2/12/18

Η αμερικανο-ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό της 30ης Νοεμβρίου 2018 αποτελεί πρόκληση για τη Ρωσία

Μερικές πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με την επιδρομή που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ στη Συρία το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου 2018.
Η επιδρομή φαίνεται ότι διεξάχθηκε από πυραύλους που ακλούθησαν μη επανδρωμένα αεριωθούμενα αεροσκάφη άγνωστου τύπου σ’ ένα περιβάλλον έντονων ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών. F-35A συμμετείχαν στην επιδρομή, αλλά δεν εισήρθαν στον συριακό εναέριο χώρο.

Η συριακή αεράμυνα έπαθε φρενίτιδα: τα ραντάρ έδειξαν εκατοντάδες αντικείμενα εισβολέα ταυτόχρονα από όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά, σύμφωνα με τις καλύτερα ενημερωμένες στρατιωτικές πηγές, δεν θα υπήρχαν λιγότερα από μια δωδεκάδα πραγματικών αντικειμένων επάνω από τη Kuswa στα νότια της Δαμασκού και αν πιστεύουμε τη συριακή πλευρά, όλα τα αντικείμενα εισβολέα καταρρίφτηκαν .

Αυτός ο απολογισμός δεν υποστηρίζεται από καμία καταγραφή βίντεο ή φωτογραφικό υλικό.

Η συμμετοχή γνωστών drones στην επιδρομή της 30/11/2018 αποκλείεται. Η αργή ταχύτητα τους δεν είναι κατάλληλη για επιδρομές αστραπή πριν από την εξαφάνισης της άμυνας του εχθρού. Ένα σύστημα Pantsir S1 θα ήταν επαρκές για να εξουδετερώσει αυτό το είδος απειλής χρησιμοποιώντας μόνο πυροβόλα όπλα αεράμυνας.

Μήπως έγινε πειρατεία στα μηχανογραφικά συστήματα του συριακού συστήματος αεράμυνας, το οποίο συνδέεται μετο ρωσικό σύστημα στη Συρία; 

Μήπως δοκίμασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε πραγματικές συνθήκες μάχης νέα αεριωθούμενα drones στη Συρία που προέρχονται από εξαιρετικά μυστικά προγράμματα; 

Να σημειωθεί ότι παρά το κορεσμό των συριακών και ρωσικών ραντάρ από εχθρικούς στόχους που εμφανίστηκαν με αναρχικό τρόπο, δεν εκτοξεύτηκε κανένας πύραυλος εδάφους-αέρα S-300 και ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει τη θέση των συστοιχιών S-300 που αναπτύχθηκαν στη Δυτική Συρία.

Η θέση αυτών των συστοιχιών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών των χώρων που είναι εχθρικές προς τη Συρία. Εξάλλου, η επιδρομή της 30ης Νοεμβρίου 2018 αποσκοπούσε να ξετρυπώνουν αυτά τα συστήματα.
Ημιεπίθυμα, ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι οι επιδρομές στόχευαν ιρανικές αποθήκες και φορτώσεις όπλων για τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και το συριακό αραβικό στρατό.

Στην πραγματικότητα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση προς τη Ρωσία.

Στη ρωσική πλευρά, δεν μιλάνε πολύ. Ετοιμάζουν κάτι. Ο ρωσικός στρατός στη Συρία θέλει εκδίκηση.

Οι Ισραηλινοί μιλούν ανοιχτά για μια επικείμενη χρήση των τροποποιημένων F-35 τους για να διαψεύσουν το θρύλο του S-300.

Στη σύγκρουση της εικόνας μεταμοσχεύεται μια σύγκρουση μάρκετινγκ μεταξύ δύο προϊόντων δύο ανταγωνιστικών στρατιωτικο-βιομηχανικών συμπλεγμάτων.

Αυτός ο αγώνας προμηνύει την ακριβή φύση των συγκρούσεων για τη δεκαετία 2019-2030. 
  
Τα συντρίμμια ενός συριακού πυραύλου εδάφους-αέρα S-200 έχουν εντοπιστεί στο τμήμα του Γκολάν που κατέχεται από το Ισραήλ.

