδή δεν είστε αφελής, θα έχετε τους λόγους σας που εξομοιώνετε την ίσως τυχαία συγκέντρωση των ομοφυλοφίλων με τις ασυμάζευτες ανθελληνικές δηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μπουτάρης έχει κατ΄επανάληψη εκφράσει απόψεις που είναι ανθελληνικές. Θέσεις που βεβαίως τις διανθίζει με διάφορα ψευδή κατά άλλα ιδεολόγηματα. Όπως για παράδειγμα αυτό που έχει με πολλούς τρόπους δηλώσει ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική αλλά υπάρχουν πολλές Μακεδονίες. Αλλά και που την ίδια στιγμή γνωρίζει πολύ καλά ότι καμία "μακεδονία" από όσες νομίζει ότι υπάρχουν πλήν της σκοπιανής δεν καμώνεται ότι είναι έθνος. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα με αυτόν.

    Συνεπώς ο Μπουτάρης παραπλανάει αυτούς που υποτίθεται εκπροσωπεί ή αντιπροσωπεύει και με βάση αυτά που διαστρέφει αν λέγαμε ότι έτσι όπως παρουσιάζεται για πολλούς μοιάζει με κοινός ή και πολιτικός απατεώνας.

    Τους απατεώνες παλαιότερα επί βυζαντίου τους μουτζουρωνε ο κόσμος (μούτζωναν δηλαδή) ενώ στη δύση τους βούταγαν σε πίσσα και τους σκέπαζαν με πούπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς όλους τους σχολιαστές:
    Η υπόθεση της γενοκτονίας είναι ιερή και από τις πιο σημαντικές για την πατρίδα μας, πέρα από την ηθική και ιστορική διάσταση του θέματος.
    Από προχθες, αντί να ασχολούνται τα ΜΜΕ με το θέμα αυτό και την εξαιρετικής σημασίας ομιλία του Ταμέρ Τσιλιγκίρ, ασχολούνται με την επίθεση στον Μπουτάρη.
    Για όσους διαφωνουν με τον Μπουτάρη, ας ψάξουν τρόπους να τον καταδικάσουν πολιτικά.
    Η βία σκοτώνει τη δημοκρατία και το Ποντιακό Ζήτημα.
    Κάποια στιγμή σ' αυτή τη χώρα πρέπει να βάλουμε μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάββα έχουμε χάσει τον Εθνικό Συνεκτικό Δεσμό μας.Δυστυχώς χρόνια τώρα.Βαδίζουμε πρός τον γκρεμό κ οι ευθύνες βαρύνουν κι εμάς ως πολίτες αλλά κ το πεπαλαιωμένο πολιτικό σύστημα.Το ζήτημα είνσι τί κάνουμε?Αφού ακόμα κ νέες προσπάθειες πολιτικές,κοινωνικές,πνευματικές πολεμούνται λυσσαλέα από το σύστημα αλλά κ διακατέχονται από εσωτερικό εγωισμό κ διάθεση αρχηγικής προβολής!!!!!

