2/12/18

Διαβάστε το όσοι έχετε τσίπα


10 σχόλια:

  1. Αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην χώρα μας αυτούς τους προδότες που κυβερνούν τον τόπο θα τους έστελνε εκτελεστικό απόσπασμα !!!!! Αλλά δυστυχώς είναι ΑΝΎΠΑΡΚΤΗ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν υπήρχαν περισσότεροι έξυπνοι άνθρωποι να μην ψήφιζαν κανέναν στις εκλογές και να φρόντιζαν ώστε να υπάρξει ΑΜΕΣΗ Δημοκρατία και όχι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ και κυρίως να μην μυξοκλαίνε μετά για τα κακά που επιφέρει αυτό το είδος διακυβέρνησης τότε θα επέρχετο η Δικαιοσύνη για την οποία μιλάς (και όλοι ...ονειρευόμαστε!)

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα με την πολιτική άποψη να γίνει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία μας άμεση παραμερίζοντας την αντιπροσωπευτική.
      Νομίζω ότι είναι ουτοπία αν περιμένουμε να μην ψηφίζει κανένας στις εκλογές γιατί
      πάντα κάποιοι πολίτες θα ψηφίζουν και έτσι έστω και με χαμηλά ποσοστά έγκυρων ψηφοδελτίων (πχ 20-30%) θα εκλέγονται κάποιοι που θα σχηματίζουν πλειοψηφία στη βουλή που θα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
      Η άμεση δημοκρατία μπορεί να επιτευχθεί σταδιακά έστω εφόσον το συνειδητοποιήσει η ελληνική κοινωνία και το απαιτεί μέσα από αγώνες συστηματικούς και μαζικούς.
      Πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν προχωρήσει στο πολιτικό αυτό όραμα πολύ περισσότερο από την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    3. Ποιες ειναι αυτες οι χωρες των ...οραματων ?? ( βλεπουν οραματα εκει ??)

      Διαγραφή
  2. Το να αγαπάς την πατριδα σου, παρά πολυ, δεν είναι κακό.
    Κακο είναι να κατακρινεις τους αλλους που νομίζεις οτι δεν την αγαπούν τοσο πολυ όσο εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. That message is perfect for a T-Short and we should wear it everywhere.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Έλληνες αριστεροί δεν είναι ότι δεν αγαπούν την πατρίδα τους.Απλώς την αγαπούν με τον τρόπο τους.Ποιός είναι αυτός;
    Επειδή δεν μπορούν να βρούν τρόπο να επιβάλλουν κομμουνισμό ή σοσιαλισμό ή τέλος πάντων ότι θολούρα έχει ο καθένας στο κεφάλι του.Πώς το εξηγούν;
    Θεωρούν ότι η Ελλάδα και ο λαός έχει ένα γρανιτένιο τείχος και δεν περνάνε αυτές οι ιδέες.
    Από τι απαρτίζεται αυτό:
    1)Από τη θρησκεία και την εκκλησία.
    2)Τη γλώσσα
    3)Την μελέτη του Αρχαιοελληνικού πολιτισμού και γενικότερα του Κλασσικού.
    4)Τη δομή και τον τρόπο καθώς και της σχέσεις της Ελληνικής οικογένειας.
    5)Την Ελληνική επιχειρηματικότητα.
    6)Την Ελληνική Ιστορία, η οποία απαξιώνεται, εκτός της περιόδου 1940-1945.
    Ένας μέσος αριστερός,έχει μάθει να μισεί τα παραπάνω,διότι εμποδίζουν να επιβάλλει το όραμά του.
    Έχει δίκιο;εν μέρει.
    Όταν η ορθοδοξία,γίνεται από θρησκεία της αγάπης, Ισλάμ τολμώ να πω Ναι.
    Ο Αμβρόσιος,χαρακτηριστικό παράδειγμα.
    Ως Έλληνες, πρέπει να έχουμε στο νου μας, την καλύτερη εκδοχή της εκκλησίας μας,και να ακολουθούμε τους καλύτερους.Οι θεομπαίχτες και οι φανατικοί κάνουν κακό στον εαυτό τους και στο Σώμα της Εκκλησίας και κυρίως στο λαό μας και στο Έθνος.
    2)Ή γλώσσα είναι ο συνεκτικός ιστός της κοινωνίας μας,και πρέπει να αγαπάμε όλες τις μορφές της (και Καθαρεύουσα και Δημοτική)
    Δεν μπορεί να απεμπολήσουμε τον πλούτο και τα έργα που γράφτηκαν στην Καθαρεύουσα.Πρέπει,όλοι μας τελειώνοντας το Λύκειο να μπορούμε να διαβάζουμε και Παπαδιαμάντη και Βιζυηνό και ...
    Αλλά η διδασκαλία της γλώσσας να είναι ουσιαστική και όχι στείρα.
    3)Οι κλασσικές σπουδές να γίνονται με γόνιμο τρόπο και να μην καταλήγουν σε στείρα Αρχαιολατρεία.
    4)Χρειάζεται να επεξηγήσω κάτι;
    5)Εδώ το παραμύθι αρχίζει με τα περί "εξάρτησης της χώρας" συνεχίζει τα περί Περιφέρειας,έλλειψης Αστικής τάξης,κορπορατισμού,μη αυτόνομης Ανάπτυξης,φοροδιαφυγής.Η ιδανική επιχειρηματικότητα για τους Αριστερούς είναι η εργασία στο Δημόσιο.Μισούν την επιχειρηματικότητα διότι πιστεύουν ότι τα κέρδη σε κάνουν δεξιό.
    6)Ή μελέτη της Ελληνικής Ιστορίας εμποδίζει την μελέτη του έπους του ΕΑΜ και Δημοκρατικού στρατού.Λες και συγκρίνονται οιοι μυθικού ήρωες Αχιλλέας, Οδυσσέας, Έκτορας,Θησέας και οι πραγματικοί Μιλτιάδης,Κίμωνας,... Αλέξανδρος με τους πράκτορες του Στάλιν όπως Ζαχαριάδη,Κολιγιάννη κτλ
    Ναι, η Σχολική και η Λαϊκή Ιστορία (δηλ.αυτή που διαβάζουμε σε φθηνά λαϊκά φυλλάδια) βρίθει μύθων.Μήπως,μαζί τις φασκιές πετάξουμε και το παιδί;
    Αν όλα τα παραπάνω παρουσιάζονταν σε ιδανική μορφή στον λαό οι Αριστεροί θα τα αγαπούσαν;Όχι,βέβαια.Διότι ξέρουν, ότι πίστευαν και ότι έλεγαν δεν ισχύει,έχει καταρρεύσει.
    Απόδειξη:δεν υπερασπίζονται τα παλιά ιδανικά,όπως κυριαρχία της εργατικής τάξης,Ειρήνη,φεμινισμό αλλά έχουν αλλάξει στοχεύσεις.Τώρα υπερασπίζονται το κλίμα (χθες στα Νέα η Ρουαγιάλ Σεγκολέν λέει ότι τώρα "ασχολείται" πολιστικά πάντα, με την προστασία του Κλίματος),τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων,των μειονοτήτων γενικώς,των μεταναστών κτλ.
    Αν, λυθούν αυτά τα προβλήματα,οι αριστεροί θα βρούν αλλά προβλήματα.
    Σημασία έχει να βγαίνει το μεροκάματο και να τυπώνονται οι φωτογραφίες τους•εννοείται όχι απασχόληση με "ταπεινές" δουλειές.