Μετάφραση από γαλλικά: Κριστιάν Ακκυριά
strategika51

6 σχόλια:

  1. Αν η Ρωσία και η Συρία κατ επέκταση " κλειδώσουν" την περιοχή του Ιντλίμπ και με την κάλυψη που έχει και ο Λίβανος από τους s300 η Χεζμπολαχ και οι Σύριοι πιθανότατα προφανώς με την βοήθεια των Ρώσων θα κατευθυνθούν ως επόμενο σημείο εκκαθάρισης το Γκολάν! Οι Ισραηλινοί βάλλουν ξεκάθαρα εναντίον των Ρώσων και οι Ρώσοι δεν θα αφήσουν καθεστώς εις βάρος τους αν το Ισραήλ δεν πάρει τροχιά ηρεμίας στην περιοχή που να ευνοεί την Ρωσία να μεθοδεύσει τα δικά της συμφέροντα σε κλίμα ηρεμίας! Η Ρωσία πιέζεται περιφερειακά από το Καλίνιγκραντ μέχρι την περιοχή της Ινδίας αλλά και με διαφωνίες ακόμα με τους Ιάπωνες οι οποίοι με πρωταγωνιστή την black rock η οποία είναι κοινός μέτοχος κεφαλαίων στξν Ιαπωνία αλλά κσι στην Lockheed Martin ετοιμάζονται να αποκτήσουν 100 f 35, έφτιαχαν αεροπλανοφόρο! Για την Ρωσία είναι σημαντικό να δίνει μάχες έξω από τα στενά της όρια και να τις κερδίζει! Στην Ουκρανία είναι απόλυτη! Δεν παίζει! Δημιουργεί συμμάχους εγγυημένα! Προσπαθεί να συμβαδίζει με το Διεθνές Δίκαιο! Χτίζει μια " φιλική" εικόνα στον κόσμο! Αυτή είναι η ίδια εικόνα που θέλουν να αποδομήσουν! Στο Γκολάν λοιπόν που δεν ανήκει στο Ισραήλ αντλούν σχιστολιθικό πετρέλαιο μια αμερικανική εταιρεία και μια ισπανική αλλά αποτελεί κι έναν πόλο διένεξης και προβλημάτων όλα αυτά τα χρόνια μαζί με το Παλαιστινιακό που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν πάλι σε μέγιστο βάθμό αν γίνει τέτοια ανάφλεξη στο Γκολάν! Ένας από τους λόγους που ο Νεντανιάχου το έφερε σε ύφεση είναι και αυτή η περιρρέουσα κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση μετα τους s300 στη Συρία !Τελικως το Ισραήλ επετέθη και μάλιστα επιτυχώς.Σε ξένες ιστοσελίδες αναφέρεται οτι είχαμε επίθεση με πυραύλους Lora εδάφους εδάφους. Και ειναι μια εμφανής στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στην περιοχή.Προετοιμαζοταν καιρό πάντως διότι πλήθος αμερικανικών κατασκοπευτικών ειδικών στον ηλεκτρονικό πόλεμο πετούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο.Ο δε συγχρονισμός της επιθέσεως με τα γεγονότα της Κριμαίας δεν ειναι τυχαίος.Ο εξευτελισμός της Ρωσίας εκ των ουκ άνευ.Τρυπησαν την αεράμυνα με κάποιο τρόπο ... Οτι και να λέμε επι του πρακτέου κρίνονται οι μεγάλες δυνάμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλύτερο πού έχουν να κάνουν οι ρωσοι σε περίπτωση που οι Αμερικανοί κλιμακώσουν στη Συρία ειναι να μαζέψουν τα μπογαλακια και να φύγουν τουλάχιστον έτσι θα σωσουν τα οπλικά συστήματα και το ανθρώπινο δυναμικό χάνοντας τον Άσαντ και την επιρροή τους στη Συρία, γιατί εάν μεινουν θα χασουχ και αυτό και ανθρωπινο δυναμικό συν και ότι θα πέσει το ηθικό τους διεθνως γιατι η διαφορά ισχύος σε εκείνο το σημείο είναι συντριπτικά υπέρ των δυτικών και αυτό το ξερει καλυτερα από ολους οι κυβερνώντες του Κρεμλίνου.Εαν η καταστασκ φτασει στο αμήν για τούς Ρωσους θα χτυπησουν εκεί που εχουν το πλεονέκτημα στην ανατολική Ευρώπη σε Ανατολικη Ουκρανια και στης αμερικανικες βασεις στην Βαλτική δεν είναι τόσο χαζοί να πάνε σε μια σύγκρουση με τους δυτικούς σε εκείνο το σημείο και αμφιβάλλω και ανά πραγματικά έχουν βάλει s300 η αν μπλοφαρουν η αν τελος πάντων αν έχουν τοποθετησει καπιο συστήμα πολυ κατώτερο

      Διαγραφή
    2. Μπαμ ακουστηκε στον αερα..και τα βολια πηγαν περα.... Η Καρχιδωνα επεσε....Ο θριαμβος θα τελεστει στο Καπιτωλιο...Νενικηκαμεν.....Τα τειχη επεσαν...Τρεις μπεκατσες πεταξαν πανω τους...Παμε για ..ψαρεμα ??

      Διαγραφή
  3. Ολα για ολα....ουτε οι Αμερικανοι ...δεν χαρηκαν τοσο ..! Τι διαβατηριο εχεις ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.