      Διαγραφή
  5. Ειναι δυο διαφορετικά πράγματα αυτά που έγιναν χθες και αυτά που λέει ο Μπουταρης. Κανειςβδεν έπρεπε να επιτεθεί στον Μπουταρη γιατί όντως όλοι ασχολούνται με τον απαράδεκτο αυτό τυπο.
    Οι ενέργειες του Μπουταρη δεν είναι καθόλου fake news . Οι ύβρεις του Μπουταρη μου είναι αδιάφορες αν γίνονται σε θέμα για τον τουρισμό . Η περιυβριση νεκρών είναι ποινικό αδίκημα , ο Μπουταρης δε έχει εξυβρισει τους Έλληνες πολλακις. Δεν είναι καθόλου fake news . Όταν κάποιος λοιπόν βρίζει και προσβάλλεις δημοσίως και μένει ατιμώρητος τότε σιγά σιγά κάποτε θα λάβει και την ανάλογη απάντηση. Όλα τα υπόλοιπα που κάνει και λέει εφόσον δεν είναι υβριστικά με αφήνουν αδιάφορο και δεν δικαιολογούν βία ωστόσο η περιυβριση νεκρών είναι άλλη υπόθεση και δε δικαιολογείται αν είναι αθυροστομος να κοιτάξει να μαζευτεί αλλιώς θα πρέπει να πληρωσει. Μιλάμε για ποινικό αδίκημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε κανένα βωμό τουρισμού και επιχειρηματικότητας δε δικαιολογούνται τέτοιες δηλώσεις Σάββα.... Και για τα Σκόπια και για Κεμάλ και για άλλα. Μη σώσουν και έρθουν. Κι όταν είσαι δημοτικός άρχοντας προσέχεις τι λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν κάποιος εκλεγμένος υποστηρίζει του γενοκτόνους Τούρκους που εξαφάνισαν τον Ελληνισμό της ΜΑ τότε αυτός είναι προδότης. Είναι λογικό οι προδότες του έθνους να ξυλοκοπούνται, διαφορετικά δεν θα επιβιώσουμε. Για την επιβίωση της Ελλάδας προδότεςι σαν τον Μπουτάρη πρεπει να ξυλοκοπούνται. Εδώ οι αριστεροί ξυλοκοπούν καθηγητές παναπιστημίων χωρίς λόγο με την ανοχή του Σύριζα. Εδώ ο σύριζα αποφυλακίζει δολοφόνους εγκληματίες. Οι φάπες στον προδότη μας πείραξαν τώρα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το "χέστηκα για το πόσους σκότωσε ο Κεμάλ" είναι απαράδεκτο και προκαλεί αλλά όποιος δει όλη τη συνέντευξη αντιλαμβάνεται ότι μιλάει για τις επισκέψεις των Τούρκων στη Θεσσαλονίκη και πως τον ενδιαφέρει το σήμερα και όχι το χτες. Είναι κι αυτό fake news?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορουσε να το διατυπωσει αλλιως ομως ...Αλλα απλα εδειξε τον επαισχυντο χαρακτηρα του ..!! Αναξιος για τον θεσμο του Δημαρχου οπως και να το κοιταξεις ..!!