    Η τέχνη που εξασκούν λέγεται αντίλογος.
    Αν δεν πετυχαίνουν τους σκοπούς τους βρίζουν τους υπόλοιπους ως φασίστες.
    Όταν ακούτε κάποιον αριστερό να βρίζει τον οιονδήποτε φασίστα και ακροδεξιό (τη εξαιρέσει των κορυφαίων Χρυσαυγιτών που έχουν δίκιο) θυμηθείτε την φράση :απορία ψάλτου βηξ•δεν έχουν τι να πουν , και βρίζουν.
    Όταν δεν έχουν να πουν κάτι για την Οικονομία,ομιλούν για Νεοφιλελευθερισμό•Ε τότε να ξέρετε δεν έχουν να πουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε db η Ελλάδα είναι η ιστορία, η γλώσσα, η θρησκεία, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις μας και πολλά άλλα όπως αναφέρεις. Όποιος δεν τα αγαπά αυτά δεν αγαπά και την Ελλάδα γιατί χωρίς αυτά δεν υπάρχει Ελλάδα. Αν οι αριστεροί αγαπούν κάτι διαφορετικό από αυτό, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν αγαπούν την Ελλάδα.

    Όσον αφορά τον παραλληλισμό που κάνεις, της Ορθοδοξίας με το Ισλάμ μόνο άστοχο μπορώ να τον χαρακτηρίσω (το λιγότερο τουλάχιστον). Πως κρίνεις μία ολόκληρη θρησκεία από έναν μόνο άνθρωπο? Υποθέτω ότι δεν γνωρίζεις τίποτα για τον συγκεκριμένο πέραν των όσων στοχευμένα προβάλλουν τα ΜΜΕ. Αλλά ακόμη και αν γνώριζες κάτι που οι υπόλοιποι δεν το γνωρίζουμε και πάλι ο χαρακτηρισμός σου είναι άτοπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά ανυπόστατα γράφει ο dp στο άρθρο που αναρτήσατε κ Σάββα Καλεντερίδη.
    Διαγράφει την ιστορική πραγματικότητα,παραποιεί βάναυσα τις πολιτικές θέσεις όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών τάσεων της αριστεράς, παραβλέπει την ελληνική ιστορία που αποτυπώθηκε με το μνημειώδες έργο Ιστορία του Ελληνικού Έθνους (Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών).
    Σας προτείνω κ. Σάββα Καλεντερίδη το ιταμό και βορβορώδες άρθρο να το διατηρήσετε στην αρχική σελίδα για μερικές ημέρες ώστε να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες του Ιμφογνώμωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.