18/12/18

Παράνομος ο διαγωνισμός 88 εκατ. ευρώ της Δούρου: απόφαση-κόλαφος της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών

Και με τη βούλα της αρμόδιας Αρχής παράνομος ο φωτογραφικός διαγωνισμός της περιφερειάρχη Αττικής |INTIMEnews 
«Πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση ανικανότητας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, ή για περίπτωση διαπλοκής προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα;» διερωτάται ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης 
Απόφαση – κόλαφος της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) σε συνέχεια καταγγελιών από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Μανιάτη και  τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, έρχεται να ακυρώσει ως παράνομο τον επίμαχο φωτογραφικό διαγωνισμό τη διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια για έργα οδοποιίας στη περιοχή αρμοδιότητάς της. 
«Διαπλεκόμενοι ή ανίκανοι; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα για τη συμπεριφορά των Ρ. Δούρου – Χρ. Σπίρτζη – Α. Χαρίτση στις καταγγελίες μας στη Βουλή στις 7.11.2018 και 26.11.2018 για σκανδαλώδεις διαγωνισμούς ύψους 88.000.000€ της Περιφέρειας Αττικής», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης που υπενθυμίζει για το θέμα: 

«Καταγγείλαμε ότι οι διαγωνισμοί για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνουν τον εξόφθαλμα φωτογραφικό όρο ‘…το συγκρότημα παραγωγής ασφαλτοσκυροδέματος δεν πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 40 χλμ σε ευθεία γραμμή από την Αθήνα (πλ. Συντάγματος)’. Ποτέ στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ούτε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν υπήρχε τέτοιος κραυγαλέα φωτογραφικός όρος αδιαφάνειας και διαπλοκής. Πολύ απλά, διότι ποτέ δεν έχει ισχυριστεί κανένας, ότι η προμήθεια ασφαλτοσκυροδέματος από μεγαλύτερες αποστάσεις ακόμη κι 100 χλμ δεν ικανοποιούσαν τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές». 
Ανίστοιχη καταγγελία, είχε κάνει και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ενώ ο Σύνδεσμος Ανώνυμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) ζήτησε από το ΤΕΕ την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όσων μηχανικών είχαν εισηγηθεί τη διάταξη αυτή. 
Στις ερωτήσεις που υπέβαλε ο κ. Μανιάτης στους συναρμόδιους υπουργούς Χρ. Σπίρτζη και Α. Χαρίτση στις 7.11.2018 και στις 26.11.2018, απαντήσεις επί της ουσίας δεν δόθηκαν. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρώην υπουργός, ο μεν υπουργός Υποδομών νίπτει τας χείρας του, λέγοντας ότι «το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπουργείου μας» (ως να μην αφορά τον υπουργό δημοσίων έργων η καταγγελία ότι μια δημόσια αρχή καταστρατηγεί τη βασική αρχή διαφάνειας σε διαγωνισμούς ύψους 88.000.000€), την ώρα που ο κ. Χαρίτσης αρκέστηκε να πει ότι «έχει ζητήσει στοιχεία από την Περιφέρεια Αττικής».
 «Από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, προφανώς ο κ. Α. Χαρίτσης με …ιώβεια υπομονή, ακόμη περιμένει τα στοιχεία, αφού καμία απάντηση δεν έχουμε πάρει στη Βουλή», σημειώνει με νόημα ο κ. Μανιάτης, εν τω μεταξύ όμως ήρθε η απόφαση – κόλαφος της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), η οποία στις 12.12.2018 «ακυρώνει ως παράνομο τον όρο της Αναθέτουσας Αρχής περί της ύπαρξης αναγκαιότητας της σχετικής απαίτησης περί υποχρέωσης το ασφαλτικό σκυρόδεμα να βρίσκεται σε απόσταση έως 40 χλμ σε ευθεία γραμμή από την Αθήνα (πλ. Συντάγματος)».
 Με τα παραπάνω δεδομένο το πολιτικό ερώτημα που τίθεται είναι: 
«Πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση ανικανότητας και αδιαφορίας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, ή πρόκειται για περίπτωση διαπλοκής προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα; 
Αναμένουμε τις απαντήσεις και των τριών», καταλήγει στην σχετική ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μανιάτης. 
Πηγή: Protagon.gr

1 σχόλιο:

  1. Χα ! Δουριτσα ! εισαι και αλλου μπασμενη ! 4 0 χιλιομετρα και την πεθερα του να την λενε Μαριγουλα και να γεννηθηκε Δευτερα . Απορω, σοβαροι ναμαστε, πως μερικοι ανθρωποι τα κανουν ολα σοβαρα και νοικοκυρεμενα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.