      Διαγραφή
  9. aftos o ilithios pou prospathise na dikeologisi ton mpoutari kai oti diavazoume ine fake news egw nomizw pws afta pou grafi aftos ine fake news kai xestika an dirane ton mpoutari I opiodipote alon politico pou den yperaspizete tin elada mas ke tous elines akomi kai esena pou prospathis na dikeologiseis ta adikeologita isixtir loipon ke etoimastite giati erxete kai alo ksilo very soon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μετά από όλα τα εγκλήματα που έκαναν οι τούρκοι Εναντίον του ελληνισμού διαχρονικά οποίος τους υποστηρίζει Η προσπαθεί να τους παρουσιάσει ως έναν πολιτισμένο λαο Είναι προδότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμείς οι απλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε από παρασκήνιο,γνωρίζουμε:α.Τις θέσεις του Μπουτάρη για την ονομασία των Σκοπίων.β.Τις δηλώσεις Μπουτάρη για τις σφαγές των Ποντίων από τον Κεμάλ. Αν αυτές έγιναν με αναφορά μόνο στη σημερινή πραγματικότητα ,αυτό δεν διαφοροποιεί την αντίθεση μου με το πνεύμα των δηλώσεων αυτών.Τελικά κ.Καλεντερίδη τι σημαίνει ότι ο Μπουτάρης δεν ασχολείται ή δεν τον ενδιαφέρει το παρελθόν;Ενδιαφέρει όλους εμάς και μας ενδιαφέρει τόσο πολύ ώστε να θεωρούμε προσβολή νεκρών τις θέσεις του Μπουτάρη. Φυσικά και δεν αρέσει η βία σε κανένα πολιτισμένο άνθρωπο.Ο πολιτισμός όμως εμπεριέχει σε κάθε περίπτωση συμπεριφορές που σέβονται την μνήμη των νεκρών(τουλάχιστον αυτό).
    Ας μην είμαστε τόσο σίγουροι ότι η επίθεση στον Μπουτάρη άλλαξε το νόημα της ημέρας και το ενδιαφέρον του κόσμου για τη γενοκτονία.Το κατά τα άλλα δυσάρεστο συμβάν ίσως αποτελέσει αφορμή να ασχοληθούν και να μάθουν πολλοί τι σημαίνει γενοκτονία και γιατί τελικά τις έφαγε ο Μπουτάρης. Όσο αφορά εμάς τους απλούς πολίτες ας σκύψουμε με σεβασμό στα αίματα των προγόνων μας,ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για τη σημερινή κατάσταση της πατρίδας,ας βάλουμε το εμείς μπροστά από το εγώ,ας πάψουμε να θεωρούμε προοδευτικό κάθε τι που είναι αντίθετο με τη φύση του ανθρώπου κι ας προσευχηθούμε επιτέλους να φωτίσει ο Κύριος τα μυαλά και ημών των ιδίων και των πολιτικών μας.Κστά τα άλλα λυπάμαι ως άνθρωπος,ως Έλληνας κι ως Πόντιος και για τη συνολική εδώ και πολύ καιρό στάση του Μπουτάρη αλλά και για τη στάση των κομμάτων που αν ήθελαν πιστεύω ότι μπορούσαν να συμβάλλουν καιρό πριν με τη στάση τους(αποδοκιμάζοντας όταν έπρεπε δηλώσεις του Μπουτάρη) ώστε να μην συμβούν αυτά που συνέβησαν προχθές.Η ιστορία θα μας κρίνει όλους σε κάθε περίπτωση...Φάνης Λάζαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΑΒΒΑ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ! ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από πολλούς λέγεται ότι τους πολιτικούς τους μαυρίζεις στην κάλπη και όχι στο ξύλο, πράγμα που ισχύει ωστόσο στις περιπτώσεις που οι άρχοντες απλά αποδεικνύονται ανεπαρκείς να αντιπροσωπεύσουν τους πολίτες σε όσα τους υποσχέθηκαν. Τους ανεπαρκείς πολιτικούς και άρχοντες κ.ά. συνεπώς τους στέλνεις σπίτι τους αλλά τους κλέφτες και τους εξ συστήματος απατεώνες ή λαοπλάνους μπορεί να τους στέλνεις ενίοτε και στην γκιλοτίνα. Διαφορετικά ακόμα δεν θα είχε γίνει στη Γαλλία η επανάσταση ενώ μέχρι και σήμερα θα βασίλευαν και θα συνέχιζαν την τυραννία τους οι επίγονοι του Λουδοβίκου και της Μαρίας Αντουανέτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστη οπτικη Ασπερ....Ο πολιτισμος ισχυει για πολιτισμενους....αν ο αλλος ειναι απολιτιστος.. δεν πιανει ο πολιτισμος.Πας στο επιπεδο του απολιτιστου αναγκαστικα....αφου μονο αυτο καταλαβαινει.Οποτε οποιος καμωνεται τον πολιτισμενο εξαπατα την φυση...οταν παιζει σε δυο ποιοτικα ανομοια επιπεδα....πολιτισμου.Αν ηταν αλλιως κανεις δεν θα πατουσε αμεριμνα ενα μηρμηγκι....θαδειχνε πολιτισμο....και θαχε τυψεις.Συμβαινει αυτο στην φυση ?? Οχι.......Τοτε γιατι επικαλουνται ολοι εναν πολιτισμο στα ανομοια ??? Προφανως υποκριτικα.....

      Διαγραφή
  14. Αν ο κος Μπουτάρης ήταν διορισμένος νταηλίκι, θα έβρισκα (έστω και με κόπο) δικαιολογίες για τα όσα αρνητικά του προέκυψαν. Τώρα όμως που είναι εκλεγμένος, τα θεωρώ απαράδεκτα!!! Υποτάσσομαι στην πλειοψηφία και απλά αναμένω τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αν τώρα ξαναβγεί ο κος Μπουτάρης, τότε το μόνο που απομένει για τους αγαπητούς Θεσσαλονικείς είναι η σοφή μας παροιμία "Δάσκαλος του βλάκα είναι ο πόνος"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και να οι δηλώσεις "καταδικάζουμε" από χτες για την επίθεση στον Μπουτάρη
    Και να η κλάψα που χτύπησαν τον ηλικιωμένο άνθρωπο
    Και να η θλίψη που δεν ανήκουμε εις την Δύση, διότι ο λαός παίζει ακόμη μπουνιές

    αλλά

    δεν είδα κανένα "καταδικάζουμε" από τα (από)κόμματα όταν το νούμερο έλεγε ότι "χέστηκε αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες"
    ούτε είδα κανέναν να φρίττει όταν την ημέρα γενοκτονίας των Ποντίων το νούμερο έδωσε άδεια για την παρέλαση του καρνάβαλου
    ούτε είδα κανέναν να ανησυχεί για το πόσο "απολίτιστοι" είμαστε όταν ένας θεσμικός μας δηλώνει ευθαρσώς ότι "χέστηκε αν ο Κεμάλ σκότωνε Ελληνες" συν ότι άλλο γελοίο έχει πει. Δεν γνωρίζω κανέναν θεσμικό στο εξωτερικό που θα μιλούσε έτσι για τον λαό του.

    Οταν είσαι αλήτης δεν θα κρύβεσαι ούτε πίσω από την ηλικία, ούτε πίσω από τον θεσμό.
    Αφού αποφάσισες να παίξεις μπάλα στο γήπεδο της αλητείας, έπρεπε να ξέρεις ότι ο αντίπαλος δεν θα έρθει με λουλούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τραγική η εικόνα του αλκοολικού υπερήλικα που παριστάνει τον δήμαρχο να προσπαθεί να αποφύγει το λιντσάρισμα . Το πρώτο που πρέπει να αναλογιστούμε είναι οτί αυτός ο άνθρωπος εξελέγει δήμαρχος 2 φορές στην πρωτεύουσα της Μακέδονιας . Η κατάντια δεν ξεκινάει απο τον Μπουτάρη αλλλα απο την ίδια την κοινωνία που τον εκλέγει . Οι περισσότεροι ξέραμε λιγο πολύ τις ιδέες του προκλητικές , ανιστόρητες , ανθελληνικές , υβριστικές τον ψηφίσαμε όμως . Τώρα θα τον λουστούμε . Απο την άλλη οι θέσεις του δεν είναι πολιτικές θέσεις αλλα ύβρεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα ( να υβρίζεις νεκρούς να αμφησβητείς και να ειρωνεύεσαι την γενοκτονία δεν είναι πολιτική θέση είναι θέση που δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα σου ) . Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βρεθούν νευρικοί , ακραίοι η αγανκτισμένοι και να δώσουν αξία στον ανάξιο ( διαφωνω κάθετα με την επίθεση ) . Την επόμενη φορά αςπροσέχουμε τι ψηφίζουμε γιατί πριν την επίθεση προηγήθηκαν πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Καλλεντερίδη, φίλοι αναγνώστες, μπορεί κανεις να μου εξηγήσει γιατι μιλάμε για "Γενοκτονία των ΠΟντίων" και οχι για "Γενοτονία των Ιώνων" ή "των Ελλήνων της Μικρασίας" ή κατι που να δικαιώνει και το αίμα των υπολοίπων θυμάτων;
    Γιατι να αποδυναμώνουμε τον αριθμό των θυματων μας κατακερματίζοντας τον αριθμό του σε κλάσματα;
    Και άραγε τι θα κανουμε αν καταφέρομε να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων; Θ' αρχισουμε να διεκδικούμε αναγνώριση της γενοκτονίας των Μικρασιατών;
    Σας φαίνεται λογικό αυτο που γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Υπαρχει μια ποιοτικη αλλαγη στα δελτια ειδησεων.Ενα κυμμα ασφαλειας των ανασφαλων.Ξαφνου νιωθουν πρωτη φορα σνασφαλεια....κι εχουν γεμισει αγωνια...."αυτο ...δεν το φυλαγαν ?? Που ειναι οι αστυνομικοι ?? Γιατι δεν το φυλαγαν ?? Ουτε εκεινο το ..
    φυλαγαν ?? Που ηταν οι φυλακες ??Πως το αφησαν να γινει ??"....κλπ. Μια αγωνια ...καθως συνειδητοποιουν οτι πια θελουν φυλακες...παντου....οτι η πλακα τελειωσε...οτι σοβσρεψε το θεμα...Νιωθουν πρωτη φορα ..κινδυνο.Δεν ειχαν καταλαβει οτι το παραξευτηλησαν...κι οτι δεν θαχει συνεχεια το δουλεμα επ απειρον....οτι η καλοπεραση τους μπορει αποτομα να διακοπει...Ψαχνουν πια στρατευμα φυλαξης....Διαχυτη αγωνια....Ειναι μια αξιοσημειωτη ποιοτικη αλλαγη.... με ενδιαφερον..Κστι σαλευει....κατι τρεχει στα ...γυφτικα....Επρεπε να δειτε χθες την ..Σια Κοσιωνη στο δελτιο...τι αγωνια για την ασφαλεια ...την φυλαξη....ολο αυτο ρωτουσε με εναν φοβο στα ματια....Το δισσκεδασα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο ακριβως... Νιωθουν οτι προσωποποιειται η διαχυτη ευθυνη...
      Και δεν υπαρχουν αρκετοι συνοδοι, διμοιριες, ολοι αυτοι που πληρωνομε εμεις για να φυλασσουν τους υπευθυνους για την καταντια της χωρας...

      Διαγραφή
  19. Όπως "χέστηκε" ο μπουτάρης για τους νεκρούς προγόνους μου
    έτσι "χέστηκα" κι εγώ για τις ψιλές που άρπαξε ο κατάπτυστος.......
    το βίντεο είναι "fake news";;;
    https://www.youtube.com/watch?v=QRBePx_ICbc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φανταστείτε να έλεγε ο Μπουτάρης με το ίδιο στυλάκι χαβαλέ… «Χέστηκα για τους Εβραίους που σκότωσε ή δεν σκότωσε ο Χίτλερ» και την άλλη μέρα να ανακαίνιζε το κτίριο που χρησιμοποιούσε η Γκεστάπο στη Θεσσαλονίκη για τουριστικούς λόγους…

    Σε πόσα χιλιοστά του δευτερολέπτου θα τον είχαν αντικαταστήσει λόγω «σοβαρών προβλημάτων υγείας»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος είναι σαλτιμπάγκος και παρ' ολα ουτα ξεσηκώθηκαν οι διαμορφωτές της κοινης γνώμης ακομα και μερικοι που υποτιθεται είναι με αγνα ελατήρια διοτι -αν και κακώς- πιέστηκε απο την βια ο μπουτάρης που πηγε να του επιβαλει το πληθος. Δεν ευθύνονται όμως οι εβραιοι για ότι κανει ή λεει αυτος ο ηλιθιος γεροξεμωραμενος. Και αποδειξη για αυτο, δειτε στο βιντεο τουλαχιστον μεχρι το δευτερο λεπτο τι λεει για τον μπουταρη ο εβραιος ραββινος.

      https://youtu.be/UScnEFIEVBQ

      Διαγραφή
    2. @ asper

      Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα αυτοί που ωρύονται υπέρ του Μπουτάρη, στην περίπτωση που κάποιος ή εσύ προσωπικά asper έλεγε ή έγραφε π.χ. σαν σχόλιο σε μία ανάρτηση (γιατί είχε κατεβάσει ένα ποτηράκι παραπάνω ή ήταν η άποψη του ή έκανε χιούμορ ή κ.λ.π.) την φράση «Χέστηκα για τους Εβραίους που σκότωσε ή δεν σκότωσε ο Χίτλερ» ή μιλούσε περί «“συνωστισμού” στο Άουσβιτς», σε αυτή ακριβώς την περίπτωση, αυτοί οι ίδιοι (συμπεριλαμβανομένου του Μπουτάρη) θα τον είχανε περάσει από γενεές δεκατέσσερις, θα καλούσαν τον κόσμο σε δημοκρατικό λιντσάρισμα και αυτό στην περίπτωση που δεν σου χτυπούσε πρώτα την πόρτα του σπιτιού σου η Αστυνομία (διώκεσαι ποινικά, φαντάζομαι το γνωρίζεις αυτό) ή κάνω λάθος;

      Ενώ το να πεις στην Ελλάδα την φράση «Μία πλατεία χωρίς Έλληνες Είναι πάντα μια υπέροχη πλατεία» ή «Χέστηκα αν σκότωσε Έλληνες ο Κεμάλ» ή να μιλήσεις περί «“συνωστισμού” στην Σμύρνη» δεν τρέχει τίποτα γιατί πολύ απλά ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψη του και ως γνωστόν στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία.

      υ.γ1.
      Στο Βόλο είχαμε την πρώτη καταδίκη για emoticon στο Facebook
      υ.γ2.
      Θα είχε ενδιαφέρον ο κύριος στο συγκεκριμένο βίντεο που καταγγέλλει τις ανθελληνικές θέσεις του Μπουτάρη, δηλώνοντας σιωνιστής (αν άκουσα καλά) και με την σημαία του Ισραήλ δίπλα του, να μας έλεγε: α) η Μακεδονία είναι Ελληνική κατά την άποψη του; και β) ποιά είναι η γνώμη και η άποψη του για τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

      Διαγραφή
  21. Fakenews οι δηλώσεις του για τη Μακεδονία, για τα συλλαλητήρια, το ότι ο μητροπολίτης Σεραφείμ θέλει ξύλο, το ότι νιώθει αδελφός με τους Τούρκους, το ότι χέστηκε για το αν έσφαξε ή όχι ο Κεμάλ κ.α.

    Και εμείς λοιπόν δεν είδαμε ξυλοδαρμό του Μπουτάρη, συνωστισμός ήταν και μάλιστα πολύ πιο απλός από αυτόν που προκάλεσε ο Κεμάλ.

    Λαγός του συστήματος.Τους βολεύει που λειτουργεί έτσι για να βλέπουν αντιδράσεις.
    Για την καρέκλα και την ηρεμία-διατήρηση του συστήματος είναι ικανοί να ξεπουλήσουν και τη μητέρα τους. Αφού του αρέσει να λειτουργεί κι ως πολιτικός "λαγός", έγινε όντως λαγός στις 19 Μαϊου.

    Το συμπέρασμα ένα:

    Μην τολμήσετε να ξεπουλήσετε τη Μακεδονία!

    Όποιος Έλληνας πολιτικός δεχθεί να δώσει όνομα με τη λέξη Μακεδονία, δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα και με δέκα διμοιρίες όχι ΜΑΤ αλλά ΕΚΑΜ και Ζ ΜΑΚ γύρω του.

    Η αίθουσα του δικαστηρίου δεν θα χωράει τους κατηγορούμενους ακόμα κι αν τους πιάσετε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για ποιον κουβεντιαζουμε κυριοι !Για τον τυπο που περιφερεται στους οικους ανοχης κοινως μπουρδελα με σκουλαρικια στα ζαρωμενα αυτια σαν μασκαρεμενη μαιμου!Για τον αναιδεστατο και ασεβη μπεκρουλιακα που νομιζει οτι ολοι ειναι της ιδιας συνομοταξιας με τν ιδιο!Αυτος που εκανε την πολη ανυποφορη στα θεματα καθαριτητας και κυκλοφοριας ανελαβε και την αναθεωρηση της φρικτης γενοκτονιας!Εθελεστα και παθεστα ξεμωραμενο ραμολι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η αρσενικη τσιτσιολινα;Τα καταφερε να γινει θεαμα .Αλλωστε θεαμα ηταν μια ζωη.
    Αυτος που προκαλεσε
    Επιζητει τον σεβασμο ! Ημαρτον Κυριε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.